A férjeddel és 2 gyermekeddel laknál egy 5 szobás lakásban, és az emeletten üres lenne 3 szoba kiadnád?
Nyáron felszeretnénk újítani az emeleti szobákat,és fennt aludnánk,plusz a gyerekek is megkapnák a saját szobájukat.Erre a férjem ma kitalálta,hogy adjuk ki.Dolgoznak vele emberek akik szobákat keresnek.....
Èn mondom semmi esetre sem.Nem akarok idegenekkel együtt lakni.Pláne minden wc és elött a wct pucolni......
2 kis gyermek van.10 hónapos,és 3 éves.Gondolom fennt,ha mozognának beszélnének nem is szólhatnék semmit.A másik,hogy nincs ajtó a szobákon.Az emeletet sem lehet lezárni.Ha elmegyünk itthonról nem szeretnék mindent zárni!!!!!Az ok,hogy dolgoznak,csak este lennének itt meg vasárnap.De akkor sem akarom!!!!
Most ö azzal jön,hogy mennyi pénz lenne.Èn is tudom.....
Akkor sem akarok idegenekkel együtt lakni.Mondtam neki,ha idejönnek mink hazamegyünk.(külföldön lakunk)
Ti mit tennétek????
Jól kiadtam magam estére.Veszekedni nem akarok vele.....Már mint a férjemmel.Amúgy is fiatalok vagyunk.29 évesek.Na meg ha lenne külön bejárat az emeletre akkor azt mondanám legyen....De így????
Ha lenék 50 lehet nem is érdekelne....
Legfeljebb úgy, ha a felső szinthez is van külön bejárat, külön fürdő, wc és konyha, és a ti lakóteretek elzárható, elválasztható a kiadandó szobáktól. (Bár gondolom wc és fürdő van külön, de akkoris....)
De mivel írod, h semmi ilyesmi nincs, semmi esetre sem mennék bele. Nem tudom, h a férjed hogy képzelte ezt a dolgot, de ha csúnyán fejezem ki magam, egy egészségeset sem tudnátok fingani, mert mindig feszélyezne, h n+3 IDEGEN ember lakik rajtatok kívül ugyanabban a térben.
És szerintem még ez lenne a legkisebb probléma, mert ez a dolog számos másikat felvethet. Csak néhány, ami hirtelen eszembe jut: lehet, h a férjeddel dolgoznak ezek az emberek, viszont ő sem ismeri minden oldalukról őket. Szélsőséges esetben akár meg is lophatnak titeket. Ha ők dajdajoznak, az a gyermekeiteket és titeket is zavarni fog. (Ezt csak azért írom, mert a mi lépcsőházunkban az egyik lakást munkásszállásként használják, és a cigifüst meg a lépcsőházban tárolt büdös cipők szaga a legkisebb kellemetlenség, amit a lakásban élő 5 munkás okoz).
Hogyan fogadnátok pl. vendégeket? Meg írod, h nincs is ajtó a szobákon lényegében szeretkezni sem tudnátok normálisan (és akkor ez még a legalapvetőbb dolog, amit írtam). Gyakorlatilag az egész életeteket megbénítaná.
A helyedben azt mondanám a férjednek, hogy ha megoldja mindazt, amit a kommentem elején leírtam (külön minden), akkor mehet, különben felejtős a téma.
Én Angliában élek egy 3 szobás lakásban.Nekem Mi hárman élünk itt(a gyerek már 18 éves) és én beszéltem rá a páromat,hogy adjuk ki először csak ideiglenesen az üres szobát,elfogadható árért.Mivel ő már élt együtt nyolcad magával egy lakásban így nagyon ellenezte,és mondta,hogy nem ad 1 hónapot,és ki fogok borulni az idegen miatt.
De nem hittem neki.Többen jelentkeztek,mert olcsón adtuk ki,és nem kértünk depositot.
