Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Voltatok már féltékenyek...

Voltatok már féltékenyek halottra?

Figyelt kérdés
Előttem volt a páromnak egy kapcsolata. A nő meghalt a kezei közt. Több éves gyász után találtuk meg egymást. Tombol a szerelem nálunk,de vannak napok amikor úgy érzem jobban ragaszkodik még hozzá, mint hozzám. Ezt már megbeszéltem vele, mindig mondja, hogy engem szeret, de amikor azt látom, hogy névnapján, halála napján és születésnapján sír minden évben, úgy érzem nem tudta túltenni magát a dolgon. Ilyenkor meg én érzem úgy, hogy belepofátlankodtam az életébe.
2011. jan. 25. 22:14
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Ez iszonyú lehetett, szerintem egy ilyet nem lehet kiheverni. A szakítást igen, a halált nem.

De nem véletlenül van veled, és ha azt mondja szeret, biztos úgy is van.

Szóval egyet értek az előttem szólókkal – természetes, hogy olyankor sír, és egyszerűen csak várd ki a végét, légy diszkrét, és minden rendben lesz. Majd megszokod idővel. Ez nem fog megváltozni.

2011. jan. 26. 01:38
 12/21 anonim ***** válasza:
54%

Szerencsére én nem voltam ilyen helyzetben, de nem kívánom senkinek.

Igen, a baj az, hogy szegény lány meghalt, és nem lelépett. Bát, ha lelépett volna, akkor sem biztos hogy ki tudta volna rendesen heverni a párod.

Mondjuk nekem azért sovány vígasz lenne, hogy biztos nem véletlenül van velem, meg ettől még szeret engem a párom. HÁt köszönöm szépen. Ilyenkor gondolom nem is szeretget meg téged. Nem tudom, de például ha az anyukám halna meg, akkor nagyon ki lennék borulva. Minden évben sítnék, mérget veszek rá, de ettől még a férjem közelségét kívánnám, és jól esne ha ilyenkor velem lenne. A te párod ilyenkor veled akar lenni? szerintem nem. Úgyhogy ez a különbség, remélem érthető amit mondtam.

Mert más az, ha magát a hálál tényét siratjuk, hogy milyen szörnyű hogy egy ilyen fiatal élet elment, és szegény mennyit szenvedett, meg ő is ott volt. Ez normális, de ha amiatt bőg mert még tényleg szereti az a lányt, szerintem az nem ok. Mert akkor valamit tőled vesz el. És mondjuk bennem felmerülne az is, hogy vajon miattam is ennyit sírna? mert ha emiatt a lány miatt ennyit bőg, és nem tudja elfelejteni, akkor rám már nem tudna így emlékezni, mert nem menne neki.

Szerintem ezt csak úgy tudod lemérni, ha ilyenkor megfigyeled hogy bánik veled. Bár gyanítom, hogy ha minden rendben lenne, akkor fel sem tetted volna ezt a kérdést. Az ember ezt megérzi, és szerintem nem azért tetted fel a kérdést, mert mindenre alaptalanul féltékeny vagy.

Egyébként a pasi biztos szeret téged, kérdés mennyire. Mondjuk ezt egy normális helyzetben is fel lehet tenni. És kérdés az, hogy te mit vársz tőle. meg hány éves vagy. Ha 50, akkor már az ember ilyenen nem szokott fennakadni. Nem feltétlen a lángoló érzelmeket keresi, hanem csak hogy legyen vele valaki és ne legyen magányos. És ilyenkor bőven belefér hogy a másik a halott kedvesét siratja még mindig.

tényleg, gyereketek van? vagy terveztetek?

