Az iskola elvégzése után, a Ti gyereketek is otthon punnyad a "MAMA-HOTELBEN"? Azaz úgy laknak mint egy hotelben, mivel a mama mindent megcsinál helyettük!
Miért ül otthon sok gyerek úgy, hogy semmit sem csinál??
Mert megtehetik!!!!!!
A szülők eltartják őket.
Van víz, villany, fűtés meg kaja...
Ennek a rendkívül elharapódzott jelenségnek az a neve külföldön,
hogy: "MAMA-HOTEL"
Néha elküldenek egy-egy önéletrajzot alibiből...
Nagyon sokan otthon laknak a munka melett is adnak a közösbe segítenek,néhol a nagyszülők is ott laknak,sajnos divat lett kidobni a gyerkeket ha 18 évesek lettek,meg az öregeket otthonba dugni...
Aki meg nem dolgozik nem segít,lóg a levegőben huszon évesen is,ott a nevelésben van a hiba...
OFF:
Olyan hozzászólok akik 18 éves koruktól dolgoznak!
Milyen munkákat végeztek/végeztetek?
Én 20 évesen kezdtem el dolgozni egy elektronikai kellékeket gyártó gyárban, egy rövid ideig álló munkában tesztereztem, aztán könyvelésre tettek át, sokkal könnyebb, de azért komolyabb munkakörbe.
Épp tegnap éjjel kaptam lehetőséget a főnökömtől, hogy saját állományú dolgozó lehessek. :)
OFF :Én anno szórolapoztam,ujságot hordtam,kutyákat sétáltattam,aztán késöbb idős nénire vigyáztam,gyerekre vigyáztam,szomszéd kocsiját mostam...Voltam eladó,árufeltöltő,pultus.Közbe szereztem a diplomáimat...Dolgoztam elfekvőbe...Most bántalmazott gyermekekkel,szétedett családokkal lelkibeteg és szenvedélybeteg fiatalokkal fogalkozom...Nem volt könnyű,maradhattam volna otthon mama hotelben de nekem szükségem volt saját térre,és hát már 10 éves kapcsolatom van ,anno nem tudtam volna úgy vele lenni hogy a szüleim a szoba túl oldalán alszanak...De ha hazamegyek szivesen látnak,és szerintem akik együtt laknak a szüleikkel segítenek adnak be pénzt azokkal nincs is baj,ismerek én egy csajt 26 éves nem tanul nem dolgozik csak otthon van meg bulizgat,és minden álláslehetőségre van egy jó kifogása,hogy az épp miért nem jó neki,de szerintem itt a szülő is felelős...
28N
1./ Látom, hogy a sok otthon ülő "nagy arcúnak",
alapvető szövegértelmezési problémái vannak!!
2./ Segítek: sehol sem lett említve a kérdésben,
hogy el kell költözni otthonról!!!
3./ Sokan "alibiből" elvégzik az egyetemet,
-hogy addig se kelljen dolgozni- azután ezzel a részükről minden letudva...
4./ Szerencsére nem mindenki ilyen !!
Ismét bemásolok egy hozzászólót,
akiről példát vehetnének sokan:
(Innen az idézet.)
"" Sokan látom nem értik a kérdést sem :)
ez egy elcsökevényesedett világ már.
Szóval én már utolsó éves voltam középiskolában, amikor a tanulmányi eredményeimmel már állás után néztem. Mire érettségiztem meg is volt a helyem. Előszerződésem volt...s akkoriban ez volt a divat mifelénk, sok osztály és évfolyamtársammal így volt.
Aztán munka mellett szépen lehetett tovább tanulni, én is így végeztem el az egyetemet. Van diplomám, 4 szakmám amiből kettő felsőfokú OKJ-s.
Tehát nem úgy mint a "mai fiatalok" akik élik világukat, egyik buliból kóvályognak a másikba, pasiznak nőznek, sápítoznak a vizsgaidőszak miatt, és fel vannak háborodva, ha otthon néha előkerül a szülői szigor. Mert hogy nekik jogaik vannak, meg már nagykorúak...na ja.
