Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szülő írhat-e iwiwen a...

A szülő írhat-e iwiwen a tanárnőnek? Illik?

Figyelt kérdés
Ha úgy érzem, beszélni kéne a gyerekem biológia tanárnőjével, mert a gyerekem nagyon leromlottés az ellenőrtőjében nincs egy db jegy sem, mi a jobb vajon neki, ha felhívom és időpontot kérek személyes beszélgetésre vagy ha írok neki az iwiwen. (Mert láttam, hogy fent van ott.) Én ha tanár lennék az iwiwnek jobban örülnék, mégiscsak kevésbé időrabló. De pl. az én férjem is tanár és ő utálja ha iwiwien zaklatják tanulók.
2011. jan. 27. 10:16
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
100%

a férjem tanár és szoktak neki az iwiwen írogatni a szülők, meg emailben is. én ezt utálom, mert az itthoni szabadidejéből vesz el időt, meg pofátlanságnak is tartom.

úgyhogy inkább hívd fel az iskolában és beszélj meg egy időpontot vele.

2011. jan. 27. 11:39
 32/40 A kérdező kommentje:
Igaz, én sem szeretném, ha otthon kéne munkával foglalkoznom.
2011. jan. 27. 11:44
 33/40 A kérdező kommentje:
De most, hogy eszembe jutott, hogy örültem volna, ha értesített volna a másik gyerekem tanárnénije az iwiwen (netán sms-ben vagy bárhogy) (ugyanaz a suli!) az őszi szülői értekezlet előtt, hogy beteg lett és ne menjek be feleslegesen, mert elmarad a szülői. Korábban kellett elmennem melóhelyről, átutazni a városon (1 óra út), majd hazabuszozni-vonatozni (sulitól 30 km-re lakunk mi is. Fú de pipa voltam akkor.
2011. jan. 27. 11:49
 34/40 anonim ***** válasza:
84%

11:26-nak

Talán nem ismerték a szülők az email címed. Viszont ha akkor írhattak volna emailt, akkor most miért lenne annyira felháborító, ha a neten, de más vonalon írna valaki üzenetet? Még mindig nem értem azt a hatalmas szakadékot, ami a kettő között tátong. Lehetne válaszolni normálisan a szülő felé is, anélkül, hogy kiakadjon a T. tanár/nő, hogy kizárólag milyen módon hajlandó kapcsolatba lépni vele. Ha pedig annyira általánossá válik az iwiw-en történő hasonló "zaklatás", akár ott is meg lehetne jelölni, hogy hasonló üzenetekkel ne zavarjanak.

2011. jan. 27. 11:52
 35/40 anonim ***** válasza:
93%

11:52

Ismerték az email-címem, a gyerekekkel hazaküldettem, kinn volt az ajtókon, órarendeken, faliújságon (a többi tanáréval együtt), és az iskola honlapján. A homlokomra kellett volna még kiírnom?

A szakadék ott van, hogy az iwiw meg a facebookon keresni valakit szakmai kérdésekben olyan, mintha egy nyári délután a hintaágyban üldögélésed jönne oda hozzád. Az egy privát oldal, egy privát "én", egy közösségi oldal, ami szórakoztatásra van játékokkal, társkeresővel, csettel, és az ismerőseiddel.

Az email-címből is lehet privát, amit nem használsz szakmai ügyek intézésére, és lehet egy munkahelyi. Nem véletlenül választják ezt is szét az emberek. A munkahelyi címet munkaidőben nézi, otthon nem is nyitja meg. Egyetemen is így csinlják: délután, este és hétvégén senkitől nem kapsz választ hivatalos levélre, hivatalos címre, mert bár megtehetné, hogy megnézi, nem foglalkozik vele, ugyanis a munkaideje lejárt, és jogosan szeretné nyugodtan eltölteni az estéjét. Szóval valahogy így.