32/N

2011. jan. 26. 08:42
 13/21 anonim ***** válasza:
Egy ismerősömnek szakítás után betegedett meg az exe, már volt új párja. Az illető végig járt az exhez a kórházba, kb mint egy testvér, úgy bánt vele, simogatta, etette, hiszen haldoklott. És barátilag szerette. Aztán temetés, mindent szervezett neki, hiszen évekig voltak együtt. Persze nem volt megcsalás, semmi ilyesmi, de nehéz lehetett az új párnak.
2011. jan. 26. 10:18
 14/21 A kérdező kommentje:
én 36 vagyok párom 43. Van egy közös lányunk 3 éves. Az élettársa már 12 éve halt meg. Amikor ilyen síros napja van valójában először csak befelé sír, és mivel kinézetre ilyenkor jóskánt megrémít, hát faggatom mi baja. Amikor elmondja én is vele együtt bőgök végül is. Megpróbálom simogatással vigasztalni, meg hozzábújok, de szavakba semmit nem tudok hozzá tenni vigasztalásul, mert nem tudok semmit a másik nőről.
2011. jan. 26. 12:31
 15/21 anonim ***** válasza:
Nekem is van egy ismerősöm ahol ez a helyzet,ugyanennyi idősek madnem mint ti,és a gyerek is majdnem ugyanekkora.És a történet is ugyanez...Ott a pasi elismerte(nemtudom a nőnek is elismerte e) hogy még az előző nőt szereti... gondolom ezzel most nem deritettelek jobb kedvre,de neked kell érezni,neked kell tudni hogy milyen veled a férjed!!Lehet hogy csak anyi az egész hogy nagyon érzékeny tipus,hisz azért nem semmi valakit akit szeretsz ugy elvesziteni hogy a kezeid közt hal meg.Szerintem ilyen esetben a férfiak valamilyen szinten egy "ábrándot" szeretnek,hisz az a nő már nem bántja meg őket,nem csinál hisztit ha későn jön haza,nem flúgos minden menzesz előtt...egy biztos te nem tehetsz semmiről.
2011. jan. 26. 13:36
 16/21 anonim ***** válasza:
Előző vagyok!A szetnségit neki,az ilyen pasinak,hát elolvastam mégegyszer és pipa lettem...12 éve történt.Változtatni már ugysem tud rajta,de mégis hogy akarja élni a jelent ha még a multban él??Ha nem tudja lezárni?Aztán majd 80 évesen rájön hogy volt egy felesége,aki imádta,de ő nem tudta neki ezt viszonozni 100%ban,mert egy emléknek élt??Szerintem ennyi idő már elégnek kell hogy legyen,zárja le a multat,és kezdjen el szivvel-lélekkel csak veletek foglalkozni,mert nem ezt érdemled.Szerintem beszéletek erről,mondd meg neki hogy ez téged zavar,és ideje elengednie őt,különben soha nem lesz közettek teljes értékű kapcsolat.Amugy meg nagyon jól járt veled,,mert más már elküldte volna melegebb éghajlatra,ha 12 év után mutyiban még mindig az ex miatt sirdogál rendszeresen!
2011. jan. 26. 13:42
 17/21 anonim ***** válasza:
Biztos vagy benne hogy lányotok van?
2011. jan. 26. 14:04
 18/21 anonim ***** válasza:

Az utolsó kérdést nem értem.. Mikor megszületett a gyermek, biztos nunikája volt és nem egy kis kuki. Már ez is elegendő bizonyíték, hogy kislány.. De ha fiú lenne akkor mi van? Jó, biztos elvontabb ennél a kérdés, és én vagyok a most hülye, de akkor sem értem..

Amúgy meg szerintem túlzás ezen bepipulni. Nekem sincs stabil álláspontom, biztos rosszul esik a feleségnek, és joggal merü fel a kérdés. De egy ilyen tragédiát szerintem nem lehet kiheverni. Érhető, hogy kiborul ha eszébe jut. De ettől még szereti a feleségét. Most mit tehetett volna, élje le magányosan az élete hátralevő részét az emlék miatt?

2011. jan. 26. 14:26
 19/21 anonim ***** válasza:
Lehet h. ismerem őket azért tettem fel ilyen hulye kérdést...minden stimmel csak a gyerek neme nem.
2011. jan. 26. 15:18
 20/21 anonim ***** válasza:
Jaa...
2011. jan. 26. 16:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!