Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ilyen családi helyzetben...

Ilyen családi helyzetben tényleg elítélendő a gondolkodás menetem?

Figyelt kérdés
röviden arról lenne szó, hogy férjem nővéréék (2 kicsi gyerekkel és a férje), vidékről elköltöznek az ország másik felébe, mert kaptak ott jó munkalehetőséget. de sajnos pénzük csak úgy van, hogy a sógor felmegy egyedül 2-3 hónapra és utána megy fel a felesége a 2 gyerekkel. na most az van, hogy hozzánk akarnak költözni, arra a 2-3 hónapra, pedig pár km-el messzebb laknak az ő szülei egy hatalmas nagy házban, de oda nincs kedvük menni. míg mi egy pici házban lakunk, nincs rendes munkánk, éppen-éppen megélünk, és persze a helyzet maga is kicsit nehézkes. két kicsi gyerekkel oda hozzánk a kicsi házba, miközben mi is megyünk-jövünk, jönnek hozzánk, barátok, stb. viszont ott a családi ház, és nincs kedvük. most mi legyen? én azt mondtam, hogy megakarom tartani a magánszférámat, főleg úgy, hogy van más lehetőségük is. egyébként persze, szivesen látom őket, de így? mit gondoltok? tényleg nem jó a felfogásom? mert férjemmel ez nagy vita most közöttünk. előre is köszi! 28/N
2011. jan. 19. 15:11
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
72%

szerintem tökéletesen igazad van!

ez nem kívánságműsor, ha ott a ház menjenek oda...nem fognak belehalni...esetleg felmehetnek látogatóba pár napra...de nem költözhetnek oda...

2011. jan. 19. 15:17
 2/24 tetris ***** válasza:
100%

Teljes mértékben megértelek! Nem vagy köteles befogadni őket a kicsi házba, ha ott lenne a másik megoldás, hogy menjenek a nagyba. Nem is értem hogy képzelték, hogy majd odamennek hozzátok a nyakatokra.

Ha most haragszik is a párod, meg kell értenie, hogy a döntés a befogadásról kettőtök döntése kell, hogy legyen. Hiába akarja ő befogadni őket, ha neked ez nem kedvedre való. Nekem se lenne az. Ha időnként meglátogatnak az oké, de hogy 2-3 hónapig ott legyenek, na ne!!!!

Én úgy oldanám meg a dolgot, hogy a kicsi gyerekekre hivatkoznék, hogy nekik milyen kényelmetlen lenne ilyen zsúfoltan élni hónapokig. Az se biztos, hogy csak 2-3 nónap, lehet, hogy akár évekig. Oldják meg az anyagi gondjaikat úgy, hogy ne már a másik lássa kárát!

Igazad van, ha ki vagy akadva. Én is ki lennék bukva ilyen helyzetben!

2011. jan. 19. 15:19
 3/24 anonim ***** válasza:
70%

2-3 hónap az nem olyan sok....hátha egyszer ti szorultok rájuk. van külön szobátok számukra?

szerintem éljétek csak a megszokott életviteleteket, ha nem tetszik nekik, max elköltöznek... de ne fizesd az ő részüket semmiképp sem pl mindennap te főzz stb...jó én a rezsibe nem kérnék, hiszen családtag és én szívesen látom a rokonaimat, de ha te nem, akkor kössetek kompromisszumot.

2011. jan. 19. 15:20
 4/24 anonim ***** válasza:
83%

Kell egy mérleget venni. Az egyik serpenyőbe beletenni, ami amellett szól, hogy nem. Pl. ott az anyukájuk a nagy házban,el is férnének, anyuka is örülne... Még elszereti a férjemet az a nő...stb, így tovább. Másik serpenyőbe az ellenkezőúket. Pl: az anyukájuk kibírhatatlan, a ház fűthetelen, meg a világ végén van, és nem jár busz... Mégiscsak a tesóm családja, legyünk megértők...

És akkor megnézni, merre húz a mérleg. Hol van több a "latban". Viszont lehet olyan, ami "adu ász", egymagában felül üti az összes többit. Szóval ezt így végig kell játszani. Kell hozzá egy papílap, meg egy ceruza.

2011. jan. 19. 15:21
 5/24 anonim ***** válasza:
83%
Nekem is volt hasonló szituációm, a testvéremről volt szó. Abban a városban lakom, ahova ő suliba jelentkezett. Majdnem 500km távolságra a szülői háztól. Hozzánk akart költözni(párommal élek egy kicsi garzonban), mert nincs pénze albérletre. Én azt mondtam, egy szoba-konyhás kis lakásban megszűnne a magánéletem, a kapcsolatom menne rá, és ezt nem engedhetem. Inkább segítettem neki helyet szerezni a kollégiumba (ahova nem volt kedve menni ;) de muszáj volt.). Először volt némi sértődés, majd megbékélt.
2011. jan. 19. 15:22
 6/24 anonim ***** válasza:
50%

nem tudom,miért nem akarnak a szülőkhöz menni,de megértem a férjed!!!

én is befogadnám az öcséimet(gyerekkel is) 2-3 hónapra,és remélem ők is engem!mégiscsak a testvéreimről van szó!!!

neked van testvéred?mert ha nincs,akkor megértem,h nem tudod,milyen a testvéri szeretet,gondoskodás,és emiatt érthető a felfogásod

2011. jan. 19. 15:25
 7/24 anonim válasza:
77%

15:21 hozzászóló

A nő csak nem szereti el a férjét, mivel a nővére.. ;)

Amúgy én is az első hozzászólók véleményét osztom, szerintem is költözzenek a családi házba.

2011. jan. 19. 15:28
 8/24 anonim ***** válasza:
80%
ha van hely és fizetik a saját ellátásukat (tehát nektek nem kerül plusz pénzbe hogy ott vannak) akkor nem csinálnék belőle nagy ügyet. de amúgy tényleg nem értem miért nem a szülőkhöz mennek a nagy házba.
2011. jan. 19. 15:31
 9/24 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. én nem vagyok kiakadva, csak sok a vita közöttünk emiatt, hiszen nem arról van szó, hogy nincs tető a fejük felett, mivel a nagyszülők nagyon aranyosak, kedvesek, boldogok lennének ha az unokák ott laknának. és minden más lenne, ha nem lenne hova menniük, akkor nem is lenne semmi kérdés, jönnének hozzánk és kész. na de így? persze, támogatom és segítem a férjem és a családját, de amikor van más lehetőség is, akkor miért én rendeljem alá az eddigi életemet? az ő családja teljesen más felfogású, életvitelű, személetű, hosszú ideig nem is tudunk meglenni egymás mellett. akkor mi lesz így? na de persze, az is ott van, hogy ne legyek már nyafka, házisárkány, és önző, hanem ha a családról van szó, akkor igenis álljam meg a helyem.. csak bizony ott van az, hogy van más lehetőség is! sőt! köszönöm a véleményeket ezzel kapcsolatban és a válaszokat is!
2011. jan. 19. 15:32
 10/24 anonim ***** válasza:
29%
Ha a férjedé a lakás,akkor semmi közöd hozzá hogy kit enged be.Ha közös akkor már megértelek.
2011. jan. 19. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!