Mivel bántott meg legjobban anyósod?
Első talikor is levegőnek nézett, és az évek alatt szépen teljesített, pedig én a lelkem kitettem, hogy megfeleljek. Volt, hogy épp a fiúmmal dumáltunk a szobájában, ő benyitott, hogy holnap megy egy üzleti útra, és csalta a fiát, menjen vele, persze nem fog unatkozni, mert jön a barátnője lánya is, azzal majd shoppingolhat. Ezzel csak azt érte el, hogy a fia is hülyének nézte. Egyszer nem tudta, hogy hallom, és azt mondta, -fiam, ezzel a sz*rral meddig akarsz szégyent hozni a családra? Mellékesen, én vagyok kisebbségi, egyetemet végeztem, jó családból származom, nem tudom, mit talált bennem "sz*rnak", mikor mondtuk, hogy eljegyzés lesz, oda se neki, messziről kerülte a témát, anyukámék megrendezték, de mivel ő nem volt rá kíváncsi, nem hívtuk. Később ezen sírt, hogy neki mindennél fontosabb lett volna...
Egy szülinapon történt, sajnos előtte elszóltam magam, hogy akkor lesz szülinapom, mikor ők közös családi ünnepi bulit tartanak, erre betegen kellett hozzájuk mennem, mert ahogy a telefonba mondta, én -kihisztiztem magamnak a köszöntést- azzal, hogy említettem, nekem pont akkor van a szülinapom... Elmentünk hozzájuk, erre adott nekem egy lejárt szavatosságú bonbont és egy törött virágot, míg a többi ünnepelt gyönyörű nagy csokrot kapott. Már szóval elhívott nyilvánosan megalázni. Ez a páromnak is feltűnt, úgyhogy köszöntünk, eljöttünk. Esküvőnkre egy hétköznapi ruhában jött, mindenki megszólta, mert még a barátaim is megadták a tiszteletet, hogy szebben öltöztek. A hangulatot teljesen lehúzta, a fő asztalunkról simán elemelt egy tortát, lopott, ahol tudott. Ajándékot azóta sem adott, de folyton hangoztatta, mit kapunk majd. Ennek pár pár éve, de semmi. Esküvő másnapján már azzal volt elfoglalva, hogy milyen lesz a fia következő lagzija...más nővel. Annyira el akart üldözni, hogy elérte, hogy a fiánál is betelt a pohár, párszor le akart ülni anyjával beszélni, de az hajthatatlan volt, így férjem is feladta, mára nem kell tartanom attól, hogy beszól, és nem kell gyomorgörcsöt kapnom minden szülinapon, karácsonykor.
Amikor az esküvőnkön közölte, hogy úgyis elveszi a gyerekünket.(11 hetes terhes voltam akkor) Folyton ezzel a szöveggel jött, hogy adjuk neki a gyereket, majd ő felneveli. Kezdett úgy viselkedni, mintha ő lenne várandós és megpróbált mindenbe beleszólni (terhesgondozás, ő hogyan csinálta, ő mit érzett, ő hogyan szült, de ezt százezerszer elmesélve). Szerencsére azóta a férjem helyretette, visszavett.
Nagyobb gondunk nem volt vele.
Huuh de felment az agyvizem... volt jó pár dolog, de elsőre ami eszembe jutott:
Párommal ketten néztünk nekem esküvői ruhát, és amit kiválasztottunk, lefotózott benne. Tiszta boldogok voltunk aznap, csodás volt a ruha, egyszóval tudjátok, amit akkor érez az ember jó esetben...
Hazamentünk, mire az anyja: na, volt valami normális?
Párom elővette a képet, de mondta, h ez lesz a ruhám, csak ennyith Mit szólsz?
_ Hát kisfiam én ennél találnék sokkal szebbet!
És volt még jó pár, durvább is, de ez úgy megmaradt!
Elég sokszor megbántottak:
-lecigányoztak párszor (persze viccesen,hogy milyen szép cigánylány vagyok,meg hasonlók,pedig nem vagyok cigány,csak sötétbarna a hajam és kreolosabb bőröm van)és ez nekem nagyon rosszul esik
-miközben a konyháját takarítottam elkezdett áradozni a párom volt barátnőjéről,hogy ő milyen tüneményes,egy édes kislány volt.És úgy érzi,hogy én nem vagyok ilyen.
Persze megkérdeztem a párom,és azt mondta,hogy egyáltalán nem volt tüneményes,sőt egy hisztis lány volt.
Tudom,hogy nem vagyok jó az "anyósomnak",mert ő sovány,szőke barátnőt szeretne a fiának,mint amilyen ő is.Én meg pont az ellenkezője vagyok,barna hajú,normál alkatú.
Neki nincs melle egyáltalán,nekem nagy melleim vannak,és folyton azt hangoztatja,hogy milyen jó a kis mell,mert nem lógnak.Ezzel burkoltan arra céloz,hogy nekem lógni fognak.
Mindig azzal jön,hogy őt mennyire utálta az anyósa,és mennyit szekálta őt.De nem veszi észre,hogy ugyanazt csinálja velem is.
Ja és arról nem is beszélve,hogy nekem régebben folyton kibeszélte a párom testvérének a barátnőjét.Konkrétan megmondta,hogy nem szeretné,ha sokáig együtt lennének.
Persze most már nem meri,mert jóban vagyok a lánnyal és fél,hogy elmondom neki.
Hát ezek a fő dolgok,amikkel megbántott,meg nap mint nap a szurkálásai. :(
Tegnap 10.14!
Az enyém is pont ezt mondta, amikor megtudta, hogy babát várok: "Nem is lesz a Tied az a gyerek, mert én majd elveszem tőled"!
Amikor meg szülés után eljött hozzánk, közölte, hogy én ilyen meg olyan vagyok, mert bezzeg ő szülés után felkapálta a kertet (decemberben szült, nem tudom minek kell a havat kapálni, de mindegy), és mi az hogy fáradt vagyok. Szóval ez avolt a szöveg a "hogy érzed magad" helyett.
Ezek és mások miatt hónapok óta nem látta az unokáját, a páromnak és nekem nem kell az állandó balhézás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!