Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a nagyapa roma volt,...

Ha a nagyapa roma volt, elvileg születhet "fekete" kisbabánk?

Figyelt kérdés
Most láttam egy ilyen kérdést és nekem is eszembe jutott ez a dolog, nálunk is a nagyapa volt roma, férjem már teljesen fehér, de azért nem nagyon örülnék neki, ha a gyerekeink barnának születnének, elvileg viszont X. generációnként öröklődhet, így van rá némi esély, jól tudom?
2011. febr. 1. 22:54
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
100%
Van rá esély, még ha kicsi is. Nálunk a családban a nagymamiban volt némi cigány vér, ha jól tudjuk, fele részben. A 4 gyereke és a 6 unokája és 2 dédunokája közül egyiken sem látszik semmi belőle.
2011. febr. 2. 08:10
 32/46 anonim ***** válasza:
54%
Tényleg ez legyen a legnagyobb gondod... Mert mi lesz ha kicsit "boxos" lesz a gyerek? Ha nem szőke hajú kék szemű a gyerek akkor már nem is lehet örülni neki?! Amúgy igenis öröklődhet, nálunk ugyenez a felállás, csak éppen én vagyok a 3. generáció (ugyanúgy a nagypapa roma, magyarral házasodott, anyám félig az , apám megint magyar). Rajtam azért látszanak bizonyos jegyek (sötét haj, barna bőr), 2 testvérem van, rajtuk nem látszik semmi (világos barna haj, fehér bőr). Szóval majd elválik, de kár ezen idegeskedni.
2011. febr. 2. 08:17
 33/46 anonim ***** válasza:
49%
Egyébként meg: irtad, hogy a férjed nem roma...pár hozzászólással meg azelőtt, irtad, hogy a férjed apja roma volt. Magyarul a férjed igenis roma , ha nem is teljesen. Olyan mintha emiatt őt is, az apját is megvetnék. És akkor még ott van a születendő gyereket, aki szintén negyedrészt ROMA lesz. Őt is megveted majd a származása miatt? Nem is értem miért házasodtál ebbe a családba, ha ennyire megveted a romákat? Egyébként meg komolyan azt hiszed, hogy nem csak sötét bőrű lesz a gyerek, hanem a tulajdonságaiban is kiütközik majd?! Te magad irtad, hogy az apósod is dolgos, tisztességes ember volt, gondolom a férjed is az, ezért is mentél hozzá. Komolyan nem hiszed el, hogy szeretettel, és helyes neveléssel a gyerekedből is tisztességes ember lesz? Komolyan sajnállak, hogy ilyen begyepesedett a látásmódod. Nálunk a nagyapa is már egyetemre járt, ráadásul az orvosira, anyukám is diplomás, most én is egyetemre járok. Nem minden roma a putrikban tengődik egész nap a segélyeken, de akik igen, azok se a genetika miatt, hanem a rossz szocializációs körülményeknek hála. Bár ezt neked lehet magyarázni, szerintem úgyse érted. Komolyan én családodat sajnálom a legjobban, leginkább is a születendő gyermekedet!
2011. febr. 2. 08:30
 34/46 anonim ***** válasza:
77%
Megtörténhet, mint ahogy két testvér is lehet eltérő színű. Pl. nálunk, igaz, tudtommal nem volt cigány senki a családban, de pl. a nagymamám kreol bőrű, apukám is az, de a testvére nem. Anyukám nagyon világos bőrű, és én is, de valami hihetetlenül fehér vagyok, a testvérem viszont eléggé sötét bőrű, télen is, nyáron méginkább, pillanatok alatt. Nézték már cigánynak, arabnak, olasznak többször :) Pedig a vonásait tekintve nem olyan, csak színben kicsit.
2011. febr. 2. 08:39
 35/46 anonim ***** válasza:
45%

Nagyon már nem. Mikor terhes voltam a párom egyik rokona genetikus és az egyik családi renezvényen elkaptam és kérdezgettem. pl olyanokról hogy ha a dédi fekete volt egyedül lehete hogy egy dédunoka tök fekete legyen.

erre azt mondta hogy úgy képzeljem el hogy van egy pohár málnalé és egy pohár víz, ha felesbe öntjük akkor olyan halvány pirossas lesz, mejd ha azt megint felesbe öntük akkor az még világosabb lesz. és így tovább.

szóval nem.

