Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » "Azt csinálsz, amit akarsz,...

"Azt csinálsz, amit akarsz, engem nem érdekel. " Milyen szülő az ilyen? Ismersz ilyet?

Figyelt kérdés

Apukám nevel, és mindig, mindenben ezt a választ kapom tőle. Nem is mondok neki semmit, és nem is kérem ki a véleményét már soha, mert mindig ezt a választ kapom. És ettől a választól valahogy félek is (nem tudom miért).

Ez van amióta az eszemet tudom.

Persze az egy dolog, hogy nem mond semmit. De általában soha nem tetszik neki a véleményem, és habár ezt mondja, pofákat vág nekem és megjegyzéseket tesz.

19/L

2011. szept. 8. 17:38
 1/10 anonim ***** válasza:
81%
Nem jó szülő és nem ismerek ilyen szülőt. Az a jó szülő akihez fordulhatsz tanácsért, igaz nagykorú vagy már, de ez még mindig nem ok arra, hogy ennyire lesz*rjon.
2011. szept. 8. 17:40
 2/10 A kérdező kommentje:

Miről beszélek?

Pl.: továbbtanulás kiválasztása, nyelvvizsga, jogsi, vmi vásárlás, fogszabi, munkavállalás stb.

2011. szept. 8. 17:40
 3/10 anonim ***** válasza:
38%
19 vagy,felnőtt ember,nyilván szeretné ha végre magad döntenél. ha megtanulnád a döntéseid súlyát. nem hinném h rossz szülő,inkább csak szeretné ha végre felnőnél-épp itt az ideje!
2011. szept. 8. 17:43
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Attól függetlenül, hogy hány éves vagy, kikérheted a szüleid véleményét. Ez nem normális hozzáállás. Az én anyám meg is sértődne, ha soha semmiről nem kérnék vélemény vagy tanácsot. Ha az lenne a célja, hogy önálló legyen, akkor nem évek óta mondaná ezt a kérdezőtől, és nem is ilyen durva, bunkó és sértő módon.
2011. szept. 8. 17:47
 5/10 A kérdező kommentje:

Ezt nem most kezdte. Ez van kb. 14 éves korom óta.

Még azt is mondja, hogy "Azt csinálsz amit akarsz, én nem tudok tanácsot adni neked." vagy: "én nem tudok segíteni".

2011. szept. 8. 17:47
 6/10 anonim ***** válasza:
31%
nőj fel! apukád elfáradt,elege van,amit megértek,és pont attól jó szülő h igyekszik rávenni,h végre önállósodj!
2011. szept. 8. 17:48
 7/10 anonim ***** válasza:
64%

Az én szüleim is ilyenek. Örülök is neki, mert önálló vagyok, nem szorulok anyuci-apucira minden kis piti dologban.

Mehetek is ahova csak akarok, tudják, hogy felelősségteljes vagyok. (ennek ellenére havonta 1x megyek el koncertre)

16/L

2011. szept. 8. 17:51
 8/10 Manócska'90 ***** válasza:
100%
Én nem értek egyet a többiekkel. Szerintem ez nem önállóságra nevelés, hanem nemtörődömség. A mai világban egy 19 éves lány még nem teljesen felnőtt. Épp csak elkezdte az egyetemet vagy érettségizik. Még gyerek. És egy jó szülőhöz mindig lehet fordulni. Én már 21 vagyok, de bármikor felhívhatom a szüleimet, ha a tanácsukra van szükségem - és nem ettől leszek kevésbé önálló. Sőt, a 44 éves anyukám is fel szokta hívni az anyukáját tanácsért. Akkor most a nagyi rossz szülő az anyukám meg nem önálló?
2011. szept. 8. 17:54
 9/10 anonim ***** válasza:
34%

Szerintem apuci belefaradt a hisztis kamasz lanyaval valo vitakba. Amikor 13-14 eves korodban mondott/javasolt neked valamit, akkor mi volt a te reakciod?

Na ugye. Most meg sirsz, hogy szarika fejedre.

Ne hisztizz mar, 19 evesen tudnod kellene, mit tegyel. Pl. segits a mosogatasban es a takaritasban, valamint vasald ki apud cuccait, es minden napp fozz valami finomat. Es fejezd be a sertodott kiskamasz hisztit.

2011. szept. 8. 18:28
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Te jó ég néhány válaszolónak szerintem nem, hogy szíve de esze sincsen!

Attól, hogy 19 éves még kikérheti az apja véleményét, nem ettől lesz kevésbé önállóbb.

Nekem is mondja néha anyukám, szóval tudom, hogy miről beszélsz és, hogy milyen érzés ez neked!

Próbálj meg elmagyarázni neki, hogy fontos neked a véleménye! Hiszen nem olyan dolgokról beszélsz neki, hogy" jajj elhagyott a pasim" Hanem továbbtanulás, iskola, munka, amik nagyon fontosak, főleg, hogy a nagy betűs élet előtt állsz még!

2011. szept. 8. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!