Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Zaklat a párom exfelesége,...

Zaklat a párom exfelesége, mit tegyek?

Figyelt kérdés

4 éve élnek külön, nem miattam. Egy ideig reméltem, hogy emberi kapcsolat alakul ki ex, a gyerekük (23 éves lány) és köztünk, de a megismerésemtől elzárkóznak, noha 3 éve élek a kedvesemmel. Válást még nem mondták ki- egyéb okokból húzódik- a párom szinte mindenét rájuk hagyta, komoly vagyonról van szó. Nekünk nagyon nem megy jól, de ha ő így nyugodtabb, bánja a fene a pénzt...

A baj az, hogy exnej a mai napig azt képzeli, gondoskodnia kell a páromról, akinek ilyenkor teletömi a fejét azzal, hogy dehát ebben semmi rossz nincs! Látszólag tényleg nem baj, ha párom kocsija a régi, közös szerelőhöz megy -egy olajcseréhez nem árt, ha ismeri az autót(!!!), ha emberem beteg, azonnal előrángatja a régi közös dokit (most is), kéretlen "jóindulattal" belenéz a párom számlájába, ha üres, utal rá kéretlenül kölcsönbe, anyósék lakásába pedig nem mehetek be, mert mit szólna az exnej. (komolyan. Az utcára jönnek ki hozzám).

A helyzet régebben durvább volt sokkal, azóta párom rájött, hogy nem annyira önzetlen a volt felesége... De néha még most sem érti a nej szövegeléseinek hatására, mi van abban, ha segít neki. (Én is nő vagyok, tudom,esetünkben mi van abban).

Lassan a plafonon vagyok attól is, ha meghallom az exnej nevét... Nem, nem a múltra vagyok féltékeny, én örültem volna a legjobban, ha nagy családdá válunk velük- de ez lehetetlen.

2009. febr. 4. 08:58
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
86%

Figyelj!Mindegy,hogy hányszor teszed fel a kérdést,ahhoz,hogy változzon a helyzet a párodnak kell határozottnak lenni.Próbáljon rámakaszkodni gondoskodni rólam valaki,ha én azt nem akarom.Főleg ha már ennyi ideje nincsenek is együtt.Ha a párodnak ez ellenére lenne már rég lezárta volna a dolgot.Ne az exet hibáztasd.Ő bármennyire is sajnálja a volt életüket,vagy szeretné visszakapni a férjét,ha a férfi nem akarja akkor határozottan lerázza.Nekik már nincs kiskorú gyerekük aki miatt rendszeres kapcsolatban kellene lenniük,tehát ha zaklatásnak venné a párod akkor megtehette volna már évekkel ezelőtt,hogy semmilyen kapcsolatot nem tart fenn az exel.De ezek szerint annyira nem akarja lerázni.Mert olyan nincs,hogy ráakaszkodik ha nem akarja.Szerintem csak te veszed be a magyarázkodásait.

Mi az,hogy teletömik egy felnőtt ember fejét?Miért neki nincsen saját esze,nem tud gondolkodni talán?Ne állítsd be ostobának,neki egyszerűen tetszik ez így.És miért vannak még közös dolgaik,ha a párod nem akarja?És miért nem mehetsz Te az ex miatt anyósodékhoz?

Ugyanmár,ha Te lennél fontos az életében már rég rendezte volna a dolgot,hisz tudja Téged ez mennyire zavar.

Na,szerintem kicsit gondolkozz el kivel élsz együtt.

Minden válást le lehet zárni,ha a felek le akarják.De a Te párod ezek szerint annyira nem akarja,különben nem tudna bekavarni mindig az ex.

2009. febr. 4. 10:40
 12/27 anonim ***** válasza:
97%
Az ilyen ex-szel nem lehet beszélni.Nem fog szóba állni a NŐ-vel,aki birtokolja azt,"ami" az övé volt.Higgyétek el,mi is megpróbáltuk anno.A férfi az egyetlen,aki végérvényesen befagyaszthatja a múltat.Ha igazán akarja.Érdekes,pld. ezzel a nyaralós dologgal is a párod nyit egy újabb lehetőséget az ex számára.Talán-főleg ha csak 1 gyerek van!-a lánya kedvéért hagyja szó nélkül az ex viselkedését.Nem akar kegyvesztett lenni.Ám ezt is csak ő rendezheti el.23 éves gyermeknek ezt meg kell értenie.
2009. febr. 4. 10:42
 13/27 A kérdező kommentje:

Egy nő baromi ügyesen tudja manipulálni azt a lényt, akivel 20 évig élt...

Utolsó válaszoló: nem értem, miért érintett meg ennyire, hogy másodszorra is feltettem a kérdést, mivel első alkalommal 3 db felületes választ kaptam rá.

