Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért romlik meg egy házasság...

Miért romlik meg egy házasság a baba megszületése után?

Figyelt kérdés
9 hetes a kisbabám, és a születése óta a férjemmel egyre csak romlik a viszonyunk... Az előtt sose veszekedtünk, most szinte minden naposak a viták... Tudom a szex... Ugye szülés után 6 hétig tilos, de én már előtte is bevállaltam, csakhogy ne legyen annyira feszült, de nem segített...Olyan súlyos veszekedéseken vagyunk már túl, és akkorák a lelki sebeim, hogy nem tudom begyógyítani őket... mit tegyek? Maradjunk együtt a baba miatt? Mert úgy érzem, lassan már helyrehozhatatlan a kapcsolatunk. Amúgy szeretem, de őszintén kimondva, a babánk az Ő szemében tönkre tette az életünket, nekem viszont a mindenem a gyerekem, az életem, és nem érdekel a férjem, ha a gyerekemről van szó, az ő kedvéért nem fogom 1 pillanatig sem hanyagolni...
2011. jan. 20. 14:32
1 2 3 4 5
 11/49 A kérdező kommentje:

Mindjárt végigolvasom az összes hozzászólást, és válaszolgatok, de a "szaporítószerves" verzió kiverte a biztosítékot, ezért szeretném tisztázni:

Mindketten nagyon szerettük volna, és úgy gondoltam, hogy várnunk kellene még egy picit, kicsit még egymásnak élni, de ő már nagyon szeretett volna egy babát! Összejött a kincsünk, és most ilyen a helyzet... A kérdésemet javarészt indulatosan írtam ki, mert épp egy veszekedésünk után jutottam el odáig, hogy kicsit kiönteném a szívem, és kíváncsi lennék a hasonló helyzetben lévő anyukák véleményére! Én nagyon szeretem a férjemet, és próbálok minden percet (amikor például a gyerek alszik) vele tölteni! Én elhiszem, hogy attól, hogy születik egy baba, még nem szűnik meg a NŐ létezni, és alakul át kizárólag anyukává, de ember legyen a talpán, aki egy csecsemővel ugyan akkora figyelmet tud szentelni a párjának, mint azt megelőzően! Arról már nem is beszélve, hogy még én itt feszengek, próbálok gondolkozni mit rontok el, ő halál nyugodtan horkol a másik szobában! Kérdem én, miért is a nő a hibás? Legyek megértő! Ok! És Ő????

2011. jan. 20. 14:54
 12/49 anonim ***** válasza:
71%

mi a viták okozója?

lehet,h csak fáradtabb vagy (érthetően) és te sem úgy reagálsz a dolgokra,ahogy azelőtt...

"a babánk az Ő szemében tönkre tette az életünket"-miért gondolja így a férjed? eszembe sincs bántani téged,csak nem kellene egy 9 hetes csöppségre fogni (akire egyébként a férjednek is volt ideje felkészülni),ha a párod még nem szeretett volna gyereket,mert akkor igazából te tetted tönkre az életetek:S

2011. jan. 20. 14:54
 13/49 anonim ***** válasza:
58%

76 % ban van igazság,lehet elfelejtetted hogy feleség és nő vagy és belefulladtál a picibe a férjed meg elhanyagolva érezte,érzi magát,nem azért kell bevállani a szexet mert múszáj...

Nekem viszont a mindenem a gyerekem, az életem, és nem érdekel a férjem, ha a gyerekemről van szó, az ő kedvéért nem fogom 1 pillanatig sem hanyagolni...Csak a baba létezik neked...Egyedül fogsz maradnui vele,mert a férjed keresni fog egy NŐT!!!

2011. jan. 20. 14:56
 14/49 anonim ***** válasza:
88%

Ilyenkor derül ki az örök igazság, hogy egy gyerek nem összetartja, hanem megterheli a kapcsolatot.

A GYK nem fog megoldást nyújtani a problémáitokra, amik már a gyerek előtt megvoltak, és egy tíz soros kommentből abszolút nem derülnek ki. Ha fontos nektek a házasságotok, akkor legalább annyit tegyetek meg a válás előtt, amennyit egy elromlott kávéfőzővel szokás: vigyétek el szervizbe. Forduljatok házassági tanácsadóhoz.

valamelyik kérdezőnek: szülés után az anyuka leterhelt, alug alszik a baba miatt, ha szoptat, akkor a hormonrendszere is telejsen más. Sokan ilyenkor egyszerűen nem kívánják a szexet, mások csak túl fáradtak hozzá. Nekünk is megritkultak az alkalmak (heti 1x lett), de soha ilyen jó nem volt a szex, mint a szülés óta, pedig 10 hónapja szoptatok.

