Hogyan lehet azt felnőttként feldolgozni és kezelni, ha a szüleim felelőtlenek és nem gondolnak a jövőjükre?
Na ez hosszú lesz :)
30 éves vagyok, 4 éve külön élek, 2 gyermekem és saját családom van már.
Nagyon szeretem a szüleimet, de pár dolog miatt egyszerűen nem tudom tisztelni őket és ez rettenetesen nyomaszt és fáj, nehéz így bármiben is érvényesülnöm.
A sztori:
15 éve albérletben élnek, a lakásukat egy jónak tűnő üzlet miatt eladták, ami persze befuccsolt... Azóta tulajdonképpen máról a holnapra élnek, soha nincs félretett pénzük, merthogy milyen drága az albérlet.
A rezsit sem nagyon fizetik, nemrég több százezer ft-os tartozásuk volt, már majdnem kikapcsolták a villanyt, végül a főbérlő fizette ki, aki nagyon rendes volt, mert nem tette utcára őket, hanem részletekben kell kifizetniük.
Anyu már évek óta csak hébe-hóba dolgozik, mindig belekezd valami szemfényvesztős mlm-es baromságba, amitől azt hiszi, hogy milliomosok lesznek, beleöl egy csomó pénzt, időt és energiát, de persze semmi sincs belőle, max. pár ezer ft.
Apu dolgozik, de elég szarul keres, max. 110-120 ezret. Ő elég meghunyászkodó típus, ha nem szeretném annyira, akkor papucsnak mondanám, mivel nem képes a sarkára állni és megmondani Anyunak, hogy húzzon el valahova dolgozni, ahol havi fix bért kap, amivel hozzájárulna a kiadásokhoz és hogy ne csak a net előtt üljön és a telefonon lógjon egész nap a hülye mlm-es munkáit színlelve.
Szóval rá emiatt haragszom, Anyura meg amiatt, hogy nem dolgozik.
Ha megpróbálok velük beszélni erről, akkor mindig leráznak, hogy ez az ő dolguk, ne szóljunk bele (3-an vagyunk testvérek), mi közünk hozzá, rosszul látjuk stb. Nem értik meg, hogy ezzel a hozzáállásukkal az utcán találhatják magukat, akkor meg nekünk kell segítenünk nekik, tehát van közünk hozzá!
A párom és a családja pont az ellenkezője a szüleimnek, ők minden csekket napra pontosan fizetnek és elképzelni sem tudják szerintem, hogy hogy lehet úgy élni, ahogy Anyuék (nem is tudják, mivel én ezt nagyon szégyellem).
Egyszerűen nem tudom mit csináljak velük, hogy ráébredjenek végre, hogy milyen gáz, ahogy élnek és mennyire felelőtlenek.
Szerintetek?
Szerintem sehogy. Számolj azzal, hogy elképzelhető, hogy nyugdíjasként majd a nyakadon maradnak. Vacak egy helyzet ez, mert te nem tehetsz a dologról, de a saját szüleid mégsem hagyhatod magukra.
Bár ha nagyon nem bírod, akkor egy idősotthon is megoldás lehet, ezzel nem rakod ki őket, de mégsem te kínlódsz velük. Persze ki fognak akadni, de valójában ők főzték ezt.
Köszönöm a válaszokat!
Jó olvasni, hogy nagyjából egyformán gondoljuk és olyan szomorú, hogy ők ezt nem így látják :(
Amíg otthon laktam, addig velem is ugyanez volt, sosem volt pénzem, mert amit megkerestem, azonnal el is költöttem.
Szerencsére a párom teljesen más típus, csak neki köszönhetem, hogy megváltozott a hozzáállásom és nem költekezek állandóan, hanem gondolok a jövőnkre is.
Viszont a húgom ugyanúgy van, ahogy én voltam annak idején, Anyuék őt is "lehúzták magukkal a mélybe", mert 1,5 éve hazaköltözött és azóta totál eladósodott. Személyi kölcsönt vett föl 1 éve, hogy kifizessék az akkori rezsitartozásukat, majd pár hónap múlva megint ugyanott voltak.
Ha ezt felhozzuk nekik, akkor azzal jönnek, hogy ők is mindig segíttek minket, amikor sz.rban voltunk és ez persze igaz is.
Az a gáz, hogy legtöbbször azért voltunk sz.rban, mert nem tanítottak meg minket a pénzzel bánni, mondván, hogy őket sem tanították meg (hát ez látszik is).
Szóval a lényeg: nézzem végig, ahogy végleg tönkremennek és ne segítsek?
Bár ez hülyeség, úgyis segíteni fogok (fogunk), amit ők is tudnak és valószínűleg számolnak vele, hogy valaki úgyis mindig kihúzza őket abból a gödörből, amit saját maguknak ástak...
Bárcsak tudnám őket utálni, akkor nem fájna ennyire, de nagyon szeretem mindkettőjüket és a szívem szakad meg amiatt, hogy tönkretették az életüket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!