Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az iskola elvégzése után, a...

Az iskola elvégzése után, a Ti gyereketek is otthon punnyad a "MAMA-HOTELBEN"? Azaz úgy laknak mint egy hotelben, mivel a mama mindent megcsinál helyettük!

Figyelt kérdés

Miért ül otthon sok gyerek úgy, hogy semmit sem csinál??

Mert megtehetik!!!!!!

A szülők eltartják őket.

Van víz, villany, fűtés meg kaja...

Ennek a rendkívül elharapódzott jelenségnek az a neve külföldön,

hogy: "MAMA-HOTEL"

Néha elküldenek egy-egy önéletrajzot alibiből...

2011. febr. 3. 21:11
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 anonim ***** válasza:
84%
Az én nagyobbik fiam nyáron lesz 18 éves, és valószínűleg úgy fogom kivágni a nyár végén, hogy a lába nem éri a földet! Tanulni nem hajlandó, folyamatosan bukdácsol, szerintem tanév végén simán kiteszik a suliból, mert betölti a 18-at, és nem fogják engedni, hogy évet ismételjen ott, átirányítják a dolgozók iskolájába. Persze nem hiszi, meg van győződve róla, hogy úgysem rakják ki, akárhányból is megbukik. Azt is közölte, hogy azt ne várjam, hogy ő egyszerre fog tanulni és dolgozni, meg azt se, hogy ha elmegy dolgozni, akkor beszáll bármilyen költségbe. Az apja - teljesen jogosan - megmondta, hogy ha nem jár suliba, nem fog tartásdíjat fizetni, és én sem vagyok hajlandó eltartani. Itthon egy szalmaszálat nem tesz keresztbe, a szobája olyan mint a bagolyhányás, ha nem takarítanám ki hetente egyszer, már talán rohadna is. Most napokig lázasan feküdtem, arra nem volt képes, hogy elmosogasson, mert szerinte nem az ő dolga! Elnézte, hogy lázasan elvégzek minden házimunkát ami feltétlen szükséges, és komolyan, a 10 éves kicsitől több segítséget kaptam. Na, szóval ez az amit 18 éves kora után nem fogok eltűrni. Ha mégsem bukik meg, akkor majd szépen megkapja az apjától és tőlem is a 20%-ot, megkapja a családi pótlékot, és álljon a saját lábára, főzzön, mosson, takarítson magára, fizesse az albérletet, viselje el a főbérlőt, és vegye tudomásul, hogy nem bűzölöghet a szobája, nem mászhatja végig a lakást mocskos cipőben, mert másnap már nem lesz ott albérlő. Félreértés ne essék, ha normálisan viselkedne, addig maradna amíg akar, de így nem. Nem érzem, hogy csak azért mert megszültem, életem végéig a cselédje kéne hogy legyek, és el kellene tartanom csak azért, mert lusta. Ja, és mielőtt valaki azt mondaná, hogy a nevelés miatt lett ilyen, hát nem! A kicsit is én nevelem, mégsem ilyen, azonkívül ha ezt a hozzáállást tartanám természetesnek és erre neveltem volna, hogy igenis egy férfinak nyaljuk ki a seggét, akkor ez a helyzet most nem zavarna, mert normálisnak tartanám. De zavar...
2011. febr. 10. 10:10
 52/71 anonim ***** válasza:
74%

Háááát, utolsó, most erre mit mondjak?Nem olyan lesz a gyerek, amilyenné neveljük?

Az én fiam is most lesz 18, de a tiednek szöges ellentéte.Jó tanuló egy nehéz közép iskolában, mellette diák munka délutánonként, ha itthon van mindenben segít, az apjával kint van a műhelyben, stb, stb.Most még el nem tudom képzelni, hogy elmenjen, de nincs is erről szó.Nekem nem teher egyáltalán, és még amúgy is van a suliból + egy év, utána egyetem...Á, még évek, hogy Ő kirepüljön:)

2011. febr. 10. 10:35
 53/71 anonim ***** válasza:
39%

Sokan látom nem értik a kérdést sem :) ez egy elcsökevényesedett világ már.

Szóval én már utolsó éves voltam középiskolában, amikor a tanulmányi eredményeimmel már állás után néztem. Mire érettségiztem meg is volt a helyem. Előszerződésem volt...s akkoriban ez volt a divat mifelénk, sok osztály és évfolyamtársammal így volt.

Aztán munka mellett szépen lehetett tovább tanulni, én is így végeztem el az egyetemet. Van diplomám, 4 szakmám amiből kettő felsőfokú OKJ-s.

Tehát nem úgy mint a "mai fiatalok" akik élik világukat, egyik buliból kóvályognak a másikba, pasiznak nőznek, sápítoznak a vizsgaidőszak miatt, és fel vannak háborodva, ha otthon néha előkerül a szülői szigor. Mert hogy nekik jogaik vannak, meg már nagykorúak...na ja.

