Támogatnátok továbbra is a gyereketeket ilyen helyzetben?
Ha ezeket az érveket felsorolod, főleg kidomborítod, hogy nem tudsz a többiektől tanulni, és minél jobb eredményt akarsz, hát kizártnak tartom, hogy a szüleid rosszul állnának hozzá.
Azt hiszem, ezzel semmi gond nem lehet, ők is belátják, hogy ha dolgozni kell menned, akkor a tanulmányaid rovására megy, rájuk nem hárul több teher, tehát felőlük nézve tök mindegy, hogy hol laksz, ugyanannyiba kerül, és még segítségüket illetve véleményüket is kikéred: ez külön pirospont szokott lenni.
Egy próbát megér szerintem.
Nem értem, miért írták sokan, hogy link alak a párod..
Inkább csodálom, hogy annak ellenére, hogy ilyen ledegradáló környezetből jött, viszonylag normális életvitelt folytat, lásd: van munkája.Az egy dolog, hogy nincs diplomája, nem az teszi az embert, de ez számomra már lerágott csont...
Ha szülő lennék és tudnám miből támogatni a gyerekemet, természetesen segítenék, de azért arra figyelnék, hogy ez ne fajuljon el odáig, hogy a fiatalok egy idő után természetesnek vennék, ellenben duzzogás lenne belőle, ha eswetleg már nem segítenék.Én ezekre is odafigyelnék, mivel nem csak a lányomról van szó.
Kedves első! Hidd el vannak ilyen szülők. A páromnak is ilyen az anyai ága teljesen. Az anya eldobta őket, így a nagymama nevelte, de hogyan. Náluk minden nő k..va, minden férfi tr.ger. Folyton terrorizálta a páromat, havonta egy zsák 5000 kevés lett volna ha hazaad.A párom volt egy személyben, a karbantartó, sofőr, mindenes, festő stb.. Mi elköltöztünk, végre megnyugodott a párom és teljes jó életet élünk, még mindig elmondják mindennek, pedig nem jár haza pénzt kérni, semmit nem kérünk, de mikor baj van hogy rossz a fűrész akkor kicsi fiam csináld meg, utána meg szemét tr.ger.
Szóval kedves kérdező! Nyugodtan költözz össze vele, bár én már nem tanulok de így is támogatnak a szüleim pedig nem kellene, de ők szeretnek és szívesen adják. Én is igyekszem viszonozni. Párom pedig most látja hogy mennyire nem normális a családja viselkedése, és milyen az amikor valakit szeretnek. Mert a mi családunkban nem tr.ger hanem kisfiam.Úgyhogy a szüleid támogatni fognak, ne izgulj!
Miért ne támogatnám? A számtól nem vonnám meg a falatot, de ha több van nekem, mint neki, természetesen adnék. Nem csak suli alatt, utána is, bármikor.
Tudom, hogy ettől most sokan ki fognak akadni, de minket a mai napig támogatnak a szüleink, pedig felnőtt házaspár vagyunk, egy kisgyerekkel. Igaz, nagyon nehezen jönnénk ki nélküle, de nem mi kértük, ők maguk ragaszkodtak hozzá, mert az ember nem nézi el, ha nélkülöz a gyereke, akár kétévesről van szó, akár harmincról. Nyilván azért teszik, mert megtehetik, nem tudja mindenki, de az biztos, hogy amíg nekem van mit ennem, lesz a gyerekemnek is, kortól, életformától függetlenül.
mondjuk én max annyit kérnék, amennyit eddig is. a barátodnak van fizuja, gondolom onnantól nem a szülőknek adná, hanem berakná a közösbe.
el tudsz menni melózni, ha jó az átlagod kapsz ösztöndíjat, akár még a szoctámot is bejátszhatod.
szóval ha csak nem milliomosok a szüleid, akkor ne pumpold őket.
Köszönöm a válaszokat!
Sajnos hozzánk nem költözhetünk, mert messze van az én iskolámtól is, meg a barátom munkhelyétől is. Én a szüleimtől ezután sem kérnék többet természetesen mint eddig (koleszdíjat adták oda, meg heti 2000 Ft-ot), ahogy eddig dolgoztam suli mellett, úgy ezután is dolgoznék, és az ösztöndíjamat is erre fordítanám természetesen. Nem is a pénzről szól a dolog, bár biztos, hogy jól jönne, hanem arról, hogy támogatnának-e, például ha felhívom édesanyámat, hogy valami étel elkészítésében bizonytalan vagyok, vagy ha kijönne valami érthetetlen számla, stb... Tehát nem szeretném, ha ezek után nem számíthatnék rájuk úgy, ahogy eddig is felhívhattam őket, ha valami gond akadt a kollégiumban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!