Akiket elhagyott kicsi korában az édesanyja, vagy édesapja, illetve akiket a párjuk hagyott el pici gyerekkel, válaszolnátok?
Kerestétek valaha őt?Mit éreztetek,amikor találkoztatok?Hány évesek voltatok?Tartjátok a kapcsolatot?Bármit írjatok,ami az érzéseitekkel kapcsolatos!
A szülő hogy viseli,hogy a gyerek évek,vagy évtizedek múltán megismerkedik avval az emberrel,aki őket elhagyta?
Nekem kiskoromban váltak el a szüleim. Utána még 4 évig láttam apámat, amikor vitt láthatásra, de a szüleinél tett le, ahova elment vasárnapi ebédre, majd hazahozott. Maximum havi 2 órát találkoztunk így. Azóta nem tartjuk a kapcsolatot, mert lemondott rólam. Nem láttam azóta, és nem is vagyok rá kíváncsi. Szerintem soha nem is leszek az. Nélküle is tudok boldog lenni.
Párom nem ismerte az apját, és nem is akarja megismerni. Még születése előtt elhagyta.
Másfél éves voltam,amikor anyám úgy döntött,hogy nem viseli el tovább az apámat. Össze pakolta az én cuccaimat és az övét és elmentünk. Apámnak 2 hét múlva beköltözött a csaja,oda ahol mi laktunk. Soha nem érdekelte apámat,hogy mi van velem... a gyerektartást se nagyon fizette(fizeti). Amúgy miután én megszülettem,rá két évvel apámnak egy másik nőtől született gyereke,pont az én 2. születésnapomkor. Mikor kicsi voltam 4-5 éves általában 2-3 havonta hozta az egyhavi gyerektartást de amikor születésnapom volt és jött vele az a másik kislány is akkor annak vett mindent, nekem meg adott egy darab papír kétszázast és annyi. Én nem szeretem az apámat,az ilyet nem lehet annak nevezni. A földön majdnem(!) minden férfi tud gyermeket nemzeni... de felnevelni sokkal kevesebb.
L/15
Az én szüleim kb 1 éves koromban mentek szét. Nem is ismertem az apukámat. Talán életemben 6-szor láttam,akkor is ha szembe jött az utcán szégyelltem. (alkoholista lett, ezért váltak el)
Egyszer eljött hozzánk, és aznap volt a szülinapom. Anyukám odasúgta neki, hogy köszöntsön fel. És az volt a válasza, hogy ő se köszöntött fel engem...
Most 21 éves vagyok, 5 éve meghalt teljesen hirtelen. Még a temetésén se sírtam, sőt talán egyszer sem miatta. Viszont iszonyat rossz érzés, hogy édesanyám is idősebb, majdnem árvának éreztem magam mindig. Persze itthon mindent megkapok, anyukám szívét lelkét kiteszi. Ő mondjuk pasival sem volt talán 20 éve.
Mindig is rossz érzés volt, hogy mindenkiért jött az apukája, meg mindig azt hallottam itthon, hogy 2 fizetésből könnyebb megélni. Emiatt is jó lett volna ha van apám. Persze azért túléltem.
Igaz, most egy apám korabeli férfivel vagyok együtt. Lehet, hogy köze van ehhez? ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!