Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akiket elhagyott kicsi korában...

Akiket elhagyott kicsi korában az édesanyja, vagy édesapja, illetve akiket a párjuk hagyott el pici gyerekkel, válaszolnátok?

Figyelt kérdés

Kerestétek valaha őt?Mit éreztetek,amikor találkoztatok?Hány évesek voltatok?Tartjátok a kapcsolatot?Bármit írjatok,ami az érzéseitekkel kapcsolatos!

A szülő hogy viseli,hogy a gyerek évek,vagy évtizedek múltán megismerkedik avval az emberrel,aki őket elhagyta?

2011. jan. 22. 13:20
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

2 éves voltam, anyám elment pasizni helyettem. 3 évente látom, és úgy tesz, mintha minden oké lenne. hiányzik, és haragszom is rá. született egy húgom, őt neveli. amikor lelépett, azt éreztem, hogy nagyon hiányzik, de reménykedtem, mert azt mondta, "holnap jön", ami 1 év múlva jött el. annyira gyűlölöm ezért, de közben meg iszonyúan szeretem:(

16/L

2011. jan. 24. 17:47
 22/28 anonim ***** válasza:

A szüleim elváltak. Apámhoz kerűltem Anyám olykor eljátszotta a megmentőt a bíróságon. Kb 5-6 évente. Amúgy nem törte magát. Apám is megérte a pénzét, gyakran hónapokra eltünt. Nem is bántam, rettegtem tőle. Gyakran véresre vert.

Nagyanyám illetve apám aktuális élettársainál nőttem fel. Késöbb átmentem anyámhoz. Pont jól jöttem volt aki ellássa a házimunkát és egyébb teendőket. Sokáig nem mertem önnállóvá válni pedig vágytam rá. Egy adag kifinomult lelki terror ilyen múltal igazán furcsa dolgokra képes.

Végül évek után anyám kidobott azzal, az indokkal mert zavarom az ő újabb családja örökösödési esélyeit. (A nagyszülők elveit zavarta amiért ott vagyok félidegenként.) Persze hebegett minden félét mire végre kinyögte a valódi okot.

Mára önnálóan élek és mindketőjükkel beszélek olykor. Nagyanyám meghalt. Anyám néha segítséget is kér. Jelenleg munkanélküli vagyok még másfél hónap és ha nincsen változás akkor hajléktalan. Van némi minuszom, nem sok. Viszont kölcsönt nem akarok. S inkább a hajléktalanság mint hogy még egyszer bármiben is segítsenek.

Azt hiszem ez mindent leír.

Tisztelem őket, valamennyire szeretem is, de a kapumnál ne tovább.

2011. jan. 24. 21:40
 23/28 anonim ***** válasza:
Amúgy amikor átköltöztem anyámhoz akkor nagyon örűltem neki. Bíztam benne. Meg boldog voltam amiért végre megismerhettem.
2011. jan. 24. 21:43
 24/28 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm,hogy ezt a fájdalmas örök terhet megosztotta velem!Minden válasznál átéltem az érzéseket.A kislányom 2 éves.Egy hosszú kapcsolatból született.A terhesség elején dobtam ki,mert ivott és vert.Mindig ígérte,hogy megváltozik.3x eljött ultrahangra,soha nem adott pénzt,hogy beszállna a költségekbe!A szüléskor fel sem hívtam!Szülés után orvosi hiba történt velem,eszméletlen szerencsém,hogy megmaradtam!Sírva könyörögtem,hogy vállalja el a gyereket!Nem tette.Amikor összeszedtem magam elhívtam,hogy jöjjön el velünk elintézni a papírokat.Én hülye azt hittem,majd szól,hogy a gyámügyön nevére veszi a gyerekünket!! hónapos lett a csaj,mire újra megkerestem.Eljött,megnézte.A látogatás után találtam a kád alatt

2 rövides üveget.A gyereknek semmit nem hozott akkor sem!

A nyáron 15 hónapos volt a gyerek,szép nap volt.Ők egy tó parti faluban élnek,tőlünk 10km.Mondtam,hogy este lemegyünk sétálni,ha szeretné látni,akkor jöjjön.Eljött,vett a lányunknak egy gyrost.Eddigi élete során ennyit kapott apától.A séta végén mondtam,hogy legközelebb akkor láthatja,ha vállalja!Ő üvöltve kivette a kicsi kezéből a gyrost!Azóta nem kerestem,ő se minket!Én úgy gondolom,hogy megtettem,amit lehetett.

Ő azt akarta,még nyáron is,hogy visszaköltözik a lakásomba,tartsam el,mert sajnos nincs munkája és akkor vállalja a gyereket.

Félek,hogy előkerül,ha a lányom nagyobb lesz!Hogy nem jelenthet ezeknek a jellemteleneknek semmit,hogy egy ilyen csöpp odabújik hozzá,megpuszilja.Pedig tudhatná,mert van már egy felnőtt fia.Őt sem érdekli a testvére,se a nagyszülőket az unokájuk.Pedig ott az egyetlen lány!Nagyon fáj,hogy egy ilyentől született gyerekem!Sokszor gondolok arra,hogy milyen jó volna,ha valaki szeretné apaként a kislányomat!De félek kapcsolatot alakítani,félek,ha megint csak kihasználnak,ha a lányom elfogadja és aztán lép le!?Most még elég vagyok a lányomnak,de pár év és jó lenne egy apa is!

2011. jan. 25. 08:47
 25/28 anonim ***** válasza:
Tegnapi 11:47-es vagyok. Apja helyett is szereted a gyerekedet,így nem fogja érezni a hiányát,mint azon társai akiknek esténként apu is ad jóéjtpuszit. Sajnálom nagyon...
2011. jan. 25. 09:01
 26/28 A kérdező kommentje:
A te írásod érintett meg a legjobban. Anyukád szuper csajt faragott belőled és biztos látja valahol,hogy neked sikerült a Boldog Család!
2011. jan. 25. 21:01
 27/28 anonim ***** válasza:

01-22 14:15-ös vagyok.

Szerintem is adj meg a lányodnak mindent, próbáld elfelejteni ezt az apukát. Nálunk is így volt, szinte emlegetve sem volt soha és így nekem sem hiányzott.

Így nem fog semmiben hiányt szenvedni.

Szerintem egy gyereknek rosszabb ha a 2 külön élő szülő ide-oda cibálja, szinte kétlaki életet él.

Minden jót kívánok Nektek!

Fel a fejjel:)

2011. jan. 25. 21:47
 28/28 anonim ***** válasza:
Én is írtam már ide, engem 1 évesen hagyott el apu.Én nem érzem, hogy bármilyen veszteség ért volna azért, mert apa nélkül nőttem fel.Ott volt anyukám, és ő mindent megadott, persze nem dúskáltunk, de szeretetben nem volt hiány.Én nagyon büszke vagyok rá, hogy egyedül nevelt fel, és nagyon szeretem.szóval ne aggódj, meg tudod csinálni te is:-)
2011. jan. 26. 10:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!