Mit tegyek, ha nagyon sóher vagyok már most?
Tehát pl. én nem azért nem cigizek, mert nem szeretem, hanem mert nem akarok 500-600 forintot kiadni 2 naponta erre. Meg ha buli van és piát akarnak venni a többiek, én azt mondom, csak annyit adok bele, amennyit megiszom. Meg nem megyek el inkább olyan sulis programra, hogy kirándulás, mert nem akarok 10 ezret kifizetni. Nagyon sóher vagyok. Pl. ha a suliban éhes leszek, inkább éhezem, mint hogy a büfében vegyek magamnak valamit 200 ft-ért. Másnak sem szeretek kölcsön adni pénzt, mert sosem kapom vissza. Néha már furán néznek rám a barátnőim..meg ez szerintem is fura. Volt, hogy elmentünk vásárolni és egyik barátnőm simán megvette az egyik márkás boltban a 15 ezres csizmát, pedig mindenkinek olyan volt, én meg mondtam, hogy ennyi pénzért inkább veszek 3-at valahol máshol és tökre hülyének nézett.
16/L
én is ilyen vagyok,kevés pénzem van,és nem szeretem kölcsön adni, csak azt utálom mikor anyám elküld boltba vagy vmi,és akkor nem adja oda a bolti dolgok árát. :S Meg mikor veszek magamnak cigit,és anyámnak meg kevés van,tőlem kér párszálat,fél dobozzal lenyulja,pedig én nem vagyok erős dohányos nekem egy doboz cigi 3-4 napiog is elég ha csak én szívom
meg én se szeretek büfébe vásárolnimert miért vegyek 200Ft-ért egy párizsis zsemlét amit itthon is meg tudok csinélni és elvinni,és nincs 100Ft se.
Márkás drága ruhára szintén nem telik,ha van pl 15.000Ft-om nem egy márkás farmert veszek belőle hanem kettő középkategóriájut
Én is ilyen vagyok :) Szerintem ne tegyél semmit; ha minden ember olyan lenne, mint te, sokkal normálisabb világban élhetnénk ;) Nagyon apróságokon is tudok spórolni, tudok adni ötleteket :D Nálam pl. az íróeszköz nem fogyóeszköz, mint egyeseknél. 10 éve ugyanazt a rotringot használom, és tollbetétet veszek toll helyett (egy toll árából 3 tollbetét kijön annál a fajtánál amit én használok). A füzetekbe is apró betűkkel írok és sorokba, nem vázlatosan, hogy a fél oldal üres maradjon. Nem költök parfümre és sminkre sem (számomra ezek tök "fölösleges" részei az életnek, és szerencsére mindig is megtaláltam az olyan fiút, aki pont ezt értékelte bennem :)). Ruhát is csak akkor veszek ha már a régi olyan állapotban van, amit már nem szoktak az emberek fölvenni, nem szoktam csak úgy megunni dolgokat. Amikre viszont ezek helyett költök, azok pont a kirándulások, utazások. Persze ezekből is igyekszem a legolcsóbbakat megkeresni, de szerintem sokkal jobb dolog élményekkel gazdagodni, mint elmondani magamról, hogy hú mennyi cuccom van. Egy ismerősöm ki is akadt emiatt, lecseszett, hogy neki bezzeg nincs pofája nyaralásra pénzt kérni otthon. Kár, hogy annyit költ szépségápolásra, sminkre, hajfestésre, rucikra, hogy annyiból ő is simán elmehetne pár napra évi 1-2-szer, de hát kinek mi a fontos...
Plusz még szelektíven gyűjtöm a szemetet és igyekszem ezekre mindig odafigyelni. Utálom a pazarlás minden formáját.
Nem is tudtam, hogy ennyi spórolós emberke van. Szerintem ez már túlzás amit leír a kérdező. Nekem 2 ismerősöm van ilyen mint te, nem vesznek semmit, csak kuprgatnak és eddig még semmit nem tudtak felmutatni. Nekünk 2 autónk van, az egyik kp-s a másikon félig hitel van, illetve a házunkon is van "némi apró" hitel. Igaz inkább kifilléreztük magunkat és saját erőből újítgatjuk, de én sosem tudtam úgy spórolni, hogy nem tudom mire. Ha kell egy alufelni a kocsira összerakjuk, vagy nyaralás akármi, amiért az ember él és jól érzi magát. Nem ülök a kis pénzecskémen és vinnyogok, hogy minden milyen drága. Pl barátnőm ilyen, csak nem tudom mi drága. Levegőt venni?! Se kocsija, odaköltözött a pasijához, aki a nagyival él, tehát albi díjat meg hitelt nem kell fizetni csak rezsit, azt is elosztva, ha nem kap üdülési csekket a cégtől 2 cm nem megy arrébb... Akkor minek él? Mit élvez vagy hogy?! Nyugi má megkérdeztem tőle...ő sem tudja. Őt az boldogítja, hogy összegyűjtött sok év alatt 1 misit és ez a tudat ennyi.
Szerintem gázos....!!!
Én is ilyen vagyok annyi különbséggel hogy ha éhes vagyok akkor veszek kaját, max nem a legdrágábbat.
Én egyenesen a pékségből veszem magamnak a reggelit mert ott 40-50 forinttal olcsóbb egy termék mint a boltban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!