Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szülő írhat-e iwiwen a...

A szülő írhat-e iwiwen a tanárnőnek? Illik?

Figyelt kérdés
Ha úgy érzem, beszélni kéne a gyerekem biológia tanárnőjével, mert a gyerekem nagyon leromlottés az ellenőrtőjében nincs egy db jegy sem, mi a jobb vajon neki, ha felhívom és időpontot kérek személyes beszélgetésre vagy ha írok neki az iwiwen. (Mert láttam, hogy fent van ott.) Én ha tanár lennék az iwiwnek jobban örülnék, mégiscsak kevésbé időrabló. De pl. az én férjem is tanár és ő utálja ha iwiwien zaklatják tanulók.
2011. jan. 27. 10:16
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
82%

Az iskola és a gyerkőcök a tanár munkája, az ezzel kapcsolatos kérdéseidet, megbeszéléseket a munkahelyén, hivatalos munkaidőben illik mlezavarni, nem elvárni valakitől, hogy otthon, meló után, este még neked faragjon választ valamiről. Pofátlanság. Az egy dolog, hogy neked kényelmes, de vele mi lesz? Ne legyetek már ennyire pofátlanok. A mérlegképes könyvelőkre se írunk rá adóbevallással kapcsolatos kérdésekkel az iwiwen, hanem felhívjuk a munkahelyén, mikor amúgy is ezzel van elfoglalva.

Tanárnő vagy kiröhög (ha szerencséd van és jó a humora), vagy hülyének fog nézni, esetleg meg is orrol - jogosan.

2011. jan. 27. 10:37
 12/40 anonim ***** válasza:
100%

Iwiwen semmiképp. Ha fent van a suli honlapján az emailcíme, akkor oda írhatsz (hiszen ebben az esetben azért van ott, hogy ott el tudd érni), de akkor is max annyit, hogy a gyerkőcről szeretnél beszélni, mikor kereshetnéd fel személyesen?

Közösségi oldalon nem intézünk hivatalos ügyet.

2011. jan. 27. 10:41
 13/40 anonim ***** válasza:
40%
Iwiwen feltett kérdésre is tudna munkaidőben, vagy fogadóórán válaszolni, ha valóban van benne egy kevés elhivatottság.
2011. jan. 27. 10:44
 14/40 anonim ***** válasza:
72%

Hány éves a tanár? szerintem ha fiatal nem csinál ebből ügyet.

Szerintem sokkal idegesítőbb ha éppen akkor sikerül felhívnod, amikor éppen mondjuk bevásárol vagy randira igyekszik, mintha otthon kap egy levelet, amit akkor olvas el amikor ráér.

Aki nem akarja, hogy idegenek írjanak neki, az minek teszi ki magát iwiwre. Egyébként is ez egy ismerős kereső és kapcsolattartó oldal, és mivel ismered, nyugodtan írhatsz neki.

Mondjuk a levélbe tedd hozzá, hogy azért írtál itt, mert nem akarod feleslegesen az idejét rabolni, de ha jobbnak látja hogy felhívd akkor mondja meg, vagy be is mész szívesen a suliba, ha megmondja mikor menj.

Lehet hogy simán visszaírja, hogy a gyerek rendben van, nem kell aggódni, és ezért felesleges bemenned. Vagy azt írja, hogy tényleg lenne mit megbeszélni személyesen, és hívd fel hogy egyeztessetek időpontot.

32/N

2011. jan. 27. 10:45
 15/40 anonim ***** válasza:
100%

10:31 - én vagyok a tanár fenntebbről.

Azért gondolj bele, egy gyerek teljesítményéről, előmeneteléről, képességeiről, hátteréről beszélni egy iwiw üzenetben? Ehhez le kell ültetni a szülőket egy üres teremben, és kikérdezni őket, esetleg részletesen felállítani egy stratégiát, hogy a gyereknek könnyebb legyen, vagy sikerélménye legyen. Esetleg hosszasan kell ecsetelned a teljesítményét, a tapasztalataidat vele kpacsolatban, és ezekre valamilyen reakciót, választ szeretnél kapni...

