Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akiket elhagyott kicsi korában...

Akiket elhagyott kicsi korában az édesanyja, vagy édesapja, illetve akiket a párjuk hagyott el pici gyerekkel, válaszolnátok?

Figyelt kérdés

Kerestétek valaha őt?Mit éreztetek,amikor találkoztatok?Hány évesek voltatok?Tartjátok a kapcsolatot?Bármit írjatok,ami az érzéseitekkel kapcsolatos!

A szülő hogy viseli,hogy a gyerek évek,vagy évtizedek múltán megismerkedik avval az emberrel,aki őket elhagyta?

2011. jan. 22. 13:20
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Utolsó, nagyon sajnálom :(
2011. jan. 24. 11:57
 12/28 anonim ***** válasza:
Köszönöm,jól esett kiírni ezt a sok szennyet magamból így névtelenül. Nem dicsekszik az ember ilyesmivel.
2011. jan. 24. 12:01
 13/28 anonim ***** válasza:
A férjem 2 éves volt mikor elváltak a szülei,az apja azóta se látta.Bár jobb is így,mert úgy tudjuk,hogy alkoholista(igaz,hogy a vér nem válik vízzé-sajnos)
2011. jan. 24. 12:11
 14/28 anonim ***** válasza:
anyai nagymamám elvált a nagyapámtól, mikro anyum 2 éves volt. Soha nem látogatta a lányát, gyerektartást sem fizetett. Apukám apja simán lemondott a fiáról, mikor elváltak. Néha-néha összefutottak véletlenül. Aztán mikor megszülettem, az apai nagyapám kíváncsi volt rám, de apu azt mondta, ha a saját fiára nem volt kíváncsi,akkor az unokájára se legyen. Egyébként mindkét mamám újra férjhez ment és azok megbízhatóak voltak...de azért az igazi apát nem pótolták a szüleimnek. Anyukám dühös az apjára, hogy nem törődött vele. Apu inkább magába fojtja, de tudom, neki is fáj. Már mindkettő nagyapám halott, a mostoha nagyapáim is. Egyébként meg szerintem nem kell titkolni a gyerek előtt az apja dolgait. És nem is kell ellenezni, ha meg akarná ismerni, bár valószínű a többség csak csalódást érezne, ha kamasz vagy felnőtt fejjel megismerni a nemzőjét....
2011. jan. 24. 12:27
 15/28 anonim ***** válasza:
Nagyon jól teszed, ha megmondod neki az igazat. Kezdettől fogva, ahogyan az életkora megengedi. Unokáim 3 és 1,5 évesek voltak, amikor az apjuk lelépett. A háromévesnek elmondtuk azt, amit egyébként ő is látott, hogy apa elment egy másik nénivel és új családja lett. Keserves volt és látszólag kegyetlen. A "kicsi" pedig belenőtt a helyzetbe. Apjuk évekig nem fizetett, feléjük sem nézett, csak most, hogy villoghat velük (15 és 17 éves, nagyon ek).
2011. jan. 24. 13:04
 16/28 anonim ***** válasza:
Bocs a hibáért, csak azt akartam ragozni, hogy van is ok büszkének lenni rájuk, csak nem neki.
2011. jan. 24. 13:05
 17/28 anonim ***** válasza:
Minket is elhagyott apu, mikor én 1 éves voltam.engem mindig érdekelt, hogy mi van vele, és meg is kerestem 20 év elteltével.Válaszolt a levelemre, de igazából nem nagyon tudok mit kezdeni vele.Most, hogy már tudom, mivel töltötte az időt, míg velünk kellett volna lennie, nem igazán érdekel.Úgy érzem, nem nagyon van miről beszélnünk, szerintem zavarban lennék, ha találkozni kéne vele.
2011. jan. 24. 14:02
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én 4 éves voltam, amikor a szüleim elváltak, mert állandóan veszekedtek, apám nem volt normális soha, mai napig nem az... Az állandó (mellesleg alaptalan) féltékenykedésével megmérgezte az anyukámmal való kapcsolatát. A későbbiekben engem csak ugródeszkának használt fel anyuhoz, hogy visszakönyörögje magát, nekem hordta zsákszámra az édességet, meg mindenféle játékot, aminek egy 4-5 éves gyerek örül és elkezdte sajnáltatni magát, hogy "látod anyukád milyen gonosz, hogy nem fogadja vissza aput". Én persze bömböltem anyukámnak, hogy fogadja vissza, mert gyerekfejjel még nem fogtam fel, hogy milyen aljas. Aztán anyu (csakis azért, hogy én rendes családban nőjek fel) jó néhányszor visszafogadta, ott éltünk a nagyszüleim házában (anyukám szüleinél) mindannyian. De jöttek megint a hülyeségei, ő sohasem ivott, józan bolond volt, állandóan gyanúsítgatta anyát, hogy fűvel-fával csalja, ez volt a rögeszméje, egyszer még magánnyomozót is ráállíttatott, de amiatt, hogy a nyomozó nem talált semmit, annyira felidegeskedett, hogy megütötte anyut, akkor telt be anyámnál a pohár másodjára. Ekkor jó néhány évig nem is láttam. Már iskolás voltam, kb. 10 éves, amikor újra eszébe jutottunk és megint ki akart békülni anyuval, égre-földre esküdözött, hogy megváltozott, elkezdtünk építkezni, a nagypapám segítségével (anyai nagypapám építőmester), fel is épült a 8 szobás emeletes ház. Beköltöztünk és volt kb. 3 hónap az életemben, amikor azt lehet mondani, hogy volt normális apám. El is határozták, hogy újra összeházasodnak, de apám az esküvő napján meggondolta magát (utólag: szerencsére,)valahogy megint bekattant, megint jöttek a gyanúsítgatások, anyámat már az összes kollégájával és a főnökével is összehozta gondolatban. Nagy veszekedés lett az egészből, anyut meg is ütötte, de ezt már anyu se tűrhette és visszaütött. Ezután jött az évekig tartó pereskedési herce-hurca: a vagyonmegosztás, a háznak a felét anyunak ítélték, de csak nagy nehezen tudta apám kifizetni, holott van elég jövedelme, sok földje (azóta ügyvéd lett).