Nincs baj a netes megkereséssel: írjon mailt, vagy sok sulinak van fóruma, ahol a szülők is regisztrálnak. De a közösségi szórakoztató szájtok nem erre valóak. Ez már tényleg oda vezet, amit fentebb írtak, hogy lájkolni fogjuk egymást és kommentben beszéljük meg a dolgokat. Ennyire ne higítsuk fel a dolgok menetét, a tanárok így is kapnak hideget-meleget most is, hogy milyenek (milyenek? sajnos egyre nagyobb kihívásokkal néznek szembe egyre kevesebb fizuért), ha még így is engedünk a színvonalból, megnézhetjük magunkat. Igenis tartalmas párbeszédre van szükség tanár és szülő közt, persze nem minden gyerekről van mindig mit mondani, de ez nem ok arra, hogy áttegyük az iskolai kommuikáció színhelyét az iwiwre.

És fentebb azt hiszem, pont te említetted, hogy az iwiwet is lehetne nézni munkaidőben ilyen üzenetek miatt, ha lenne a tanárokban elhivatottság.

Nos:

1. ha valaki munkaidőben iwiwel, az nekem nem az elhivatottság szinonimája

2. akkor már mail, ami ma már elfogadott hivatalos csatorna is lehet

3. az elhivatottságon nem múlik, csak az időn, a leterheltségen... nem az elhivatottság hibája, ha az ötperces szünetben, az ezerfelé szétszaladó és egymást püfölő gyerekek közt, vagy épp munkaidő után nem azzal foglalkozik a tanítónéni, hogy levelet gyártson Józsikáról az anyukájának, aki nem tud befáradni a suliba

4. ilyen alapon a CNC maró elhivatottságból CNC marjon otthon is, az üzletkötő elhivatottságból még éjfélkor is nyomassa a telefont...

Hidd el, ennek az elhivatottságnak nincs köze. Attól, hogy szeretnék magánéletet, és megvan az az idő, mikor igenis lejár a munkaidőm, még lehetek elhivatott.

2011. jan. 27. 12:15
 36/40 anonim ***** válasza:
68%
Bocs a félregépelésért, fekve írok, betegszabin vagyok.
2011. jan. 27. 12:17
 37/40 anonim ***** válasza:
89%

Nem azt írtam, hogy munkaidőben kell megnézni az iwiwet, hanem hogy az ott feltett kérdésre akkor is lehet válaszolni. Gondolom, ha míg meg volt a lehetősége az emailre való írásnak, és ezt senki nem vette igénybe, akkor az iwiwen sem jönnek tömegével a hasonló megkeresések. Ha elvétve akad is ilyen, én nem tudnék ezen kiakadni, különösen ha normális, udvarias hangvételű az üzenet. Nem először írtam, hogy a véleményem főleg arra vonatkozik, hogy én magam hogy állnék ehhez a dologhoz.

Minden tiszteletem egyébként a ma tanító tanároknak, mert látom, hallom, és tisztában vagyok vele, hogy a legtöbb iskolában milyen gyerekek között kell ellátni a feladatukat. Azt hiszem, ezt pedig én nem bírnám elviselni.

2011. jan. 27. 12:41
 38/40 anonim ***** válasza:
100%
Inkább hívd fel és kérj időpontot. Iwiwen olyan személytelen az egész.
2011. jan. 27. 18:11
 39/40 anonim ***** válasza:
75%

Hát, aki azon kiakad, hogy megkérdezi egy szülő, udvariasan iwiwen egy levélben, hogy mi van a gyerekével, mert valami gyanús neki, mivel más email címen nem tudja elérni a tanárt, akkor az a tanár se komplett ha ezen megsértődik...

És mi van akkor ha kapok munkával kapcsolatos emailt itthon? semmi. elolvasom, és amikor lesz rá időm, munkahelyen válaszolok.

De aki ezen megsértődik, és hisztizik, az megérdemli, hogy randi közben zavarja meg az érdeklődő szülő telefonon :)

2011. jan. 27. 20:50
 40/40 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: nem sértődésről és hisztiről van szó, hanem illemről. Ég és föld. Én sem sértődnék meg meg hisztiznék, ezt nem írtam sem én, sem senki.
2011. jan. 27. 21:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!