Mit csinálsz ha pletykál valaki rólad, kibeszél?
De pillanat! A pletyka és a kibeszélés korántsem ugyanaz! A pletyka az az, ha valótlant terjeszt valaki valakiről. Vagy olyat, amire nincs bizonyítéka: csak úgy hallotta ő is valakitől. A kibeszélés meg az, ha mást megszólsz, hogy: "Huu.. -.-" Láttad milyen kövér abban a ruhában??"
Egyik sem szép dolog..
Ha az egyenes utat választod beszéld meg vele ne legyél szégyenlős mond a szemébe de ne durván de ne is úgy hogy közbe mosolyogsz találd meg a középutat inkább keményebben hogy tiszteljen. Az hogy pofán vered nem rossz bár én már nem ezt tenném.
Mindent okosan kell csinálni elterjeszthatsz valami nagyon durvát a háta mögött róla hogy megleckéztesd ha szeretnél alternatívákat kapni írj.
Eltűröm.
A héten történt velem ilyen, nem is egy!
„A pletyka ismerhető szereplőkről szóló nem publikus információ, melynek legfőbb attribútuma a terjedés. A pletykák összessége olyan információhalmaz, amely minden pillanatban fölülírja önmagát. A pletykálás az emberi faj egészére jellemző, kisebb közösségekben kialakuló, polihierarchikus szerveződésű kommunikációs hajlam.”
Ezzel most mi a gond, mindenkiben megvan valamilyen szinten ez a hajlam.
Na,akkor írok egy sztoryt : apósom be volt gubózva legalább 1 hétig- szokása neki ha valami baja van,nagyon lelkis ember. Kb 1 hónap múlva derült ki számomra,hogy miért volt depis: azt hallotta hogy én azt mondtam róla,hogy egy pedofil.
Sejtettem,hogy ki mondhatta, de nem foglalkoztam vele,nem csináltam belőle ügyet,hanem mikor egyszer kettesben voltunk (+ a gyerekek) akkor így kezdtem a beszélgetést: tudod,mit hallottam? képzeld,valaki azt mondta,hogy én azt mondtam Rád,hogy pedo vagy... hát,én ilyet nem mondtam.
látszólag nem érdekelte a dolog, így nem is esett más szó a dologról.
A "jó" akarómra rábizonyítani nem tudom,hogy ő mondta az apósomnak... ami nagy szerencséje,mert már azelőtt is kiosztottam párszor más dolgok miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!