Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ilyen családi helyzetben...

Ilyen családi helyzetben tényleg elítélendő a gondolkodás menetem?

Figyelt kérdés
röviden arról lenne szó, hogy férjem nővéréék (2 kicsi gyerekkel és a férje), vidékről elköltöznek az ország másik felébe, mert kaptak ott jó munkalehetőséget. de sajnos pénzük csak úgy van, hogy a sógor felmegy egyedül 2-3 hónapra és utána megy fel a felesége a 2 gyerekkel. na most az van, hogy hozzánk akarnak költözni, arra a 2-3 hónapra, pedig pár km-el messzebb laknak az ő szülei egy hatalmas nagy házban, de oda nincs kedvük menni. míg mi egy pici házban lakunk, nincs rendes munkánk, éppen-éppen megélünk, és persze a helyzet maga is kicsit nehézkes. két kicsi gyerekkel oda hozzánk a kicsi házba, miközben mi is megyünk-jövünk, jönnek hozzánk, barátok, stb. viszont ott a családi ház, és nincs kedvük. most mi legyen? én azt mondtam, hogy megakarom tartani a magánszférámat, főleg úgy, hogy van más lehetőségük is. egyébként persze, szivesen látom őket, de így? mit gondoltok? tényleg nem jó a felfogásom? mert férjemmel ez nagy vita most közöttünk. előre is köszi! 28/N
2011. jan. 19. 15:11
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
48%
Vagy ha a tiéd, akkor is megértelek.
2011. jan. 19. 15:33
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Mivel van más, kényelmesebb megoldás is a helyzetükre, nem értem, miért kellene egy sokkal kényelmetlenebb módját választani ennek az átmeneti helyzetnek. Arról nem is beszélve, hogy mi van akkor, ha a 2-3 hónap még jobban elhúzódik. Nem azt mondom, hogy ne segítsük egymást, különösen családon belül, de feleslegesen ne terheljük azt, akit egyébként szeretünk. Van, aki örül annak, ha nagy családként összezsúfolódnak kis helyen, de pl. én sem lennék boldog, ha a magam által kialakított - nem igazán tágas - házikómban, ahol mindenek megvan a maga helye, hónapokra beköltöznének mások is, még ha családtagokról is van szó.
2011. jan. 19. 15:48
 13/24 anonim ***** válasza:
96%

Mi az, hogy nincs kedvük a nagymamához menni?

Oda lesz kedvük menni, ahol befogadják őket.

Neked meg legyen kedved velük együttlakni?

Főleg, hogy nektek amúgy is nehéz megélni, és ilyen rokonok mellett félő, hogy mondjuk a jó kapcsolat kedvéért rezsit is kevesebbet fizetnének, vagy épp nincs kedvük.

Ha ennyire válogatnak, menjenek albérletbe.

2011. jan. 19. 15:50
 14/24 anonim ***** válasza:
95%
Most, hogy írtad a nagyszülők hozzáállását is a hozzájuk való költözéshez, főleg nem értem, miért akarnak a nyakatokra menni? A férjedet sem értem, nem szép dolog tőle, hogy a Te akaratodat ennyire nem tolerálja a rokonaihoz képest. Nekem is nagyon rosszul esne ez.
2011. jan. 19. 15:55
 15/24 anonim ***** válasza:
79%

Hát azért az elég erős,hogy ha a férjéé a lakás, akkor semmi köze hozzá. Nálunk pl. enyém a ház, de eszembe nem jutna úgy ödaköltöztetni bárkit, hogy nem kérdezem meg. Be is tenné a kaput,ha ilyen lenne a házasságunk!

A kérdésre válaszolva, megértelek! De a férjed is! Nálunk ugyanez megy, csak az én férjem családja néha olyan hajmeresztő dolgokat csinál, hogy azt már nem lehet elviselni! Ilyenkor látom,hogy milyen rossz neki, mert megért engem is, sőt nagy részt elismeri,hogy igazam van, de a családja, mégis a családja. Tényleg nehéz ügy ez! Nem is lehet okosnak lenni igazán!

Amit az egyik válaszadó írt, az jó megoldás, hogy írjátok össze,hogy a pro és kontra dolgokat. Illetve tényleg meg kellene tudnotok,hogy mi az az ok, amiért nem nem mennek a szülőkhöz. Mert, ha csak szimplán azért, mert nincs kedvük, akkor én a helyedben azt mondanám,hogy ez most nem kedv kérdése, szükség törvényt bont, ha más akadálya nincs, akkor menjenek inkább oda. Ha rosszak a körülmények és azért nem akarnak, akkor befogadnám őket. De teljes mértékben úgy,hogy nekik kell igazodni hozzátok. És mindent pontosan el kell számolni. Pláne,hogy nektek sincs fölös!

Mondjuk más kérdés,hogy ha én tudnék a gyerekeimmel a szüleimhez menni, eszembe nem jutna ilyet kérni a tesómtól!

2011. jan. 19. 15:57
 16/24 anonim ***** válasza:
0%
Már miért lenne erős? Véleményt mondhatna,de nem ő lenne döntési helyzetben.Nincs hozzá semmi alapja, hogy ő mondja meg kit engedjen a férje a saját lakásába.Ez így van, kár is ezen vitatkozni,mert a többi csak mellébeszélés.Ha az övé (is) akkor már beleszólhat.
2011. jan. 19. 16:09
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
A ház "azé", akik benne laknak. Mivel ketten laktok benne, ugyanannyi jogotok van dönteni. Beszélj a férjed nővérével. Egész nyugodtan mondd meg, hogy ez semmilyen szempontból sem jó ötlet, illetve kérdezd meg, miért gondolták, hogy jobb, mintha a szülőkhöz mennének.
2011. jan. 19. 16:21
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Mindegy kié a ház, a döntés házasság alatt minden helyzetben közösen történik (szerintem). Ha tényleg csak szimplán nincs kedvük a nagyszülőkhöz menni, akkor menjenek oda. Ha más ok miatt nem akarnak menni, akkor fogadjátok be őket (ha van hova). Mindig minden körülmények között döntsetek a férjetekkel közösen:) Leszarnék egy olyan embert, aki azért dönt helyettem is, mert az ő nevén van a ház. Felháborító, ahogy egyesek gondolkoznak a házasság fogalmáról. Ha nem tudtok kényelmes helyet biztosítani nekik, akkor mindenképpen menjenek a nagyszülőkhöz, hisz a gyerekek kényelme az első:) Ha a férjed nővére és a szülei között esetleg kisebb feszültség van most, akkor is jobb lenne a gyerekeknek ott, ha nálatok nincs elég hely.
2011. jan. 19. 16:23
 19/24 anonim ***** válasza:
57%
H mégsem hajlandóak a nagyszülőkhöz menni, akkor engedj a férjednek, ne legyen ebből nagyobb vita. Mindenképpen próbáljad kedvesen meggyőzni a férjed, ha nagyon zavarnának téged. Ha végképp nem megy, akkor add fel:) Én írtam az előbb már ehhez a kérdéshez: ma 16:23. Légy ügyes és türelmes:)
2011. jan. 19. 16:33
 20/24 anonim ***** válasza:
77%
Érdekes lenne megtudni, ők miért nem akartnak a nagyszülőkhöz menni. Biztos nem véletlenül. :)
2011. jan. 19. 16:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!