Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nekem ez fontos, de mások...

Nekem ez fontos, de mások szerinte hülye vagyok. Tényleg ennyire nem normális dolog ez?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy a barátommal babát tervezünk. Szóba került majd az esetleges névválasztás is és én vázoltam a páromnak azt az igényemet, hogy semmiképpen nem szeretném, ha a gyerekünknek (amennyiben lány lesz) olyan neve legyen, amilyen nevű nőkkel a páromnak már volt dolga. Tudni kell a páromról, hogy elég nagy élvhajhász volt a húszas évei elején, amolyan röptében a legyet is típus. Én pedig nem szeretném, hogyha a későbbiekben majd a lányunkhoz szólna és történetesen lenne a múltjában olyan nevű ex, akkor az jusson eszébe, hogy azzal a nővel milyen volt, meddig voltak együtt, milyen volt az ágyban ésatöbbi.

Lehet hogy ez paranoia, de én ezt mindenképpen szeretném. :D

Szerintetek ez már beteges? :$

2011. jan. 22. 18:55
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:

Megértem. Az én férjem is szoknyapecér volt. Viszont alig tudta 1-2 csajnak a nevét. Egy hosszabb kapcsolata volt, azt a csajt tiszta szívböl gyülölöm, nem csak azért mert ex, hanem mert emberileg is egy sz.rdarab. Szánalmasan gusztustalan külsöre is. A neve is ronda, soha a büdös életben nem adnám neki a Fruzsina nevet alapból sem, így meg végképp...

Szóval erre az egyre vagyok csak kiakadva, hiába volt vagy 100 kalandja... Mondjuk nem is magyar neve lett a lányunknak így tuti hogy a többivel sincs egyezöség, de mondom csak az az egy irritál.

Szerintem te is csak olyan lány nevét ne add, akivel hosszabb kapcsolatban volt a párod mint egy éjszaka.

2011. jan. 26. 08:54
 32/40 anonim ***** válasza:

Megoldás:

Cseréld le a pasidat egy olyanra akinek nem volt ennyi kalandja más nőkkel és meg van oldva a probléma. :)

Akkor lehet Regina, Betti, Heni ... vagy amit akarsz :D

2011. jan. 26. 11:32
 33/40 Igor26 ***** válasza:
68%
Kedves kérdező! Nem vagy hülye, viszont masszív önbizalomhiányban szenvedsz. Ha egyedül nem tudsz megbirkózni vele, keress fel egy szakembert (pszichológus, pszichiáter). Ebből még komoly gondjaid lehetnek. Kár, hogy a párod nem ismerte fel, miről is van szó tulajdonképpen. Én a helyedben várnék azzal a babával, amíg saját magammal nem vagyok tisztában. Ha már a névválasztásnál elakadtok...
2011. jan. 26. 12:11
 34/40 anonim ***** válasza:
62%

Én se adtam a fiamnak egyik exem nevét se, hanem olyat ami tetszett s csak ő jut róla eszembe.

Van, hogy az ember utál vagy kedvel egy nevet aszerint milyen egy olyan nevü emberhez a viszonya. Na most ha én nem a férjem nevét adtam s x éve egy benő megbántott akkor se választom benőke nevét bármennyire is megbocsájtottam, elfelejtettem stb.

Ugyanígy nemfogom ha lányom lenne a párom excsajának nevét adni neki akit esetleg megfolytanék egy kanál vízben.

2011. jan. 26. 13:36
 35/40 anonim ***** válasza:
53%

A névválasztás mellékles,te félsz,nem bízol magadban,a kapcsolatban se.

Te igy azt éred el,hogy a párod menkülni akar majd tőled...Nem kell hozzá se ex se új nő,megoldod te a kapcsolatod szétverését egymagad is.

28N

2011. jan. 26. 13:46
 36/40 napietus ***** válasza:
Igor26, úgy érzem a velejére tapintottál a dolognak. nekem pl. a férjem egyik exe Éva. nem valami nagyon szeretem, de az Éva név tetszik ettől függetlenül.
2011. jan. 26. 14:01
 37/40 anonim ***** válasza:

Hát, nem tudom. Nekem ez eszembe se jutott névválasztásnál. De tuti nem voltak ilyen nevű női mert nagyon különleges nevei vannak a lányoknak.

De ha magamból indulok ki, a felének a nevére sem emlékszem már, akivel kapcsolatom volt, sztem ő se, szal lényegtelen szempont. :D

2011. jan. 26. 14:57
 38/40 anonim ***** válasza:

nem értem,miért nem mindegy mi volt elötted ??

hät ha mär a multja miatt agyalsz,az tényleg gäz..szokj le erröl sürgösen,mert ezutän majd az jön

telo nézeés..hol voltäl ? biztos ?? hänytol hänyig ??

na ez szörnyü,ha a barätod megunja..nem is kell nevet keresni a länyodnak !!

2011. jan. 26. 19:30
 39/40 anonim ***** válasza:

Teljes mértékben egyetértek Veled, kedves Kérdező!

Ha én ilyen helyzetben lennék - és lehet, hogy leszek is -, akkor ugyan így gondolkoznék, mint Te! Igazad van: amikor kimondja a gyereke nevét, ne az előző/régebbi barátője jusson eszébe!

2011. jan. 26. 19:47
 40/40 napietus ***** válasza:

melyik félhülye pontozgat lefelé mindenkit, aki kissé túlzásnak tartja a kérdező hozzáállását? biztos valami házisárkány :P ennyi öröme legyen az ilyennek...

tegnap 22:02 0% pedig nem írtam semmi durvát...

2011. jan. 26. 20:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!