Nekem ez fontos, de mások szerinte hülye vagyok. Tényleg ennyire nem normális dolog ez?
Az a helyzet, hogy a barátommal babát tervezünk. Szóba került majd az esetleges névválasztás is és én vázoltam a páromnak azt az igényemet, hogy semmiképpen nem szeretném, ha a gyerekünknek (amennyiben lány lesz) olyan neve legyen, amilyen nevű nőkkel a páromnak már volt dolga. Tudni kell a páromról, hogy elég nagy élvhajhász volt a húszas évei elején, amolyan röptében a legyet is típus. Én pedig nem szeretném, hogyha a későbbiekben majd a lányunkhoz szólna és történetesen lenne a múltjában olyan nevű ex, akkor az jusson eszébe, hogy azzal a nővel milyen volt, meddig voltak együtt, milyen volt az ágyban ésatöbbi.
Lehet hogy ez paranoia, de én ezt mindenképpen szeretném. :D
Szerintetek ez már beteges? :$
21:11, nyilván ez nem olyan dolog, amin változtatni tudnál. A gyereked nevét viszont teljes mértékben befolyásolhatod, nem?
Lehet ez már tényleg beteges, de pl nekem nagyon tetszik a Regina név, de mivel tudom, hogy a páromnak volt Regina nevű barátnője, ezért inkább lemondtam róla..
Ha ez megnyugtat,engem az idegesít-még baba nincs-hogyha gyerekem lesz, ha kiválasztom pl a Tamást, akkor az ismeretségi körömben, ha tudom, hogy valaki Tamás nevet adott a fiának, az zavarna. Nekem ez aférfi név nagyon tetszik, persze más is van még a tarsolyomban. Jelen pillanatban a Tamást egyébként nem is választhatnám, mert a párom kisfiát így hívják...azaz választhatnám, de hogy nézne már ki?! Az előző páromnál(nem direkt hoztam így össze, hogy már gyermekeükm van) az öccse Péter. Az Péter név is tetszik, de ott meg a Pétert azért nem választottam volna, mert a szűk családi körben van egy Péter.
Szerencsére rengeteg gyönyörű női név van, és biztos, hogy találsz magadnak, azaz a lányodnak olyan nevet,ami mindkettőtöknek tetszik, és a párodnak sem volt oylan nevű barátnője! :)
Én sem adnék olyan nevet akit én vagy ő ismert valahonnan.
A férjednek nem akkor jutna eszébe a régi kalandja amikor a lányára néz, hanem amikor hallja a nevét, tudat alatt beugrik. És ezt nem lehet kitörölni (tanultam pszichológiát, és én is tapasztaltam.)
Szerintem teljesen normális kérés.
Én egy név alapján konkrét személyekre asszociálok. Ezért nem szeretném, ha a gyermekem valamelyik ex nevét kapná.
Hú, tanult pszichológiát, bizti nagyon okos!
Egy gyerek teljesen más, mint egy kapcsolat. El tudod képzelni, hogy szólsz a lányodnak, hogy pl. "Heni, gyere ide!", a párod meg álmodozó tekintettel egy egyéjszakás kalandról kezd el fantáziálni? Ez hülyeség!
Ha nekem azt mondja valaki, hogy Betti, egy ember ugrik be, pedig ismerek 5 Bettit. Az fog beugrani, aki a legközelebb áll hozzám. De ha elnevezném a lányom Bettinek, onnantól kezdve ő jutna eszembe, hisz a LÁNYOM, nem szerelmi affér.
Komolyan kétlem, hogy ha a párod majd a lányotokkal játszik, eszébe jutna közben bárki más, pláne szex egy másik nővel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!