2011. febr. 2. 08:45
 36/46 anonim ***** válasza:
72%

Előfordulhat,hogy meg fog látszani rajta kicsit.De miért lenne olyan nagy baj az?Akkor is a te gyereked lesz és ezzel együtt is szeretned kell(ene) majd.De ha a roma ős ennyire zavar téged,akkor miért nem mentél férjhez olyanhoz,aki "csiszta magyar"?

De szerintem kár ezen aggódnod,hisz úgy is nagyrészt a nevelésen,körülményeken fog múlni az, hogy milyen ember lesz a gyermekedből és az egyéniség sokkal fontosabb,mint a bőrszíne.

"Régi dolgos romák"..

Igen,régen a roma ember munkájára is szükség volt,de az már régen volt.Most még a magyart is elküldik a fene nagy igényű,válogatós munkáltatók a búsba, a cigányt meg még inkább.Akkor mégis hol dolgozzon?Ma már nem állja meg a helyét az a nézet,hogy mindenki talál munkát, aki akar!Attól, hogy valakinek nincs munkája, még nem biztos, hogy naplopó!Remélem,nem várod el, hogy a

kevésbé szerencsés helyzetűek önként és dalolva éhen haljanak!A mai világban könnyen lehet bárkiből elszegényedett "naplopó"!

Egyébként volt problémám cigánnyal, de emiatt még nem lettem előítéletes,csak óvatosabb.De magyarok között is van olyan ismerősöm,aki semmivel sem különb a legrosszabb cigánynál.Az igazán fontos dolgok nem lenne szabad,hogy ilyesmin múljanak.

2011. febr. 2. 10:08
 37/46 anonim ***** válasza:
az első válasz már törölve lett, az volt a bunkó.
2011. febr. 2. 10:54
 38/46 anonim ***** válasza:
69%

Van egy lány ismerősöm,neki az egyik dédije volt roma.

A lány kreol bőrű sötét hajú-szemű,de ezen kívül a vonásain semmi nem látszik.Van két testvére az egyik szőke,kék szemű,a másik szőke,barna szemű.

2011. febr. 2. 11:17
 39/46 anonim ***** válasza:
100%

De az én válaszom nem volt bunkó akkor miért lett törölve???

Én kívántam a kedves kérdezőnek hogy sikerüljön amit szeretne és ne legyen a gyereke "feka"!

Ebbe mi a rossz?ezt miért kellett törölni??

Ez csak egy vélemény,nem trágár és nem provokál!!

2011. febr. 2. 13:55
 40/46 anonim ***** válasza:
28%

"Gondolhattam volna, hogy egy ártatlan biológiai kértésből ekkora rasszista vita kerekedik a hülye cigányok miatt!"

A hulye ciganyok miatt? Na akkor ki is a rasszista? Toroltetheted az en valaszomat is, nem erdekel, de tenyleg nem valo neked kisbaba. Miert egy olyan ferfinak akarsz szulni akinek az Edesapja roma volt? Azert mert annak ellenere, hogy a ferjed felroma, szereted Ot, es hozzakototted az eleted. Akkor a kozos gyereketeket is szeretni fogod, akar hofeher lesz, akar fekete. Nekem van olyan ismerosom, aki roma, es rabiznam az eletem, es van olyan teljesen feher ismerosom is, akira nap mint nap ramondhatnam, hogy ciganyul viselkedik. Az, hogy a gyereked roma lesz, attol fog fuggni, hogy, hogyan neveled, nem attol, hogy milyen a szine.

2011. febr. 2. 16:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!