Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Támogatnátok továbbra is a...

Támogatnátok továbbra is a gyereketeket ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Kedves szülők! Támogatnátok a főiskolás gyereketeket, ha kiköltözne a kollégiumból, hogy összeköltözzön a barátjával, akit sajnos otthonról elüldöztek? Nemsokára bejelentjük a szüleimnek, hogy úgy döntöttünk a barátommal, akivel 2 éve járunk, hogy közös albérletbe költözünk. Ennek több oka is van. Az első és legfontosabb, hogy a barátomtól otthon rengeteg pénzt elkérnek a fizetéséből, de cserébe nem kap semmit (se melegételt, se hideg ételt) és rendkívül lekezelően bánnak vele, folyton azt hajtogatják, hogy egy semmirekellő, mert nincs diplomája (általában nem a nevén szólítják, hanem balféknek, hülyének, semmirekellőnek, naplopónak, balf*sznak, baromnak); illetve én sem tudok tanulni a kollégiumban, mert a szobatársaim egyre jobban ellinkesednek, és nem nézik jó szemmel, hogy én minél jobb átlagot szeretnénk elérni. Én a szüleimtől annyit kérnék, hogy amennyi pénzt eddig adtak, azt adják meg ezután is, illetve ha kérdésem lenne az albérlettel, vagy bármivel kapcsolatban, akkor segítsenek. Én nem kérnék többet ezután sem, ugyanis a barátom fizetése, az én ösztöndíjaim, és az eddig kapott pénz elég lenne arra, hogy fenntartsuk magunkat, és egy kicsit még félre is tudjunk tenni. Csak félek a szüleim reakciójától. Nem szeretnék haragba lenni velük, de a jelenlegi helyzet sem nekem, sem a barátomnak nem jó. Kedves szülők! Ti hogy reagálnátok le ezt a helyzetet? Elfordulnátok a gyereketektől? Úgy vennétek, hogy azzal, hogy albérletbe költözik, ti már nem is vagytok érte felelősek?
2011. jan. 27. 10:31
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
44%
Én nem akarnám, h a lányom egy ilyen link alakkal lakjon. Te most itt leírtad, h milyen szemetek a szülei, de a másik oldal mást mondana.
2011. jan. 27. 10:33
 2/27 anonim ***** válasza:
100%

szülőfüggő nagyon...

én mikor kiköltöztem a koliból,onnantól örülhettem ha kaját kaptam mikor hazamentem,ugyhogy onnantól albira ment el a diákként megkeresett pénz,nem bulikra:) mondjuk nem bántam,ért ennyit

de nem egy volt csoporttársam van,akik koliból kiköltözve inkább mégtöbb pénzt kaptak,mondván mind1,csak tanuljon...amig megvan a kikötött átlag,addig kérhettek amennyit nem szégyelltek...

2011. jan. 27. 10:34
 3/27 anonim ***** válasza:
91%
Ha ilyen komoly indokai, érvei lennének, természetesen továbbra is támogatnám. Elvégre, nem a sulit akarja abbahagyni, csak máshová költözik.
2011. jan. 27. 10:34
 4/27 anonim ***** válasza:
62%
Ha úgy döntöttetek, hogy vagytok elég felnőttek ahhoz, hogy albérletben együtt éljetek, akkor ahhoz is fel kell nőni, hogy nem támogat a szülő.
2011. jan. 27. 10:36
 5/27 anonim ***** válasza:
95%
Ha az én lányom lennél, támogatnálak, amennyiben ismerem a fiút, és az én véleményem is az, hogy ez egy helyes, normális fiú, és "jó kezekben van nála a lányom". A fiatalok önálló életkezdését (albérletet) is támogatnám, de tényleg csak akkor, ha a fiúval nincs semmi "gond".
2011. jan. 27. 10:38
 6/27 anonim ***** válasza:
92%

ezt most nem értem , miért ne támogathatná a szülő a gyerekét attól, hogy albérletbe költözik és nem koleszban lakik? nem értem az összefüggést, ugyanúgy tanul, én is albérletbe költözöm újra a vőlegényemmel, mert a koliban nem lehet tanulni sem rendesen, se aludni mert minden este ordibálnak meg részegen verik az ajtókat és csapkodnak, mégis támogatnak 21/L

Kérdező: sztem mond el nekik amit ide leírtál, és sztem meg fogják érteni :D

2011. jan. 27. 10:40
 7/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A barátomat nagyon szeretik a szüleim. Nem egy link alak. Szívesen segít nálunk is szó nélkül (pl.: fát vág, fát cipel, kertben besegít), és dolgozik tisztességesen. Haza adja majdnem a teljes fizetését, szóval nincsen vele semmi gond. Engem soha nem bántott, sőt nagyon is gondoskodó, figyelmes. A szüleim mindig azt mondják, hogy ő a harmadik gyerekük.

2011. jan. 27. 10:41
 8/27 anonim ***** válasza:
84%

Minedenképpen támogatnám a gyerekem.

Sajnos engem nem támogatott senki és kénytelen voltam elmenni dolgozni, hogy egyáltalán enni tudjak. Most lassan 22 évesen kilátásba került, hogy talán jövöre el tudok kezdeni egy iskolát. Az érettségim már megvan.

Nem engedném, hogy azt élje át amit Én.

2011. jan. 27. 10:41
 9/27 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem ezzel a döntéssel elkezded a saját életedet.Én szívesen látnálak benneteket bármikor otthon ebédre vacsorára,,kaphatnátok a külön életkezdéshez tárgyi dolgokat,edények stb....de konkrétan pénzzel már nem támogatnálak tovább,,,a suli mellett tudsz vállalni munkát amivel hozzá tudsz járulni a kiadásaitokhoz.
2011. jan. 27. 10:49
 10/27 anonim ***** válasza:
75%
Kedves első,mitől lenne link,dolgozik.Attól már szar ember valaki ha nincsen diplomája???
2011. jan. 27. 10:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!