Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Anyám ki akar...

Mit tegyek? Anyám ki akar tenni a lakásból, ahol egyedül élek?

Figyelt kérdés

Nagyim szegény meghalt és anyám meg testvére máris veszekednek az örökségen!A testvér külföldön él.De most hazajönne a temetésre és nyilván ott akar aludni a nagyi házában,ami most már értelemszerűen fele anyué,fele a testvéréé.De anyám nem akarja beengedni oda,engem kér hogy költözzek oda és ne engedjem be a nőt.Én szintén nagyi egy lakásában élek,csak egy jóval kisebben.Szeretek itt élni,és mivel nem tul jó a kapcsim anyukámmal,külön is szeretnék maradni tőle.Viszont ha beköltöznék a nagyobb lakásba,naponta átjárna hozzám meg nem hagyna nekem nyugtot.Sík ideg vagyok már,ja és azt nem is mondtam,hogy az én is lakásomat akarja odaadni a tesójának,amibe most lakok!!!Csak az a gáz h papiron az is az övéké 50-50 %... Mit csináljak,valakinek van ötlete?

Egy egyetemista lány

2011. febr. 4. 17:35
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
22%
Nem csodálom, hogy egyedül laksz, mint egy ovis de komolyan, ahelyett, hogy örülnél, hogy 20 éves létedre eddig ingyen laktál egy külön lakásban, bár gondolom a családodnak is jobb volt így.
2011. febr. 4. 18:54
 22/27 anonim ***** válasza:
Szerintem meg jogilag senkise tilthatja ki a tesót abból a házból. Ő tulajdonostárs, ugyhogy mindegy, hogy te vagy anyud nem engedi be, kér rendőri segítséget s be kell engedni.
2011. febr. 6. 16:11
 23/27 anonim ***** válasza:
42%

Örülj, hogy van hol aludnod, van mit enned, és nem egy szibériai börtönben sínylődsz kiéhezett tetves rabok között, és megvan az összes végtagod.

(Remélem az ehhez hasonló okos válaszok szerzői vették az iróniát.)

Jogilag sajnos szerintem sincs mit tenni, én a helyedben megpróbálnék határozott maradni, minden alkalommal egy tömör "nem"-mel reagálni anyud kirohanásaira, és reménykednék, hogy majd lemond erről az ötletről, és belenyugszik, hogy te nem vagy hajlandó. Csak nem fog a saját lányára ráuszítani egy csapat rendőrt, hogy lakoltassanak ki..

2011. febr. 6. 20:09
 24/27 anonim ***** válasza:
ma 20:09-es: az a lakás, ahol a kérdezö lakik, felesben az anyáé, meg az anya növéréé - tehát könnyen lehet, hogy ki lesz rakva.
2011. febr. 6. 21:11
 25/27 anonim ***** válasza:
Tudom. Jogilag könnyen lehet. Én emberileg értettem – hogy én hogy viselkednék, remélve a legjobbakat, illetve hogy nekem valahogy életszerűtlen, hogy egy anya jogi eszközökkel élne a lányával szemben, netán erőszakkal. (Persze bármi előfordulhat, lehet hogy csak én élek burokban, mert normális a családom.)
2011. febr. 6. 21:40
 26/27 anonim ***** válasza:

Az öröklés szétdúlja a legjobban összetartónak hitt családokat is. Anyát lányától, testvért testvértől elszakít.

Nem egy házasság bukott bele, amikor az egyik fél örökölt. Nem irigyellek.

2011. febr. 6. 22:49
 27/27 anonim ***** válasza:
Ha az anya a testvérét ki akarja semmizni az örökségböl, akkor az sem lehet gond, hogy a lányát kirakja a lakásból, de a nagynéni még inkább.
2011. febr. 7. 08:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!