Egyik ismerősöm metaxás tojást ad a gyereknek. Mit lehet tenni ebben az esetben?
Egyik ismerősöm 5*-os Metaxával ízesíti a tojásrántottát reggelente, méghozzá elég sokkal. Fura egy ízlése van, nem is érdekelne, elvégre felnőtt ember azt eszik és iszik amit akar. Csakhogy a 2 éves gyerek is azt reggelizi, hetente kétszer. Ismerősöm azt mondja nem lesz semmi baja tőle, kicsit kótyagos volt a gyerek eleinte de már semmi ilyen.
Hiába mondom hogy ez nem jó dolog, nem érdekli. Nekem nincs gyerekem, nem tudom milyen dolgok férnek bele a gyereknevelésbe. Unokahúgom gyerekkorában szinte remegett az apja söréért, de az orvos azt mondta adják neki oda nyugodtan, mert azért kívánja, mert valami olyan hiánya van ami a sörben van benne, és majd magától elmúlik, így is lett, 2-3 hónap alatt ivott az apja poharából néha, mert kérte, aztán annyi, nem kellett neki. De úgy gondolom ez egy kicsit más helyzet. Vagy rosszul gondolom?
Gyóóó,n minimum agyonütném ha ezt csinálná:D
Amit te írtál a sörrel az ok,mert nem gyakran és a soki is javasolta,hiszen valszeg b vitamin hiánya volt.Én is megittam a kv-t kiskoromban ami maradt a csésze alján,most meg utálom,jó ez nem u.a csak példaként írtam a sörre.
Amúgy tényleg védőnő...
Mindig tudtam, hogy rossz családba születtem (=
Védőnőnek szólj, amúgy elpárolog, de akkor sem szép dolog.
Lehet, hogy fertőtleníti az edényt, vagy nem tudom valamit a gyerekben.
Végülis ha nem sokat add neki nem lesz vele baja, de szerintem sincs alkoholnak helye a családban.
A sörben b vitamin van, meg sok más vitamin is fajtától függően. Szóval azt adhatod neki!
Elég abszurd történet. Később több piát is tervez a csemetéjének?
Jól gondolod, hogy helytelen. Ő az apa, vagy az anya? Tippelek: az apa.
Szerintem is szólni kell a védőnőnek de a védőnő nem fog tudni mit tenni. Egyrészt nem tudja tetten érni, másrészt meggyőzni arról, hogy Ő árt a gyerekének, lehetetlen feladat. Nagyon sok embernek kell ezt tanúsitani akiknek azt is fel kell vállalniuk, hogy megromlik a viszonyuk vele, közben megy az idő a gyerek meg butul. Ezért nem veszik el tőle a gyerekét,de nem is tudják őt átnevelni, hogy ne tegye, a maximum az lesz, hogy mindent megigér és titokban fogja csinálni.
Több dolgot kell figyelembe venned! Elsőként és legfontosabbként azt, hogy nem a te gyermekedről van szó. Tanácsot adhatsz, de mivel nincs gyermeked (ez elég fontos egy szülő szemében!) nem biztos, hogy megfogadja a tanácsod. Tudom miről beszélek, mert én pl. pedagógus vagyok, de nincs gyermekem. A családban amikor a nővéremnek született gyermeke és mertem tanácsot adni (nem gyermeknevelésről, hanem csak meséltem neki arról, hogy mit hogyan él meg akkor a gyerek illetve már mi mindent tud), ő közölte velem, hogy ne osszam neki az észt, mikor nincs gyerekem, fogalmam sem lehet a gyereknevelésről. Szóval, sajnos, te is találkozhatsz ezzel a reakcióval...
Másodszor pedig, ha nem küldött el az illető melegebb éghajlatra, akkor finoman mondd el neki, hogy gyereknek alkohol semmilyen formában nem való! Esetleg vehetsz szondát és megmutathatod, hogy a gyerekben mennyi alkohol van!
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!