Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mint férfi, mit szólnál ha a...

Mint férfi, mit szólnál ha a feleséged az ő vezetéknevét szeretné adni a születendő gyerekeiteknek?

Figyelt kérdés
Mondjuk azt mondja ő is tovább szeretné vinné a nevét, a férje már úgy is továbbadta azt a korábban született fiának.
2011. febr. 5. 18:44
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
41%
Én csak az apa keresztnevét engedném. Nincs farkam, az én nevem az anyja neve rubrikában szerepel. Nem járatnám le a gyerekemet. Ismerek egy kislányt, ő is az anyja nevét kapja, mindenhol csak néznek rá és minden beszélgetést ezzel kell kezdenie, mindenki azt feltételezi, hogy az anyja nem tudja ki az apja.
2011. febr. 5. 20:08
 12/44 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem manapság már nem erre gondolnak először az emberek. Később még inkább nem erre fognak, ha más névválasztási szokások is elterjednek.
2011. febr. 5. 20:19
 13/44 anonim ***** válasza:
0%
Illetve az apa vezetéknevét, bocsánat.
2011. febr. 5. 20:21
 14/44 Kései Sirató ***** válasza:
64%

Figyelembe venném az okot, hogy miért akarja ezt tenni. amennyiben az én családi nevem túl bonyodalmas, csúnya, nehezen kiejthető, nem magyar, stb., akkor teljesen érthető, így megértő lennék, sőt én is felvenném az ő nevét. Nem a múlt században élünk.

A kötőjeles megoldást egyébként törvény írja elő, Magyarországon 2 családi név közé mindig kötőjelet kell tenni. Ez is egy lehetséges megoldás.

2011. febr. 7. 09:21
 15/44 anonim ***** válasza:
65%
Tiszta iszlám. Vagy tanya. Ki az a a szűklátókörű ittragad, aki ilyen esetben arra gondol, hogy biztos csak úgy megdugadta magát a hülye anyja és ottragadt vemhesen egymaga a nyomorul balga. Ki gondol ilyenre? A társadalom értelmének a legalja....és ezek kit is érdekelnek?
2011. febr. 7. 09:40
 16/44 anonim ***** válasza:
86%

Az én kislányom kötőjelesen hordja a nevét, én is és a férjem is.

Mindent bedobtunk a közösbe esküvő után :)

2011. febr. 7. 12:28
 17/44 anonim ***** válasza:
26%
Igen, az előzőek mind megoldások lehetnek. De az is lehet, hogy ténylegesen nem te vagy a gyerek apja! Ki tudja? Ez is egy indok.
2011. febr. 7. 13:18
 18/44 anonim ***** válasza:
59%
De mért kéne csak a nőnek nevet változtatni csak azért mert férjhez és a gyerek mért csak az apja nevét viselné, pedig az anya volt az aki kihordta( tudjuk milyen lehet egy terhesség)és megszülte( az se egy könnyedelem). A pasi csak szexelt egyet, ennyit tett a gyerekért. Mégis a nő nem volt még csak meg sem említve régen a gyerekek nevében.....elgondolkodtató ez az asszonyállat kategória.
2011. febr. 7. 13:26
 19/44 anonim ***** válasza:
60%
Igen, miért nem? Kivált, ha a nőnek szép és ritka neve van, a férfinek meg nem annyira. Van úgy, hogy egy férfi "magyarosította " a nevét, aztán csupa lánya született, és oda lett a szép név, nagy kár. Ma már nem így történne.
2011. febr. 7. 15:13
 20/44 anonim ***** válasza:
55%

Én is pont ezt akartam írni, mint a 79%-os válaszoló!!!

Igazából a nőnek a vezetéknevét kellene a gyerekeknek vinni, mivel az anya horja ki, az anya szüli meg, az anya szoptatja, és főként az anya gondoskodik róla!

a pasi csak beleélvez! Ennyi! De sajnos erre is rátették a kezüket jogtalanul.

Helyes úgy lenne, ha a nő nevét vinné a gyerek, és az apja neve mindenhol fel lenne tüntetve! Mivel az anya biztos, az apa nem:D

Én ha házasodnék, a saját nevemet tartanám meg, és a gyerekem is. elég fura, hogy ilyen ódivatúak az emberek, de a gyerekért a pasik 10-ed annyira nem szenvednek meg, mint a nők. És elsősorban az első szülő mindig a nő!

2011. febr. 7. 18:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!