Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a nagyapa roma volt,...

Ha a nagyapa roma volt, elvileg születhet "fekete" kisbabánk?

Figyelt kérdés
Most láttam egy ilyen kérdést és nekem is eszembe jutott ez a dolog, nálunk is a nagyapa volt roma, férjem már teljesen fehér, de azért nem nagyon örülnék neki, ha a gyerekeink barnának születnének, elvileg viszont X. generációnként öröklődhet, így van rá némi esély, jól tudom?
2011. febr. 1. 22:54
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
89%

Van, mint ahogy keresztezzük a piros és a fehér rózsát, akkor pár darab rózsaszín lesz, de lesz köztük tiszta fehér és tiszta piros is.

De vissza a valóságba. Nagyon elképzelhető. Egy indiai barátnőm és hófehér férje 2 gyereke közül egyik mix lett, a másik pedig hófehér. Nem x. generáció függvénye. Bármikor bekövetkezhet, hiszen ott van a génekben.

2011. febr. 1. 22:57
 2/46 A kérdező kommentje:
Nem kérek olyan bunkó válaszokat, mint az első...
2011. febr. 1. 23:01
 3/46 anonim ***** válasza:
41%
Nálunk is így van,a férjem dédnagymamája volt félig roma.Én nagyon de nagyon örülnék,ha a gyermekünk egy picit örökölné a bőrszínt,mert Én hófehér vagyok,inkább pirosas bőrszínnel,a férjem már jobb,ő is fehér ugyan,de nem pirosas bőrű.Remélem a gyerekünk örököl a roma vérből,és kreol lesz,mindig mondom is hogy nagyon szeretném ha így lenne!
2011. febr. 1. 23:08
 4/46 anonim ***** válasza:
50%

Előfordulhat!

Barátnőmnek a nagypapája volt sötét bőrű és pár hónapja amikor megszületett a babája ő is az lett! :-(

Pedig apuka és anyuka is hó fehér!

De ez nem biztos,hogy nálad is bekövetkezik :-)

2011. febr. 1. 23:09
 5/46 A kérdező kommentje:
Egy kis kreolság tényleg szép, de én attól félek, nehogy igazán éjfekete legyen, mert a nagypapa az volt.
 6/46 anonim ***** válasza:
30%
pedig igaza van
 7/46 anonim ***** válasza:
80%

lehetséges. Ne oltsátok, mert bizonyos tulajdonságok tényleg ugorhatnak egy generációt.

Egyszer olvastam, hogy egy fehér házaspárnak lett néger babája. Aztán mindenféle vizsgálatból kiderült, hogy az egyik nagymama lépett anno félre, csak megúszta, mert fehér lett a gyereke. ennek ez esélye egy a több tíz millióhoz volt.

Szerintem a babád nem fog romának kinézni. Lehet, hogy nem kell majd szoliba járnia télen, de csak ti fogjátok tudni, hogy miért. Nem néznek mindenkit romának, akinek kreolos a bőre... Azok a jellegzetes vonások meg csak nem bukkannak már elő.

2011. febr. 1. 23:16
 8/46 anonim válasza:
88%

Hasonló ősökkel egy kollégám volt full roma külsejű, a húga viszont napra pirosodó bőrű lett.

Mondta is, hogy semmit nem spórolt a naptejen a család, mert bár neki nem kellett, a húga viszont 2-szer annyit használt mint egy átlag magyar. :)

2011. febr. 1. 23:21
 9/46 anonim ***** válasza:
52%
a cigány kisgyerekek egyébként gyönyörű szépek! Később is inkább az életmódjuk miatt csúnyulnak el...
2011. febr. 1. 23:22
 10/46 anonim ***** válasza:
85%

Egy barátnőm apukája roma. Ő hófehérre sikeredett, de azért a roma arcvonások megvannak benne, tesója viszont nem kreol, de csokibarna.

Ez a génjeinkben van, nincs rá szabály, hogy csak nagypapa, meg dédnagypapa után lehet örökölni, ami benne van a génekben keveredve, az bármikor előjöhet bármilyen formában. Fehérként, feketeként, kreolként.

Van olyan a környezetemben, hogy feketének született hófehér gyereke, de olyan is, hogy hófehérnek fekete! És abszolút mindegy, hogy szülői, nagyszülői vagy dédszülői ágon van e más bőrszín. A tálba belekerült, s nem tudni, hogy mikor kerül sorra és milyen mértékben.

2011. febr. 1. 23:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!