2011. jan. 20. 14:56
 15/49 anonim ***** válasza:
56%

Én is csak azt kérdezném: mindketten akartátok a babát? Minden normális házasságban a férj tudomásul veszi, hogy ő a 2. helyre szorult, mert a pici az első. A 6 hetes szexmentességet is meg lehet oldani, nem kell közösülni, sok féle módon ki lehet elégíteni a párunkat. Nálunk ilyen problémák nem voltak, 2 gyerekünk van. Az elsőt nagyon akartuk, a második véletlen csúszott be, de ugyanúgy szeretjük egymást és a kicsit is.

Egyik kérdezőnek: nem tudom másnál is történt-e hasonló, de nekem terhesség alatt jobban működött a libidóm, és a szülések után, a 6 hét elteltével sokkal erősebb volt az orgazmusom, mint előtte. Lehet, ha születik egy 3. baba, már nimfomániás lennék?

2011. jan. 20. 14:57
 16/49 anonim ***** válasza:
73%
Érdekes, hogy egyből az anyát kezditek el okolni, hogy biztos csak ő akarta a gyereket. Ismerek sok olyan házasságot, ahol KETTEN várták a gyereket, de miután megszületett, az apa úgy gondolta, hogy hoppá, ez sok felelősséggel jár, azt hitte, könnyebb lesz. Ezért kell jól meggondolni, hogy melyik pasinak szülsz, mert sajnos ők már csak ilyenek, inkább a farkuk hajtja őket, min a józan ész.
 17/49 anonim ***** válasza:
14.54es vok,bocsi egyszerre írtunk és nem láttam a kommneted
 18/49 anonim válasza:
57%

nem feltétlenül romlik meg, ez egy próba az addigi párkapcsolatból apa, anya, gyerek lesz szülőkké váltok ami nehéz és van akinek megy van akinek nem, sok lemondással jár egy kisbaba érkezése az apuka részéről is, más lesz a szerepe a felállás, ha ezt nem tudja feldolgozni az baj :-( azért szerintem még nem kellene feladnotok ha szeret és hajlandó rá próbáljatok meg külső segítséget igénybe venni! párkapcsolati terapeutára vagy ilyesmire gondolok!

nekem is első lett a gyerekem ahogy megszületett de az én párom szerint ez a normális egy anyánál!

2011. jan. 20. 14:58
 19/49 A kérdező kommentje:

Egyébként még annyit, hogy pont azt írtam, hogy én igyekszem, és akkor javítanám magam:

Abban az esetben, ha Ő mondjuk továbblép, elhagy, megcsal, illetve nagy ívben leszarja az érzéseimet, akkor IGEN inkább a gyerekre koncentrálok, mintsem egy eredménytelen, meddő vitára! Ahhoz, hogy egy ilyen helyzetre megoldást találjunk, ugye a szóban is benne van, TALÁLJUNK, és nem én egyedül, ahhoz 2 ember kell! Ennyi erővel én is ugyan úgy nullának érezhetném magam, és még magammal is összeveszhetnék, mert nagyon hiányzik a férjem, imádom a gyerekem, és ott vagyok, hogy a férjem már izzik a haragtól, hogy nem tudok menni vele mondjuk videózni, de a gyerek meg ordít, hát könyörgöm! Ki az aki a házassága érdekében rácsukja az ajtót a babára, és bemegy a férjéhez, nehogy nullának érezze magát, akár egy pillanatig is?????????

2011. jan. 20. 14:58
 20/49 anonim ***** válasza:
37%

Ott vagyok, hogy a férjem már izzik a haragtól, hogy nem tudok menni vele mondjuk videózni, de a gyerek meg ordít, hát könyörgöm! Ki az aki a házassága érdekében rácsukja az ajtót a babára, és bemegy a férjéhez, nehogy nullának érezze magát, akár egy pillanatig is??????

És te ennek szültél,aki videózni kar,mikor ott van a gyerek akivel mondjuk jászhatna inkább.

Hát gratulálok...!!!

2011. jan. 20. 15:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!