Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fontos az eskuvo, vagy igazabo...

Fontos az eskuvo, vagy igazabol nincs lenyege a papirnak?

Figyelt kérdés
eltudjatok kepzelni,hogy csak egyutt eltek a szerelmetekkel egy egesz eletet,de nem hazasodtok ossze?
2011. jan. 26. 17:52
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
92%

A papírnak nincs lényege, az esküvőnek van.

Én sosem akartam férjhez menni, nem álmodoztam esküvőről. Aztán eljött a nagy szerelem, és csak férjhez mentem. Csodálatos volt. Szűkkörű, olcsó, egyszerű esküvő volt, de boldogan gondolok rá, hogy ilyen szép keretek között kerültünk hivatalosan össze. Olyan jó újra és újra végignézni a képeket. Felvettük egymás nevét, ezzel is jelezve a szerelmünket, és 10 éves évfordulón szeretnék újból esküdni.

A papírral csak a baj van. Bejelentkezel, aztán egy hónap múlva visszamész nem gondoltad-e meg magad... amúgy egy rusnya rózsaszín papír... azért nem sokan házasodnak össze szerintem.

2011. jan. 26. 18:17
 12/26 anonim ***** válasza:
73%
Én házasság párti vagyok, szerintem nem csak egy papír.
2011. jan. 26. 18:18
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

18.11

Azt hiszem, te is egy picit félreérted (bár lehet, hogy én értelek félre). A papír nem! az érzelmeket fejezi ki. Azt az "igen" kimondása, és az egymás felvállalása jelenti, amihez tényleg nem kellene papír (viszont ilyen értelemben a gyűrű is totál fölösleges).

"A házasság egy férfi és egy nõ között, az arra kijelölt állami hatóság elõtt személyesen tett és kölcsönös kifejezett nyilatkozattal létrejövõ kötelék, amely a családjogi törvényben meghatározott személyi és vagyoni joghatásokkal jár."

Tehát, ha valaki ezután a másikkal ilyen jogi és esetleg vagyoni értelemben is közösséget akar alkotni, akkor természetesen ehhez kell a papír.

Mi, a párommal így is egymáshoz akartunk tartozni.

Néha egy kicsit olyan érzésem van, hogy akik nagyon ellenzik a házasságot inkább kicsit jobban ragaszkodnak az önállóságukhoz.

Amiben persze szintén nem látok kivetnivalót, ha így érzik helyesnek.

2011. jan. 26. 18:19
 14/26 anonim ***** válasza:
62%

Apámék sose házasodtak össze, több mint 25 éve vannak együtt így, bár igazából szerelem szerintem már nincs köztük, és ha össze is lettek volna házasodva rég elváltak volna talán, mert azóta apámnak volt már pár csaja..meg akkor az már durván megcsalás lett volna. Szóval már egy ideje "úgy" nincsenek együtt, most szombaton csak egy egyszerű házasság lesz, de csak papíron hogy be tudjon apám jelentkezni a lakásba.

17/L

2011. jan. 26. 18:25
 15/26 anonim ***** válasza:
85%
Az esküvő (=felhajtás) nem fontos, a papír igen. A végleges elköteleződés szándékát jelenti. Semmi baj, ha nem akar elköteleződni, csak akkor ne raboljuk egymás idejét. (Persze nem azonnal kell esküvő, de azért normális időn belül igen.)
2011. jan. 26. 18:26
 16/26 anonim ***** válasza:
73%

nekem pl igenis fontos!

oké nem azt mondom h cask az miatt vagyok együtt vkivel, mert van papirom rola, meg nem is nagyzásbol, hanem ahogy irták jogi elönyei is vannak, meg szerintem, az jo dolog:) meg nálunk mindenki mösszeházasodott, szal nekem fontos lenne ilyen szempontbol is!

persze nem templomi,mert nem vagyok megkeresztelve, és csak a "papirért" nem fogok templomba járni, főleg h nem hiszek istenbe... nekem csak egy kis egyszerű polgárim lesz ha eljtok odáig! remélem nem sokára:)

2011. jan. 26. 18:32
 17/26 anonim ***** válasza:
49%
Huhh de szépen le lett pontozva az első válaszom! Mivel egyedül az enyém, ezért gondolom, valakinek konkréten az én véleményen nem tetszett.. No az ilyen embereknek nem való a házasság, aki egyből elítéli a másikat, amiért ellenkezni mer a szavával! Az ilyen ember számára a papír tényleg csak tulajdoni szerződést takar..
2011. jan. 26. 18:40
 18/26 anonim ***** válasza:
24%

na igen, engem ez a személyi meg jogi hatásos történet pláne visszahúz. ha valamelyikünk köt valami előnytelen üzletet, ezzel akarva-akaratlanul is belehúzza a másikat. akit szeretek, azzal nem teszek ilyet.

nincs szükségünk lakáshitelre sem, hogy amiatt házasodjunk, a gyermekünknek attól még jogilag is ő lesz az apja.

egymás felvállalása: eddig sem rejtegettem, mindenkinek büszkén be merem mutatni, hogy igen, őt választottam, őt szeretem. ezen kívül még ki előtt vállaljam fel? az anyakönyvvezető? vagy az állam előtt?

2011. jan. 26. 18:50
 19/26 anonim ***** válasza:
83%

18:50

Nem értek ezzel egyet. Ilyen szempontból a gyerekemet is örökbe adhatnám egy gazdagabb családnak, ha éppen nem megy jól a sorom.

Vagy ha beteg leszek, a párom, meg a családom ne segítsen, ne ápoljon, adjanak be az elfekvőbe, ugyanúgy én is őket, ha nekik van bajuk. Ne okozzunk már nehézséget egymásnak!

Egyébként meg nem muszáj kétes ügyletekbe belemenni, amikkel bajba sodorhatom magamat és a páromat.

2011. jan. 26. 18:55
 20/26 anonim ***** válasza:
50%
1855: sarkítasz, nem erről beszéltem.
2011. jan. 26. 18:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!