Luca vagy Liliána? Vélemények?
A Luca még ok, magyar néphagyományba is használják (Lucaszék), de a Liliána rendkívül magyartalan, kb. mint a Tiffani, Szibill, Roxána, nem kell feltétlenül magyar eredetű nevet választani (pl. Emese, Levente), de legalább ne ilyen csiricsáré idegen (angol) név lenne.
Nem ettől lesz valaki magyar, de azért ez is egy "jelzés", mit ne mondjak nekem az olyan ember szüleiről megvan a véleményem aki a gyerekét ilyen elcseszett neven nevezi el, mintha nem is magyar ember lenne, nem tartom az ilyet hazaszerető embernek. Én büszkén fogom a gyerekemet magyar néven hívni, és én is büszke vagyok a magyar nevemre.
Szerintem a Liliána egyáltalán nem "csiricsáré". Attól, hogy 2011ben szokatlan volt Magyarországon, még nem sorolnám az Eszmeráldá név közé.
A Liliána nagyon is letisztult, szolíd név, ráadásul a jelentése liliom (ami ugye a tisztaság szimbóluma!)
A Luca is aranyos, viszont ezt azért nem adnám, mert attól, hogy ""MAGYAROK VAGYUNK"", még igenis lehet, hogy a kislányt majd külföldre sodorja az élet, ahol ugye a Luca (Luká) férfinév, a Lucas beceneve.
Tetszenek a magyar nevek (pl. Emese, Csenge), de azért erre is gondolni kéne.
Mi lett a picur neve, aki azóta már 10 éves? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!