Mint férfi, mit szólnál ha a feleséged az ő vezetéknevét szeretné adni a születendő gyerekeiteknek?
Mért is kell nevet változtatni?
Mint egy kutya, akit megvett a gazdája...
és ez nem az a kérdés, hogy szokás, vagy hagyomány...szokás volt a nőket régen semmibe venni, onnan ered ez a dolog
Találkozol Nagy Jánosnéval, tudod ki ő? csak azt tudod, hogy egy nő, aki valakinek a felesége....
Szerintem meg az a baromság, hogy egy nő csak azért, mert férjhez megy, szüntesse meg a nevét, törlődjön el és változtasson....miközben a férfi már megint semmit nem tesz!!!!!!!!...sőt felségesen a nevére veszi a nőt.
A Kiss Lajosné= valakinek, azaz a Kiss Lajosnak a nője....itt ebben sehol nem szerepel a nő személye, csak az, hogy valakinek a valamilye, egy szerep, az x férj mellett betölt szerep...szánalom
Az anyja neve rubrika, egy adat, olyan, mint pld a haja színe vagy a szigszám.....azonosításra szolgál nem megnevezésre....
Na, meg nehogy már a szegény férfiakat sajnáljuk, mert nekik csak végig kell nézni a terhesség okozta hónapokon át tartó hányást pld vagy a hormonváltozásokat....azért azt sokkal könnyebb, mint megélni ugyanezeket...na, de szegény férfiak, szegényeknek ezt kell látni, milyen nehéz dolguk van...az a beszólás megint arról szólt, hogy amit a nő csinál az szinte semmi,sőt, a nő milyen gyenge, hogy ilyenjei vannak és bajt hoz a férje, aki emiatt szenved...de bezzeg a szegény férj, akinek ezt a nő mellett meg kell élni...ja, szegény, ezért már azt érdemlik, hogy szűnjön meg a nevünk és a gyerekünk nevében se szerepeljünk.....mert ez a kőkorszakból ittragadt illemtan....
ma 15:05 vagyok
Nem azért változtatnék nevet -né -re (emellett nyilván megmarad a lánykori nevem Nagyné Kiss Piroska, Nagy Béláné Kiss Piroska... és nem a simán Nagy Béláné), mert az Ő tulajdonát képzem, és Ő az úr, hanem mert házasok leszünk, ez is ugyanolyan dolog, mint a jegyűrű, ezzel is kinyilvánítom, hogy én házas vagyok, másrészt pedig kettőnknek az összetartozást jelenti.
Én néptáncolok, aki ért egy kicsit a népviseletekhez, az tudhatja, hogy minden korosztálynak és családi állapotnak meg volt a maga viselete, nem véletlenül hordtak a lányok pártát, az asszonyok főkötőt, már messziről látta a világ, hogy ők házas nők, nem hajadonok és fordítva, sőt a nők az első gyerekig hordtak főkötőt, az első gyerek megszületése után fejkendőt.
Sajnálom azokat akik 100 év múlva akarnak majd családfát kutatni.
azért,mert nem hunyászkodom be egy másik ember neve alá és dobom el azt a nevet, amivel születtem csak,mert így illik a régiek szerint? az is illet, hogy a lánygyerek ne járjon iskolába és a nő nem szavazhatott..
igen, jegygyűrűből is van kettő, egy a nőnek egy a férfinak és nemcsak az egyiknek.....
amiket írt valaki, hogy segít a férj a feleségnek, azt viszont helyzetben ugyanígy megcsinálja a nő is, ettől még nem kell megszüntetni a(z előző) nevét egyiküknek sem
nekem a -né "jelző" sem tetszik utána a teljes lánykori névvel, mert ugyanígy benne van az,hogy valakinek a hozzátartozója
szerintem senkinek semmi köze a családi állapothoz már úgy,hogy egyből a névből kitalálható legyen ( vagy a ruhából)...ha akarom elmondom, nem kell minden idegen tudja egyből, csak az, akit én akarok....
Én pedig akarom, hogy tudják a nevemből, hogy házas vagyok (na meg nem is szégyellem).