A párom nagyon sokmindent megtett, de mindig annyit, amiről önállóan megtapasztalta, hogy tényleg ellenünk szól. Nincs könnyű dolga- vannak manipulálásból jeles, rosszindulatú nők -sajnos egy ilyennel van dolgunk.

2009. febr. 4. 10:44
 14/27 A kérdező kommentje:
Bocs, utolsó előtti válaszolónak írtam.
2009. febr. 4. 10:44
 15/27 A kérdező kommentje:
Igazad van, nagyon tömören fogalmaztad meg-és köszi érte-hogy a nyaralós dologgal újabb lehetőséget nyit. De élete vágyott állását (örül amúgy, hogy VAN állása, nem fiatal már) csak így tudja betölteni. Amivel nem is lenne gondom, ha biztos lennék abban, hogy ezt nem fogja kihasználni a banya. De ki fogja- nekem pedig nincs szívem a naív (Kicsit még mindig AZ!!!) emberemet megfosztani a szeretett és végre elért munkájától. Pedig nem csinálná, ha kérném tőle. Tudom.
2009. febr. 4. 10:48
 16/27 anonim ***** válasza:
96%
Elhiszem,hogy a jól bevált szerelőhöz viszi a kocsit,mert én sem váltanék újra.Még a doki is oké bár az,hogy nem a párod megy,hanem az ex közreműködik az bizony érdekes,hiszen egy felnőtt emberről van szó.De az nem fér a fejembe,hogy miként jut a bankszámlájához,azaz miért megy még mindig oda minden és nem szól a párod neki,hogy ne kotorásszon a leveleiben vagy miért nem bérel ennyi idő után postafiókot pl,hiszen ha valóban semmi közük egymáshoz,akkor már "semmihez" sincsen.A párodnak ez tökéletesen megfelel (kap pénzt,elintézi az orvost az ex,stb...) tehát nagyon úgy néz ki,hogy szándékosan hagy kiskaput a visszaúthoz.Meg az is fura,hogy mindenét otthagyja az asszonynak és inkább nyomorog Veled.A szülői hozzálláson is csodálkozom,hogy ők jönnek ki ez már morbid és egyértelmű:nem akarják,hogy bemenj oda,mert hozzám az jön,akit beengedek és nem érdekel mit szól az ex.Tehát én azt látom,hogy mégha évekre is,de kilengés leszel az életében.Bocsi hogy ezt írom!
2009. febr. 4. 11:01
 17/27 A kérdező kommentje:

Még egy infó, ami eléggé ovis reakció a banyától, de érteni fogjátok. Mostanában valamiért eszébe jutott a WIW-es oldalára új képeket rakni. Ezen kivétel nélkül a párom látható, társam, kedvesem, stb... képaláírásokkal.

Ez normális? Mert akkor vállalom, hogy tényleg paranoiás vagyok...

2009. febr. 4. 11:05
 18/27 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló: miért sértődnék meg az őszinte véleményeken? Dehogyis! :)

Csak nem értem, miért lenne jó ez így a páromnak, hisz tőlem is mindent de mindent megkap! Ezt leszámítva nagyon szépen élünk.

Ettől még igazad lehet- sőt- csak az okot nem értem.

Valószínűleg furdalásból hagyott ott mindent- ő nem szerette a feleségét szerelemmel sosem- kényelemből vette el. Amikor a vagyonmegosztást megbeszélték engem még nem ismert.

Egy nyaralót meg egy óriási házat hagyott ott- a saját házát megtartotta. Nekem ennyi elég- de nyugalomban.

2009. febr. 4. 11:09
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
A lényeg akkor is az,hogy le lehet zárni a múltat ha le akarja.Én akkor is azt mondom,hogy ez egyedül a párodon múlik,csak Ő tehet(ne)pontot a dolog végére.Feleslegesen hibáztatod az exet,nem Ő a hibás.A lapot osztani kell ahhoz,hogy vegyék.Szóval szerintem a párodba keresd a megoldást.Ha nem érdekelné már a felesége,nem kötné semmi hozzá,akkor csak a tárgyalásaikon találkoznának,és nem tartana vele semmilyen kapcsolatot.A ti életeteket nem nő keseríti meg.Vagy ha igen,csak azért mert a párod hagyja neki,kötődik még hozzá.Minden magyarázkodás teljesen felesleges.Neked bűnbak kell,az exben akarod látni.Az én életemben az vesz részt,akinek én magam engedem!!!
2009. febr. 4. 11:25
 20/27 A kérdező kommentje:

De ha elutasítja az exet akkor elveszíti a lányát is! Kipróbáltuk...

Sz@r egy helyzet, és én mostanában amúgy is dührohamokat érzek ettől. A vége az lesz, hogy este, ha hazajön emberem hisztisen neki fogok esni... Pedig ettől okosabban kéne. :S

2009. febr. 4. 11:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!