Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elképzelhető, hogy visszajönne...

Elképzelhető, hogy visszajönne a többgenerációs együtt élés?

Figyelt kérdés
Én nagyon bírnám. Olyan jó amikor az egész banda együtt van. Segíteni tudunk egymásnak. Persze kell az elvonulás lehetősége is. És a tisztelet egymás iránt.
2011. febr. 4. 22:01
1 2
 11/13 Egyszerű huszonéves ***** válasza:

Mi is a mamával és a párom szüleivel élünk. A többgenerációs együttélés jó lehet azoknak akik tudnak alkalmazkodni. De ha pont egy ellentétes gondolkodású embert talál a párnak a gyermek, akkor folyton vita lehet az idegen szülőkkel. Vagy ha az egyik nem veszi ki a részét a családból, házimunkából se semmiből és nem csinál semmit, nem alkalmazkodik és ezek mellé még hátráltatja a másikat... Nálunk ezek vannak és gyűjtünk, mint állat ahogy tudunk minnél előbb elhúzzunk innen!

Régen az embereknek együtt kellet működniük, mindenki ugyanazt az életet élte általában. Család minden tagja 1 szakmát képviselt. Az egész család együtt dolgozott, csapatmunka volt. Úgyértem az egész család vagy fölműves volt vagy lovász, cipész, asztalos, ács stb.

De ma... Ma egyik szakács a másik jogász. Napjainkban éjjel is dolgozni kell és vannak emberek akik képtelenek kussban maradni napközben, hogy az éjjeles aludhasson...(Társasházat ne is említsem).

Túl modern ez a világ ahhoz, hogy ennyiféle ember éljen együtt. Én is inkább lakom egy kisebb lakásban ahol a háló egyben van a nappalival, minthogy megkeserítsem a rigojáimmal a másik életét vagy fordítva.

22/N

2011. febr. 5. 11:24
 12/13 anonim ***** válasza:
Éltem pár évet anyósommal, köszönöm, elég volt. Kényszermegoldásként is rossz, de hogy valaki önként menjen bele????
2011. febr. 5. 17:50
 13/13 anonim ***** válasza:
Természetes igény, hogy az ember a saját életét élhesse. És minél több ember kényszerül egy fedél alá, ez annál kevésbé lehetséges. Én utálom, ha valaki beleszól abba, amit csinálok, még ha csak a mosogatásról is van szó. És elég, ha csak egy ember rendetlen, az összes többi helyette pakol meg takarít, abból veszekedés lesz. Arról nem beszélve, hogy kinek a háztartását is visszük, ki irányít? Szerintem ez úgy rossz, ahogy van.
2011. febr. 5. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!