Hogy lehetne ezt iwiwen lerendezni? Ezt csak szemtől-szembe lehet. Talán én vagyok régimódi (30 éves létemre), de egy szülővel szemtől-szembe, komolyan kell elbeszélgetni a gyerekéről, beavatni az iskolai problémákba, vagy sikerekbe, stb. Ez olyan komoly dolog (kell legyen), amit nem lehet egy iwiw-üzenetben letudni. Nem tudnánk normálisan kommunikálni, nem haladnánk (ami fél óra a való világban, az levélben napok kérdése lehet)... Ha odajár a gyerke abba az iskolába, akkor időről-időre fáradjon be, és beszéljen a tanárokkal a szülő négyszemközt. Ezt így kell, így lehet. Ha valaki megad email-címet, akkor ott is, nyilván (pl ha fenn van a suli honlapján). De még az is köülönb megoldás, mint iwiwen... Internet kora ide, vagy oda, vannak dolgok, amiknek a módja nem változik.

2011. jan. 27. 10:46
 16/40 A kérdező kommentje:
Na épp ezért kérdeztem, mert sejtettem, hogy nem jó ötlet. Arra gondoltam, hogy a tanárnő, aki az órákra sem járt be, csak nagyon ritkán (mindig beteg volt), talán nem szívesen áldoz rám egy órát. És félek, hogy személyesen tényleg leordítom a fejét, pedig biztosan neki is megvan az oka rá, hogy mostanában nem tud úgy törődni a tanítványaival.
2011. jan. 27. 10:48
 17/40 anonim ***** válasza:
87%

10:45

"Aki nem akarja, hogy idegenek írjanak neki, az minek teszi ki magát iwiwre. Egyébként is ez egy ismerős kereső és kapcsolattartó oldal, és mivel ismered, nyugodtan írhatsz neki."

Nehogy már majd a tanár hibája legyen, hogy fenn van iwiwen. ha fenn van, akkor az azt jelenti, hogy köteles ott is a munkáját végezni? Sajnos tévedsz.

Ugyanakkor meg miért lenne fenn? Nyilván az ismerősei miatt, és nem azért, hogy ismeretlenek írogassanak neki.

Másrészt egyáltalán nem biztos, hogy a szülő ismerőse a tanárnak wiwen, lehet, hogy csak egyszerűen megtaláltáknév alapján... Bár szerintem ez nem lényeg, se így, se úgy nem iwiwen kell lerendezni egy iskolai-szakmai beszélgetést.

Olyan pedig nincs, hogy valakinek annyit mondanak, hogy nincs semmi a gyerekével, nem kell bejönni. Ez nem egészségügyi vizsgálat, hanem tanítás, és nem csak akkor kell beszélni, mikor baj van... Ha valaki így teszi, az régen rossz. A szülőnek találkoznia kell a tanárral legalább a szülői estek alkalmával.

2011. jan. 27. 10:52
 18/40 anonim ***** válasza:
100%

Fiatal tanárnő vagyok, velem már előfordult, hogy megkeresett egy szülő iwiwen. Nem is a csatornával van baj, inkább azzal, hogy aki otthon nézi meg az üzeneteit, nem biztos, hogy fog tudni válaszolni. Én kb. 100-120 gyereket tanítok egyszerre, nem tudom fejből felsorolni, hogy ki, mikor, milyen jegyet kapott. Ahhoz kell a napló, ami viszont a suliban van. Egyébként ha van a sulitoknak interneten elérhető naplója, kérd el az ofőtől a belépéshez szükséges adatokat és nézd meg ott a jegyeket. Ha meg papír alapú naplóval dolgoznak, akkor meg menj be és nézd meg személyesen, legalább látod, hogy mi a tényleges szitu. Az ellenőrző sajna manapság már totál felesleges, a gyerek vagy vezeti vagy nem.... Nekem van olyan gyerekem, aki 2 ellenőrzőt vezet, egy valódit (ofő felé mutatja be), egy finomítottat (anyának).

De válaszolva a kérdésre: hívd fel a suliban, ha nem elérhető, akkor hagyj neki üzenetet, add meg a számod, hogy vissza tudjon hívni.

2011. jan. 27. 10:54
 19/40 anonim ***** válasza:
88%
Kérdező: az hogy nem szívsen áldoz rád időt, ne érdekeljen. Hívd fel a sulit, és kérj tőle randit.
2011. jan. 27. 10:54
 20/40 anonim ***** válasza:
76%
Ja, és még mielőtt bárki letámadna, hogy munkaidőben mit keresek itt: táppénz, betegség. :(
2011. jan. 27. 10:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!