Mint férfi, mit szólnál ha a feleséged az ő vezetéknevét szeretné adni a születendő gyerekeiteknek?
Figyelembe venném az okot, hogy miért akarja ezt tenni. amennyiben az én családi nevem túl bonyodalmas, csúnya, nehezen kiejthető, nem magyar, stb., akkor teljesen érthető, így megértő lennék, sőt én is felvenném az ő nevét. Nem a múlt században élünk.
A kötőjeles megoldást egyébként törvény írja elő, Magyarországon 2 családi név közé mindig kötőjelet kell tenni. Ez is egy lehetséges megoldás.
Az én kislányom kötőjelesen hordja a nevét, én is és a férjem is.
Mindent bedobtunk a közösbe esküvő után :)
Én is pont ezt akartam írni, mint a 79%-os válaszoló!!!
Igazából a nőnek a vezetéknevét kellene a gyerekeknek vinni, mivel az anya horja ki, az anya szüli meg, az anya szoptatja, és főként az anya gondoskodik róla!
a pasi csak beleélvez! Ennyi! De sajnos erre is rátették a kezüket jogtalanul.
Helyes úgy lenne, ha a nő nevét vinné a gyerek, és az apja neve mindenhol fel lenne tüntetve! Mivel az anya biztos, az apa nem:D
Én ha házasodnék, a saját nevemet tartanám meg, és a gyerekem is. elég fura, hogy ilyen ódivatúak az emberek, de a gyerekért a pasik 10-ed annyira nem szenvednek meg, mint a nők. És elsősorban az első szülő mindig a nő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!