Volt aki rögtön a tárgyra tért,és mondta,hogy minden szombat este póker partit rendezne a nappaliban.Tárgytalan volt az ő esete,mert a bútorokat,és a drága berendezéseket féltettük.(plazma tv,X.box.bőr kanapé,számítógép stb)
Volt olyan aki megkérdezte,hogy gond-e a dohányzik,és kutyája is van.A cigire azt mondtuk,hogy nem zavar minket ha kint az udvaron gyújt rá,de a lakásban tilos( nemcsak azért mert mi nem dohányzunk,de mi is úgy béreljük a lakást,hogy kikötötték TILOS A BAGÓ) A kutyával nem volt gondunk,de megkérdeztem,hogy szobatiszta-e,és van ideje sétálni a kutyával..Kiderült,hogy még kölyök,és nem szobatiszta,és hozzátette,hogy szerinte megtudjuk beszélni azt is,hogy amikor nem ér rá,vagy amikor bulizik Londonban akkor majd mi visszük a sétára.Ezen egy kicsit kiakadtam,és meg is mondtam neki,hogy ha kutyát akarok nevelni akkor szerzek magamnak,de senki ne rendelkezzen az én időmmel.Mi csak szobát adunk ki,de nem az életünket.Ez is felejtős.
Majd Magyarországról jelentkezett egy férfi,hogy őt is érdekli a szoba,mert kijönne dolgozni.Elég normális volt,és pár telefon után úgymond szimpatikus volt.Küldött képet is magáról,hogy lássuk kiről van szó.A dohányzásra amikor elmondtuk,hogy nem kizáró ok,de a lakásban nem lehet,teljesen egyetértett,és mondta,hogy a saját otthonában is kijár az udvarra.Mondta,hogy szereti a tisztaságot,és nála alap az,hogy amiből eszik,iszik azt elmossa maga után.Szóval szimpi volt így kiadtuk a szobát neki.Nem írom le,hogy micsoda csalódás volt,de 2 hét után már kikészülte tőle..Nem hogy nem szerette a tisztaságot,de maga az ember is néha olyan büdös volt,mert 3-4 naponta fürdött.Hajnalban amikor mentünk dolgozni a szobájából cigifüst jött ki.Amikor szóvá tettük,letagadta,hogy nem bagózik,ráadásul annyi esze volt,hogy a csikket az ablakon dobta ki ami a konyhaablak elé esett(a szoba a konyha felett van)
3 hét után még mindig nem talált melót,így alig maradt pénze.Elég kínos volt hogy amikor mi vacsoráztunk ő is a nappaliban ült(tévézett) (a nappali egybe van az étkezővel) és olyan nagyokat nyelt,mert éhes volt..Párszor megkínáltuk,de egy idő után már elvárta,hogy etessük..
1 hónap után már mi kerestünk neki egy melót (mosogatás) hogy vállalja el,mert amíg nincs más ez jobb a semminél..Hál istenek a kis szálloda 40km-re volt tőlünk,így el kellett fogadnia a szállást amit a tulaj biztosított. Így végre megszabadultunk tőle.1 hónapig volt velünk,és egy jó darabig nem is voltam hajlandó kiadni a szobát..Most nyárra tervezem megint,hogy újra ki kéne adni,de a fiúk ellenzik nagyon,és én is félek,hogy újra csalódni fogok.JA! A pasas a munkahelyet amit az ismerősünk által szereztünk neki,ott hagyta,mert karácsonykor dolgozni kellett volna neki..Még 3 hetet sem dolgozott ott..Még a munkát sem becsülte meg..
Szóval kedves kérdező.Én a helyedben kisgyerekek mellé nem adnám ki a szobát,mert mindig lesznek olyan apró dolgok aminek nem fogsz örülni..Ha kiadod,akkor azt felejtsd el,hogy lábujjhegyen fognak mászkálni mert a gyermekeid éppen alszanak.Még szólni sem mersz majd,mert végül is fizetnek érte..