Sőt én szívesebben lennék itthon a gyerekekkel, vezetném a háztartást, mint valami hipermodern önmegvalósító üzletasszony legyek, de a feministáknak hála, na meg a csodás gazdasági helyzetnek ezt nem tehetem meg...
Ma mivel mindkét fél dolgozik, ezért mindkét féltől elvárható, hogy ténykedjen a házimunkában (főzés, mosás, takarítás, mosogatás), innentől kezdve nem a nő dolga csak.
Szavazójog meg nagyon nem érdekel, utálom a politikát.
Régen lány gyerek is járt iskolába, a ma is tanulandó alaptárgyakon kívül hímezni, varrni, főzni és illemet is tanult, mivel a gyereknevelés volt a későbbiekben a feladata, nem pl. mérnöknek, ügyvédnek lenni, nyilván nem küldték egyetemre. Faluhelyen a fiúgyerek sem kapott magasabb fokú nevelést, mint a lány, épp úgy 6 elemit járták ki és dolgoztak a földeken.
További szép napot, részemről a vitát lezártam.
Érdekes elképzelései vannak bizonyos nőnemű egyedeknek! :D Jókat mosolyogtam, idiotizmus felsőfokon! :) Remélhetőleg Neked soha nem lesz olyan, aki szeretné, ha hozzá tartoznál és megtisztelnéd őt azzal, hogy viseled a nevét! :) De remélhetőleg soha nem leszel egy gyermek édesanyja, ha kisfiad születne még a végén megcsonkítanád, levágnád szegény nemi szervét, mert mi az, hogy neki lehet, neked meg nem! Hihetetlen! Most már aztán tényleg nem csodálkozom semmin, és Te se csodálkozz, ha esetleg senki nem fog egyenlő társként kezelni, hisz az ilyen hozzáállással nő létemre még emberszámba is nehéz téged venni! Fordulj orvoshoz, ez már klinikai eset! És ezt bántás nélkül segítő szándékkal tanácsolom, ez a gondolkodásmód és hozzáállás saját magadnak is nagyon nehéz lehet! Senki nem mondta, hogy ne legyél önmagad, én nem érzem magam kevesebbnek, mert valakinek a felesége vagyok, sőt ettől csak több lettem! Semmit nem adtam fel önmagamból, a párom kiegészít engem és nem elnyom! Nem tudom honnan szedsz ennyi baromságot!Sajnálom, hogy ez téged ennyire megrendít, hogy van olyan férfi aki megtiszteltetésnek veszi, ha egy nő elfogadja azt, hogy mellette éljen és saját maga elé helyezi minden szempontból.Az én párom, nem kérte, hogy vegyem fel a nevét, én szerettem volna felvenni, mert ez nekem jó érzés hogy a nevemből mindenki számára egyértelmű, hogy én már megtaláltam az életem párját! Senkinek nem kötelező így éreznie, de ennyire lealacsonyítani sem kéne azt, aki ettől többnek és jobbnak érzi magát!
Vitát én is lezártam, minden további szó teljesen fölösleges lenne!
Sok boldogságot kívánok neked! :)
Mármint a neveden kívül nem adtál fel semmit? :)
ennyi erővel a férfiak is változtathatnának nevet! miért csak a nő változtasson és már ríjon le messziről, hogy ő már valakié, mint akiben nem lehet megbízni, ezért meg kell bélyegezni....ahhoz, hogy feleség legyél nem kell a múltat megszüntetni, átváltozni oldalbordává, a férfiak nem is teszik ezt (sem) ....a férfi nevében miért nem kellett látszon az, hogy van felesége?hogy szabadon prédázhasson, vagy mert nem kell megjelölni, mint kutya a vizeletével a saját területét vagy mert még ennyire se méltatta és tisztelte a nőt.....
annak a nevében, aki nem veszi fel a felesége nevét, annak sehol sem látszik, hogy tartozik valakihez, mégis férjnek érzi magát....
itt írta valaki, hogy ő büszkén viseli az apja nevét....az anyjáét meg nem....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!