Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit kell mondani a gyereknek...

Mit kell mondani a gyereknek ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Tételezzük fel, hogy a kisgyerekünknek eltörik a karja (szánkóbaleset, leesett a bicikliről, vagy akármi) és várakozunk a röntgenre a kórházban. A gyerek kétségbe van esve. Erre az a legjobb megoldás, ha a szülő...:

-Megnyugtatja a gyereket, hogy nem kell félnie, megröntgenezik aztán kap egy szép kis gipszet, amit pár hétig viselnie kell, de nem fog fájni, meg amúgyis ebcsont beforr. Ezzel pedig megnyugtatjuk a gyereket, de megkockáztatjuk, hogy lehet hogy úgy van eltörve a gyerek keze hogy az orvosnak helyre kell tennie a csontot gipszelés előtt, ami nagyon fáj, és akkor anyu nem ezt mondta, nem erről volt szó, a gyerek borzasztóan csalódik és nem tud megbízni utána sokáig az anyjában mert mély nyomot hagy benne hogy anyu hazudott.

-Elmondja a szülő a gyereknek mindkét lehetőséget, hogy lehet nem fog érezni semmit, de lehet hogy fájni fog, attól függ mit mutat a röntgen. Ezzel bár igazat mondunk, de a gyerek mégzaklatottabb lesz a fájdalom lehetőségének tudatától is, amit egy gyerek nehezen dolgoz fel.

Melyik?

2011. jan. 29. 11:30
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
ha magamból indulok ki akkor a második! Bármi történt velem és a dokira vártunk akkor mindig megkérdeztem, hogy mennyire fog fájni mert akkor úgy készültem fel! Nálam ez mai napig így van volt ár műtétem meg egy két apró dolog és a dokikat mindig megkérdezem hogy mennyire fáj mert így lelkiekben felkészülök és így nincs meglepetés :)
2011. jan. 29. 11:54
 12/13 BlackSword ***** válasza:
Mond meg neki, hogy lehet kicsit fájni fog, de kell, hogy jól forrjanak össze a csontok, és mond meg neki, hogy végig ott leszel vele, és fogni fogod a kezét... Aztán tegyél is így... Azért mert gyerek, joga van tudni, hogy mi fog vele történni... Aztán hívd meg a kedvenc sütiére, csokijára...
2011. jan. 29. 13:02
 13/13 anonim ***** válasza:

Inkább a második.

Én a gyerekemnek mindig elmondom, hogy ha beteg, vagy baleset éri, mik történhetnek. Fel tud rá készülni és csak pozitív meglepetés érheti.

2011. jan. 29. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!