Külön bejárat, külön fürdőszoba, külön konyha!
Csak így szabad kiadni, de még így is zavaró néha!
NEM!!! Mi Svajcban lakunk, akkoriban meg nem volt gyermekunk. A ferjem rokonsaga jott-ment nalunk, a ferjem vallalkozo es adott nekik munkat. Ha nem nalunk, anyoseknal. Nekunk 3 szobas lakasunk volt, anyoseknak 2 szintes haz, raadasul neki unokaoccse-huga volt. Egyszeruen egy ido utan az agyamra ment, hogy jonnek-mennek korulottem, az egyiktol szohoz nem jutottam sosem, a masikak partit rendeztek mig mi elutaztunk hetvegere...lakbert nem fizettek (nem kertunk, mert csalad), kajaba nem szalltak be. Egy ido utan elegem lett, anyosnak is. A ferjem turelmes. Aztan jott egy jo haverja a semmirevalo baratnojevel. En ket munka utan otthon foztem-vasaltam, o meg a hajat pondoritette es a ragogumijait ragasztgatta ossze-vissza. Mikor elmentek 4 honap utan, koszonomot nem kaptunk. Akkor mondta a ferjem, hogy eleg volt. Gondolnak rolunk amit akarnak, az otthonunkba nem engedunk be tobbet senkit!! Olyan embereket utaltunk meg, akikkel egyebkent nem volt semmi gondunk.
Nem jo dolog az egyuttlakas, hidd el! Mutasd meg a ferjednek is a valaszokat.
Köszönöm a válaszokat.
Már már kezdem beadni a derekamat,de egyre nagyobb a Ha!!!!
A párom mondja a konyhát nem használnák "csak " a fürdöt...De nekem az is elég.Mennének dolgozni hajnalban a járkálás a 3szobából,na meg biztosan nem lennének csendben......
Hiába sok pénz 3 embertöl,az 3 idegen a lakásban.....
Az igaz,hogy 1 havi pénzböl meglenne a lányomnak a szekrény a szobájába,de akkor sem.....
Ti pedig csak megerösítettetek ebben.
En laktam olyan alberletben, hogy felul mi voltunk csaladostol, alul meg egy idosebb hazaspar. Hat jo dolga volt mindenkinek, mert mindenki nyugis volt es persze volt kulon ajto. Csak kulon ajtoval vallald be. Mi is gondolkodtunk hasonlon, mivel nagy a hazunk, de azert sok dolog visszatartott, ugyhogy nem csinaljuk. Pl. nagyon nagy szerencse kell a jo alberlohoz. Es meg a jo alberlo is le tudja lakni a lakast rendesen. A volt tulaj azota is sziv, mert amiota eljottunk, nincs neki berloje, szoval ki van alakitva a nagy lakas fent a nagy semmire.
En nem vallalnam be a helyedben foleg, hogy nincs ajto es nincs kulon ajto mindket lakreszhez. Ez igy senkinek sem jo. Sem nektek 2 kisgyerekkel, sem aki hozzatok koltozik. Szerintem mutasd meg a ferjednek a valaszokat, hogy lassa, mas is ugy gondolja, ahogy te - van logika abban, amit mondasz. Ha meg annyira eroskodik, esetleg jobban jartok, ha kialakitotok egy kulon bejaratot. Merjetek fel a koltsegeket es annak tukreben dontsetek. Mondjuk gondolj a 2 picire is...nekem is van kisgyerekem, a vilagert nem koltoznek olyan helyre, ahol alattam kozvetlen 2 pici sir. Az egy berlonek sem az alma...lehet, hogy meggyulne a berlokkel a bajotok emiatt is, konfliktusok lehetnek ebbol, mert azert valljuk be, 2 pici gyerek sirasa nem semmi es akkor jol viseled, ha a te gyerekeid, de ha mase, ugy nagyon nehez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!