Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Támogatnátok továbbra is a...

Támogatnátok továbbra is a gyereketeket ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Kedves szülők! Támogatnátok a főiskolás gyereketeket, ha kiköltözne a kollégiumból, hogy összeköltözzön a barátjával, akit sajnos otthonról elüldöztek? Nemsokára bejelentjük a szüleimnek, hogy úgy döntöttünk a barátommal, akivel 2 éve járunk, hogy közös albérletbe költözünk. Ennek több oka is van. Az első és legfontosabb, hogy a barátomtól otthon rengeteg pénzt elkérnek a fizetéséből, de cserébe nem kap semmit (se melegételt, se hideg ételt) és rendkívül lekezelően bánnak vele, folyton azt hajtogatják, hogy egy semmirekellő, mert nincs diplomája (általában nem a nevén szólítják, hanem balféknek, hülyének, semmirekellőnek, naplopónak, balf*sznak, baromnak); illetve én sem tudok tanulni a kollégiumban, mert a szobatársaim egyre jobban ellinkesednek, és nem nézik jó szemmel, hogy én minél jobb átlagot szeretnénk elérni. Én a szüleimtől annyit kérnék, hogy amennyi pénzt eddig adtak, azt adják meg ezután is, illetve ha kérdésem lenne az albérlettel, vagy bármivel kapcsolatban, akkor segítsenek. Én nem kérnék többet ezután sem, ugyanis a barátom fizetése, az én ösztöndíjaim, és az eddig kapott pénz elég lenne arra, hogy fenntartsuk magunkat, és egy kicsit még félre is tudjunk tenni. Csak félek a szüleim reakciójától. Nem szeretnék haragba lenni velük, de a jelenlegi helyzet sem nekem, sem a barátomnak nem jó. Kedves szülők! Ti hogy reagálnátok le ezt a helyzetet? Elfordulnátok a gyereketektől? Úgy vennétek, hogy azzal, hogy albérletbe költözik, ti már nem is vagytok érte felelősek?
2011. jan. 27. 10:31
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Nekem még csak 14 éves a lányom, úgyhogy elméleti választ tudnék neked adni. Mit tennék ha annyi idős lenne mint te?!

Elég értelmesnek tűnsz. Ebből kifolyólag gondolom továbbra is szándékodban áll folytatni a főiskolát. A szüleid szeretik a barátodat. Ez nem lehet akadály. Ha ilyen tiszta és felnőtt fejjel leülnél velem szembe és mindent megbeszélnél velem....akkor én azt gondolom belemennék. De minden esetre azt tanácsolom neked, hogy ezt előbb mindenképpen csak TE beszéld meg a szüleiddel. Négyszemközt.

2011. jan. 27. 12:47
 22/27 anonim ***** válasza:
Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy miért alakulhatott ki ez a probléma a barátod és az ő saját szülei között? Csak az a gond, hogy nincs diplomája? Miért a szülei mindketten diplomás emberek? Ezért gyűlölik a saját gyereküket?
2011. jan. 27. 12:50
 23/27 A kérdező kommentje:
Igen, az a probléma, hogy nem lett diplomás, pedig a szülei azok. De már kicsi korától kezdve ez gond közöttük. A szülei büszkén vállalják, hogy verték, amikor kisebb volt, mert a büdös gyerek nem tudott megtanulni olvasni sem. Hát igen, a jegyei alapján nem egy eszes gyerek. De az életben gyönyörűen megállja a helyét, és tisztességes szakmája van, csak hát esélye sem lett volna, hogy felvegyék főiskolára. Egyébként a testvérét is ugyanezzel üldözték el otthonról.
2011. jan. 27. 12:54
 24/27 anonim ***** válasza:
Anyám .... micsoda egy primitív emberek. Az én férjemnek is van 2 diplomája de attól még nem egy isten /nekem meg nincs diplomám/. Hozzáteszem pont azon gondolkozik, hogy nem feltétlenül fontos a diploma /a saját, egyébként kitűnő tanuló lányunkkal kapcsolatban/, sokkal inkább fontos a nyelvtudás. Hát értelmesnek nem mondható a viselkedésük. Diploma ide- vagy oda.
2011. jan. 27. 13:19
 25/27 A kérdező kommentje:
Hát igen én sem nagyon kedveltem meg őket. Főleg miután elkezdték azt ecsetelni, hogy majd én elhagyom a barátomat, mert nekem nem lesz diplomám, neki meg nincs, és rá fogok jönni, hogy én hozzám képest az ő fiúk egy senki. Hiába próbáltam bizonygatni, hogy de hát én szeretem, meg nem ez a legfontosabb, erről a témáról nem nagyon hajlandóak leszállni.
2011. jan. 27. 14:36
 26/27 anonim ***** válasza:
53%
párod ide vagy oda én ezeket az embereket jól el küldeném melegebb éghajlatra, azt mondanám szép előkelően, hogy amit tesznek az nem ildomos,meg proli is szerezhet diplomát, de csak proli marad és mivel nem trágár szavakkal hanem szép módon küldeném őket a francba köpni nyelni nem tudnának.én ezt már megcsináltam egy szomszéddal és bevált:D
2011. jan. 27. 16:53
 27/27 anonim ***** válasza:

Amennyiben egy tisztességes, nem italozó, dolgozó ember. Akivel nem mellesleg elbeszélgetnék az ügyben. Továbbá a tanulmányi eredmény nem romlana...

nos semmi akadálya nem lenne a támogatásnak.

Viszont ha sikerül munkába állni akkor illendő lesz megpróbálni saját lábra mivel már van egy kereső (barát) a "családban".

Én is így voltam :) A szüleim támogattak...bár sosem derült számomra ki, hogy apukám mit beszélt meg a most már férjemmel anno a zárt ajtók mögött :)

2011. jan. 28. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!