Majd ha eltartják magukat vagy minimum látja a szülő, hogy törekszik rá, nem pedig látszatot kelti néha néha na majd akkor lesznek jogai.
Nem muszáj ehhez elköltözni, de akkor
1. tartsa el magát
2. adjon a közösbe, hogy lássák valóban felelős önmagáért
3. minimum próbáljon meg állást találni, nem csak "én aztán nem azért tanultam, hogy sz@ros 250ezer alatt dolgozzam" hőbörögni
Mert ha ezek nincsenek meg, akkor az életben nem fognak felnőni. :( Aztán siránkoznak, hogy nem tudnak családot alapítani, mert nincs hol lakni, nincs állás stb stb...Hát igen, igények aztán vannak.
Sajnos a férjem családjában is már a legidősebb "gyerek" 26 éves, és már ki tudja hányadik főiskolára jár, halaszt, újrakezd stb. és még van ott 3 szintén nagykorú "gyerek". Mert igenis még gyerekek, mert úgy viselkednek. Csak a bulizás, a lógás, a kényelmes fészek.
Mi itt vagyunk 34 évesek, saját berendezett lakással, jól fizető állásunk van mindkettőnknek (nem ám beleültünk a vezérigazgatói székbe, hanem a szamárlétra aljáról küzdöttük fel magunkat magas pozícióba) és van egy cukipofi kicsi lányunk.
Ennyi volt a hegyibeszéd...a lényege. Sok az elvárásuk, de tenni nem hajlandóak érte. Kihasználják, kiszipolyozzák a szüleiket, miközben a hátuk mögött meg lehülyézik, lealacsonyítják őket, holott nélkülük már éhen haltak volna.
Szerinted ez a válasz hasznos.
A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 10:38
Privát e-mail a válasz írójának
Utolsó vagyok...beleolvastam ide oda.
Látom sokan vitatkoztok, hogy miért otthon lakik nem megy el. Én is laktam otthon, mert úgy volt állásom, de adtam haza a fizetésemből és segítettem a házimunkákba. Nem élősködtem a szüleimen.
NEM az a probléma, hogy otthon lakik, hanem az, hogy bár otthon lakik nem hajlandó semmit csinálni.
nincs állása, és nem is törekszik rá
nem tanul és nem is akar
nem segít otthon és nem is akar
Ez viszont megengedhetetlen. Viszont ez a szülő hibája is...kinyalják a gyerek seggét, aztán csodálkoznak, ha ilyen lesz. :) Ugyebár a fene nagy jogok. ""
(Idézet vége.)
NEM az a probléma, hogy otthon lakik, hanem az, hogy bár otthon lakik nem hajlandó semmit csinálni.
nincs állása, és nem is törekszik rá
nem tanul és nem is akar
nem segít otthon és nem is akar
Ez viszont megengedhetetlen. Viszont ez a szülő hibája is...kinyalják a gyerek seggét, aztán csodálkoznak, ha ilyen lesz. :) Ugyebár a fene nagy jogok. ""
Na ebben egyetértünk kérdező,hülye lebrális nevelés idevezet,jogok azok vannak...Csak épp a kötelesség van kifelejtve...De sajnos ezt nagyon sokszor a szülő rontja el,aztán fejére ül a gyerek...Aztán meglepődik ha az agyon kényesztetett három évese pár év múlva tizenévesen leüti mert épp nem az van amit ő akar...
Teljesen egyet értek az utolsó hozzászólóval!!!
Köszönöm a válaszokat.
Tiniként nem a bulizást kéne az első helyre tenni,barátkozás még oké,de lassan már 12 -13 14 évesek járnak a discóba...Én ennyi idősen még babáztam,nem vonaglottam félpucéran az éjszakában,és mégis kifejlődött a személyiségem...
28N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!