Mit tegyek? Anyám ki akar tenni a lakásból, ahol egyedül élek?
Nagyim szegény meghalt és anyám meg testvére máris veszekednek az örökségen!A testvér külföldön él.De most hazajönne a temetésre és nyilván ott akar aludni a nagyi házában,ami most már értelemszerűen fele anyué,fele a testvéréé.De anyám nem akarja beengedni oda,engem kér hogy költözzek oda és ne engedjem be a nőt.Én szintén nagyi egy lakásában élek,csak egy jóval kisebben.Szeretek itt élni,és mivel nem tul jó a kapcsim anyukámmal,külön is szeretnék maradni tőle.Viszont ha beköltöznék a nagyobb lakásba,naponta átjárna hozzám meg nem hagyna nekem nyugtot.Sík ideg vagyok már,ja és azt nem is mondtam,hogy az én is lakásomat akarja odaadni a tesójának,amibe most lakok!!!Csak az a gáz h papiron az is az övéké 50-50 %... Mit csináljak,valakinek van ötlete?
Egy egyetemista lány
Sajnos anyád fejét is elöntötte a kapzsiság...
A közjegyző osztja el a két testvér között az örökséget, 50-50 %-ban.
Nem pedig az anyád!
(Gondolom, hogy most "menti ki" a lakásból az értékeket.)
csak a két lakás 50-50 %,amiben anyám lakik az öcsémmel,az teljes mértékben az ő nevén van.
Csak tudjátok nagyon gáz hogy én már 2 éve albiról albira vándorlok,mignem nyáron végre beköltözhettem ide,ahol most vagyok...erre meg innen is ki akarnak rakni...esküszöm ha ezt megteszi én nem állok vele szóba többet
mért nincs jogom végre békében élni egy állandó lakhelyen?? elegem van...:(((
Mert nem a tiéd az az állandó lakhely :)
Az a baj, hogy ebbe tényleg nincs a világon semmi beleszólásod: csak akkor lenne, ha a lakás egy tulajdoni hányada a tiéd lenne. Így viszont sajnos csak bólogatni tudsz - és ha nagyon nem tetszik, akkor elmenni egy másik albérletbe.
Hogy anyád ötletéhez mondjak valamit, ha te beköltözöl abba a házba, ahol a nagyid lakott, attól függetlenül a ház ugyanúgy felesben anyádé meg a testvéréé, tehát értelmetlen az egész ötlet.
De ahogy valaki már irta, ha a nagyinak akárhány háza is volt, azok MIND felesben akét testvéré (anyádé meg a növéréé), még ha te vagy anyád lakik is benne, ez a tulajdonjogon nem változtat.
Sajnos, amikor valaki örököl,
hirtelen hatalomittas lesz!
Ilyenkor nem lehet vele normálisan beszélni,
mert virtuálisan, már költi a pénzt.
(...és régi sérelmeket próbál megtorolni, igazságosztó szerepben.)
Sajnos anyádnál is ez a helyzet.
igen,mert a testvére alig-alig jött haza 35 év alatt,anyukám ápolta a nagyit mikor beteg volt.És úgy gondolja anyám hogy őt illeti meg az egész ház. Cserébe a tesó elégedjen meg a kicsivel ahol én vagyok.
De hogy én mit szeretnék,az senki sem érdekel...:(
"De hogy én mit szeretnék,az senki sem érdekel...:("
Ez nagyon cuki volt :) Ne haragudj, de ebben a helyzetben valóban senkit nem érdekel, mit szeretnél, mert hiába laksz ott, semmi közöd hozzá. Ezt próbáld meg megérteni és elfogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!