Majd ha eltartják magukat vagy minimum látja a szülő, hogy törekszik rá, nem pedig látszatot kelti néha néha na majd akkor lesznek jogai.

Nem muszáj ehhez elköltözni, de akkor

1. tartsa el magát

2. adjon a közösbe, hogy lássák valóban felelős önmagáért

3. minimum próbáljon meg állást találni, nem csak "én aztán nem azért tanultam, hogy sz@ros 250ezer alatt dolgozzam" hőbörögni

Mert ha ezek nincsenek meg, akkor az életben nem fognak felnőni. :( Aztán siránkoznak, hogy nem tudnak családot alapítani, mert nincs hol lakni, nincs állás stb stb...Hát igen, igények aztán vannak.

Sajnos a férjem családjában is már a legidősebb "gyerek" 26 éves, és már ki tudja hányadik főiskolára jár, halaszt, újrakezd stb. és még van ott 3 szintén nagykorú "gyerek". Mert igenis még gyerekek, mert úgy viselkednek. Csak a bulizás, a lógás, a kényelmes fészek.

Mi itt vagyunk 34 évesek, saját berendezett lakással, jól fizető állásunk van mindkettőnknek (nem ám beleültünk a vezérigazgatói székbe, hanem a szamárlétra aljáról küzdöttük fel magunkat magas pozícióba) és van egy cukipofi kicsi lányunk.

Ennyi volt a hegyibeszéd...a lényege. Sok az elvárásuk, de tenni nem hajlandóak érte. Kihasználják, kiszipolyozzák a szüleiket, miközben a hátuk mögött meg lehülyézik, lealacsonyítják őket, holott nélkülük már éhen haltak volna.

2011. febr. 10. 10:38
 54/71 anonim ***** válasza:
91%

Utolsó vagyok...beleolvastam ide oda.

Látom sokan vitatkoztok, hogy miért otthon lakik nem megy el. Én is laktam otthon, mert úgy volt állásom, de adtam haza a fizetésemből és segítettem a házimunkákba. Nem élősködtem a szüleimen.

NEM az a probléma, hogy otthon lakik, hanem az, hogy bár otthon lakik nem hajlandó semmit csinálni.

nincs állása, és nem is törekszik rá

nem tanul és nem is akar

nem segít otthon és nem is akar

Ez viszont megengedhetetlen. Viszont ez a szülő hibája is...kinyalják a gyerek seggét, aztán csodálkoznak, ha ilyen lesz. :) Ugyebár a fene nagy jogok.

2011. febr. 10. 10:47
 55/71 anonim ***** válasza:
80%

Nos, az nekem nem világos, hogy a kérdező a suli elvégzését a gimire/középsulira érti, vagy a felsőoktatásra is, de elmondom az én történetemet. 21 éves vagyok, egyetemista, baromi sokat kell tanulni, és ritka szar az órarendem-szval ha keresnék is munkát az egyetem mellé, azzal sem tudnék annyit keresni, hogy a saját lábamra álljak, szval egy ideig kénytelen leszek még a szüleimnél élni. Nekem annyival könnyebb a helyzetem, hogy lakás van, szval nem a semmibe kell majd elindulnom, ha elvégeztem az egyetemet... és ha azért ingyenélő senki vagyok, mert inkább várok az elköltözéssel addig, amíg tűrhető életszínvonalon tudnék élni a saját lakásban a saját pénzemből, akkor az vagyok. Ez persze nem azt jelenti, hogy otthon nem segítek be semmit; az a minimum, hogy annyit segítek a háztartásban, amennyit csak tudok, ha már kosztot-kvártélyt kapok...

21/l

2011. febr. 10. 12:33
 56/71 anonim ***** válasza:
74%
Az én fiam 18 éves, én nem engedném még el, de az is igaz, hogy én már ennyi idősen külön éltem, sőt, akkor lettem anya, úgyhogy nagyon egyénfüggő a dolog.
2011. febr. 10. 12:50
 57/71 anonim ***** válasza:
74%

Én is itthon vagyok még, de nem szeretnék már. Viszont én nem tehetem meg ezt a luxust mert anyukámnak semmi pénze, és én is folyamatosan munkát keresek hogy el tudjam tartani. És rosszul vagyok hogy sok velem egy idős ismerősöm nem ért meg miért nem járkálok bulizni meg miért nincs 2 ezer forintom csak arra hogy elmenjek bulizni, mert nekik csak annyi a dolguk hogy otthon vannak kapnak pénzt esetleg dolgoznak és mindet magukra költik. Persze ha a szülők megtehetik hogy kifizessék a számlákat akkor valahol ez természetes de szerintem 20 éves kor után már főleg ha van munkája szálljon be a rezsibe legalább.

