A húgom pénzért árulja magát, mit csináljak?
Én és édesanyám ketten dolgozunk,hogy a húgom iskolába járhasson. Nem vagyunk gazdagok,albérleten élünk egy 2 szobás kislakásban.
Néhány hete figyeltem fel rá,hogy a húgomnak újabbnál újabb ruhái,és ékszerei vannak. Nekünk ilyesmire nem futja,épp kijön a rezsi és a kaja.
Azt mondta,hogy mindent az egyik barátnőjétől kapta,akinek nem kell.
Hát én furcsálltam,de annyiba hagytam a faggatózást. Viszont a múlt héten takarítás közben a szekrényben találtam egy kis dobozt,amiben sok pénz volt.
Közben meg az iskolából is felhívtak,hogy sok a hiányzása.
Nem szóltam neki erről,inkább titokban követtem, és láttam,amint beült egy idegen autóba,és elment.
Az elején azt hittem,hogy barátja van,és tőle kapott mindent,de egy kicsit tovább nyomozgatva rájöttem,hogy pénzért csinálja nem egy és nem két személlyel.
Még csak 16 éves. És fogalmam sincs mit csináljak, mondjam meg édesanyámnak,vagy hallgassak róla,és próbáljam meg én visszaterelni a jó útra?
Szobafogsag 16 evesen? Van neked ennyi idos gyereked?
Gondolod amikor dolgoznak majd olbe tett kezzel fog ulni otthon? Dehogy...
En se voltam jo eletu,ha nem engedtek el kiszoktem. Aztan hazaallitottam terhesen,meg 16 eves se voltam, de utolag azt mondom,ez kellett,hogy eszhez terjek.
A szep szo, a szigor nem ert semmit. Ha mehetnekem volt mentem. Idosebb baratnom ,aki tancoslany volt,mindig vitt magaval.Nem tudom mit lehetne tenni,ami hasznos lehet. Magambol probalok kiindulni. En ezutan az eset utan valtoztam meg,de ennek 14 eve. A mai kamaszok meg onallobbak, meg erettebbek. Semmikeppen se indulatosan alljatok hozza,mert lehet osszepakol es eltunik. A lelkere kene hatni es nyugodtan ,oszinten beszelgetni.
És ez igaz?
(mármint a kérdés nem csak egy hecc, vagy fogadás, esetleg unatkozó kiskamasz próbálkozása)
Hát ez nagyon durva. Ez félelmetes, mert teljesen kiszámíthatatlan a dolog vége - mi van, ha eltűnik, eladják a feketepiacon a szerveit, vagy prostinak külföldre?
Mindenképpen értesd meg a húgoddal, hogy ez nem járható út, amin most megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!