Anyukámmal ezek után költöztünk Magyarországra (Erdélyben születtem), apám ott maradt. Anyai nagyszüleim is ott élnek. Már ennek 11 éve, most vagyok 21 éves. Az évek során apám csak akkor találkozott velem, ha nyáron hazalátogattam (ezt megértem mondjuk, mert dolgozik és ott van a távolság is stb.), de SOHA egyetlen egy születésnapomon, névnapomon, karácsonykor, húsvétkor fel nem hívott, nem küldött egy nyamvadt képeslapot sem. Sokáig nagyon fájt, hogy ennyire nem érdeklem őt, de mostmár belenyugodtam. Nemrég felhívott telefonon, anyámat elmondta mindenféle k*rvának és kitalálta, hogy ő nem is az igazi apám (csak hogy ne kelljen fizetnie tovább a havi járandóságomat, amit addig kapok tőle, amíg nappalin tanulok a főiskolán), de jól leordítottam, hogy szégyellje magát! DNS-tesztet követel, így megint megy a pereskedés. Biztos vagyok benne, hogy ő az apám (bár ne lenne), külsőleg sajnos nagyon hasonlítok rá, remélem belső tulajdonságaimban nem!!! Utálom azt az embert, nem is nevezném apának! Ha már nem tud hasznot húzni belőlem, akkor eldobna, mint egy rongyot!

Anya szerencsére hosszú magányos évek után újraházasodott és van egy nevelőapám, aki ezerszer többet tett értem, mint a vérszerinti apám valaha is az életben, őt tekintem édesapámnak!!!

21/L

2011. jan. 24. 14:32
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Apám 18 éves koromban bukkant fel, előtte sose láttam.

Össze voltam zavarodva és nem érettem mit kéne tennem hogy kéne viselkednem. Utána egy darabig minden jól ment egészen addig amíg nem akart bele szólni az életembe és nem kezdett el újra elhanyagolni. Hónapokig nem jött mert rossz volt a kocsija. (persze nincs vonat vagy busz) Aztán karácsony után beállított egy új kocsival és persze üres kézzel. De azt megjegyezte hogy nem áll jól ha morcos vagyok. Megfogadtam hogy soha többé nem engedem magamhoz közel így is épp elég fájdalmat okozott.

2011. jan. 24. 14:36
 20/28 anonim ***** válasza:
(Édes)apámmal soha egyetlen egyszer sem találkoztam,pedig nem lenne lehetetlen. Ha ő nem keres,akkor én sem! Nincs ami hiányozna,mert nincsenek emlékeim róla. Ha egy szülő látni akarja a gyerekét,abban senki nem akadályozhatja meg,úgyhogy én nem hiszem,hogy bárki megakadályozhatta volna,hogy lásson ha látni akar. Legkésőbb a halálos ágyához talán odahívat ha megszólal benne a lelkiismeret,én még meggondolom,hogy kiteszem-e magam ennek...
2011. jan. 24. 16:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!