Én vagyok a legkisebb és sokáig én is el voltam kényeztetve még volt pénzünk, és csak most tanulgatom hogy milyen is az élet. Közben idősebb testvéreim akik már nem laknak otthon folyton engem csesztetnek hogy mennyire el lettem kényeztetve és hogy ők ilyen idősen már dolgoztak. Na igen de 25 éves korukig minden pénzüket bulira költötték, sőt anyukám kifizetett nekik albérletet meg a tartozásukat amiket felhalmoztak.

2011. febr. 10. 12:58
 58/71 anonim ***** válasza:
56%
Huhhhuuu!Úgy látom,sok az "eltartott".Igen ez szörnyű helyzet,de milyen érdekes,hogy feltudnak háborodni az emberek,ha ezt felhozzák nekik.Én elárulom 18éves korom óta dolgozom,míg középiskolába jártam mellette dolgoztam és a mai napig van munkám.Jelenleg külföldön élek,de ez a kapu mindenki előtt nyitva áll.Friss diplomások,akiknek csak a családja van,nyugodtan menjetek dolgozni,Angliába,Hollandiába van munka bőven és nem is keveset keres az ember.Nem is értem a felháborodást.Én már 19éves korom óta nem élek a "Mama-Hotelben".Míg Magyarországon éltem a leghosszabb idő,hogy munkanélküli voltam 2hét volt.2hétig pedig az volt a munkám,hogy napi 8órában jártam a várost és osztogattam az önéletrajzomat,a nap többi részében pedig a neten keresgéltem.
2011. febr. 10. 13:08
 59/71 anonim ***** válasza:
27%

"20 évesen Ausztriában élek.Megelégeltem, hogy anyám úgy tart mint egy szolgát.Igaz takarítónő vagyok, de havi 300.000-at bőven keresek.Nekem sem volt könnyű elhelyezkedni, de akartam és sikerült.1 évig folyamat keresgéltem,mellette még tanultam.Nekem így sokkal jobb, és büszke vagyok azokra akik tudják, hogy mi a munka és nem anyuci-apuci eltart, úgy mint bátyámat, aki 25 éves és egész nap számítógépen játszik....szóval erről ennyit.Aki akarja az úgyis talál munkát."

Hát ez tetszik. :D Nekem is van egy 25 éves bátyám, akinek ugyanez a programja. Én 21 vagyok és dolgozom, csak nem külföldön, bár ilyen fizetések mellett ez a célunk a párommal.

2011. febr. 10. 18:44
 60/71 anonim ***** válasza:
11%

"hát igen érdekes vagy.

Én 22 éves vagyok, itthon lakom mosok, főzök, takarítok, mosogatok, és stb stb... szóval rengeteget segítek!

Úgy vettem le az irományodból, hogy húzzon már az a gyerek a pics.ba, és kezdjen saját életet. Ez elég csúnya dolog....

Pl az én szüleim megmondták, hogy ha rajtuk múlna itthon maradnék életem végéig, mert azon a napon, mikor én elfogok költözni, akkor meg fog halni bennük valami. El sem tudják képzelni, hogy ne csacsogjak itt körülöttük, és el sem tudják képzelni, hogy egyszer majd elmegyek!

Természetesen mondták azt is, hogy tudják, hogy ez az élet rendje, hogy elköltözöm, és családom lesz, de nekik borzalmasan fog fájni az a nap....

Szerencsés vagyok, hogy ilyen szüleim vannak, akik nem akarják a gyereküket kitessékelni a családi fészekből, amint "megérett rá" :)

22L"

Észre sem veszed jódolgodban, hogy mennyire kicsesznek veled a szüleid. Azt hiszik, jót tesznek veled, ha magukhoz kötnek ezzel? Neked igenis állás után kell nézned. Mit gondolsz, ha meghalnak, hogy élsz meg? Mert hogy mondják, ők legszívesebben sosem küldenének munkába. Ez a ragaszkodásuk nem szeretet, ostobaság. Nem maradhatsz anyuci és apuci pici lánya örökké...

Szerintem normálisabb szeretet az, ha a szülő elküldi dolgozni a gyerekét, mert ő gondol a jövőjére. Engem nem küldenének el otthonról, ha nem lenne munkám, de míg nem volt, nyúztak, hogy dolgozzak és igazuk van. Alapból nem érted a lényeget. Nem az a gond, hogy az illető otthon lakik, hanem hogy nem dolgozik. Mint ahogy te sem. Azért, mert elvárja a szülő, hogy a munkaképes gyereke már keressen magára, még nem jelenti azt, hogy ki is dobja aztán a házból.

Te ugyanazt csinálod, mint a bátyám. A kitanult okos gyerek ne is dolgozzon... Felkopik majd az állad a szüleid szeretetnek titulált önzősége miatt.

21L

2011. febr. 10. 18:53
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!