Van két féltestvérem, nem tudják hogy én létezem. Mit tennél a helyemben, megkeresnéd őket? Elmondanád nekik az igazat?
Apámék kiskoromban elváltak, aztán apámnak a mostani feleségétől van két fia (17, 22 évesek). A családja nem tud rólam, és anyumról se (apám jól tud hazudni, így mindig is könnyen kidumálta magát).
Apámmal jó kapcsolatban vagyunk, szoktunk találkozni. Nem akarja hogy megismerjem a féltestvéreimet (nem mondta hogy miért...)
Titokban kb. 1 éve elkezdtem haverkodni a féltestvéreimmel (neten... msn, e-mail), sosem találkoztunk, mert megismernének (hasonlítunk egymásra)
Most már találkozni akarnak velem (mint haverral, nem tudják hogy igazából ki vagyok...)
Mit tennél a helyemben? Találkoznál velük, elmondanád nekik az igazat?
Illetve szerintetek apám miért nem akarja hogy találkozzak velük?
21/F
Apámék kiskoromban elváltak, aztán apámnak a mostani feleségétől van két fia (17, 22 évesek)
Ez engem meglep egy kicsit..Olyat már hallottam,hogy az új asszonyka tudott a volt házasságról,és az előző házasságban született gyerekről..Tudnia kellett hiszen a gyerektartás összege mégiscsak kiesik a családi kasszából..De olyat még én sem hallottam,hogy egy no aki férjnél van szül egy gyereket ,majd az apuka elveszi azt a nőt akitől már volt gyereke..Anyudnak tudnia kellett hogy amikor te megszülettél már volt 1 bátyád.Ennyire miért akarták volna titkolni,ha jóban is vagytok az öreggel??
Hát szia!
Igazából nemrég én is egy nagyon hasonló helyzetben voltam, bár az egy kicsit bonyolultabb volt. De a lényeg ugyanez: van két féltestvérem, és akkor nem tudtak rólam.
Ugyanilyen "tiltások" ellenére én felvettem velük a kapcsolatot. Egyrészt joguk volt tudni rólam, másrészt nekem is van ahhoz jogom, hogy a saját családtagjaimat megismerhessem.
Azóta is tartjuk a kapcsolatot. Hidd el, megéri. :)
21/L
Apád valószínűleg a saját érdekében kéri, hogy ne találkozzatok - ha a felesége tud is rólad, a fiai nem biztos. Szerintem ez önző dolog. Neked nincs testvéred, ha jól sejtem, és megfoszt a lehetőségtől, hogy esetleg legyenek "majdnem" testvéreid.. Ő követte el azt a hibát régen, miért neked kellene szenvedni érte? Felnőtt ember, vállalja a felelősséget! Szerintem nyíltan állj apád elé, és közöld, hogy szeretnéd megismerni a féltestvéreidet, akár tetszik neki, akár nem. Adj neki lehetőséget rá, hogy az ő beleegyezésével történjen.. Hogy ő mondja el a fiúknak. De add tudtára, hogyha nem akarja, akkor is meg fog történni a dolog.
A másik két fiúnak is van joga tudni rólad. Nem te vagy a hibás azért, ami történt. Veszíteni nem veszíthetsz rajta..
Tényleg nem értem, hogy lehet valaki ilyen.. felnőhettetek volna úgy is, hogy tudtok egymásról! Képzelem, milyen jó kapcsolatban lehettek apáddal, ha kiskorod óta nem jártál a lakásán..
Hali!
Egy 1xű kérdést teszek fel neked kérdező, és aztán az igazságérzetedre bízom mit teszel. (indoklás később.)
Idézlek:
"apám jól tud hazudni, így mindig is könnyen kidumálta magát."
_ Akkor arról is hazudott neked/féltestvéreidnek, hogy ők/te léteztek? Te hogy tudtad meg? Mert ha hazugságban tartja mindkét felet, akkor nem hinném, hogy elmondta volna... dO.Ob
_ Nem telt be még a pohár nálad? Ha nem, akkor miért kezdtél MSN-ezni a féltestvéreiddel?
_ Még meddig akarja kidumálni magát? Mikor akar végre tiszta vizet önteni a pohárba?
Megvárom, míg reagálsz, aztán én is folytatom a véleményemet, ha érdekel.
@ tetris:
"Elképzelem, apád milyen képet vág majd, amikor a fiai bemutatják otthon ""az új haverjukat"". (téged)"
__ Én is... X-D
Üdv: EE
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!