Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párválasztásnál (családalapítá...

Párválasztásnál (családalapításnál, házasságnál) mennyire számított, hogy hasonlít-e a férfi az édesapádra, nagypapádra?

Figyelt kérdés

Én mostanában azon veszem észre magam, hogy olyan pasit szeretnék mint amilyen a papám volt. Fiatalon jóképű volt, szerette a gyerekeket, egy igazi tüneményes férfi volt, nem voltak szenvedélyei, a családért és a nagyimért élt.

Nálatok van ilyen gondolat?

(Apum is jó apa volt, de de nálam a papám volt a tökéletes férfi) :)

2011. jan. 14. 23:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Az én apám nem tökéletes, de jó apa és férj, és öntudatlanul is hozzá hasonló férfit keresnék magam mellé hosszú távra. Persze ha ő nem lenne ilyen, szerintem akkor is ilyet szeretnék:) Megbízható, családcentrikus, végtelenül becsületes, érzékeny, és nagyon nyitott, érdeklődő a világ dolgai felé. Azért ritka szerintem, hogy valaki még 50 évesen is élvezze a tanulást:)
2011. jan. 15. 00:28
 12/17 anonim ***** válasza:

Én nagyon bírom apámat és felnézek rá, de sose kellene olyan férfi mint ő. Mondjuk néhány dologban legyen hasonló (pl. műveltség, intelligencia). De amúgy apám rendmániás, túl merev, kimért. Az agyára is megyek a rendetlenségemmel és a szétszórtságommal:D.

Én pont egy humoros, laza férfire vágyok, aki mellett nincs ezer szabály felállítva és spontán élhetjük az életünket.

2011. jan. 15. 00:44
 13/17 anonim ***** válasza:

Az én apám egy tutyimutyi rakás szerencsétlenség, amolyan elfuserált zseni, aki soha nem vitte semmire, mert LELKE volt, és otthagyta az egyetemet a vége előtt. Az egész élete ilyen, igazi papucs, az a fajta pasi, akinek nem derogál, ha egy nő tartja el. Undorodom tőle. Gyerekkoromban emlékszem, TV nézés közben a gatyájában matatott, nem nagyon izgatta, hogy megláthatják a gyerekei.

De hogy ne csak rosszat mondjak róla, végtelenül szerette az anyámat. Lehet, hogy nem volt igazi férfi, de nem is az a fajta pasi, aki akkor lép le a nő mellől, amikor az bajban van.

De nekem a FÉRFI nem ilyen. Az apám ellentéte vonz. Csakis határozott, erős férfiakba tudok beleszeretni.

A mostani párom ilyen.

Egyébként ha belegondolok, engem a Nagypapám féle férfiak vonzanak. Láttam róla néhány régi képet, egyiken katonaruhában volt, hát hú......Mint valami filmsztár. De a lényeg, hogy Ő volt az, akire mindig számíthattam a bajban. Tőle soha nem tudtam úgy szívességet kérni, hogy ne teljesítse örömmel. Az apám úgy szeret engem, hogy lehetőleg hagyjam békén a problémáimmal. Egyszer összeestem vesegörccsel itthon, és lusta volt elmenni nekem NO-SPA-ért a rokonainkhoz. Most januárban beteg lettem. 2 hónap múlva látogatott csak meg, mert nem múlt el a hőemelkedésem és a köhögésem, fulladtam rettenetesen féltem. Nagy nehezen rászánta magát, hogy meglátogat. Épp a születésnapomon. De mint kiderült, azt meg elfelejtette. Szerintem a barátnője ezek miatt a dolgok miatt unta őt meg. Rettenetesen kiábrándító volt neki azt látni, hogy az apám mennyire nem törődik velem. Így hát tavasszal szakított vele.

Szóval nekem sose kéne olyan pasi, mint az apám.

Viszont sajnos a jó pasik megcsalják a párjukat. Nagyapám is megcsalta nagyanyámat.

Ez van.

2011. jan. 15. 00:47
 14/17 anonim ***** válasza:
semennyiben! soha nem kéne olyan férfi aki egy kicsit is hasonlít fateromra! egy nulla ember...gyűlölöm.
2011. jan. 15. 07:09
 15/17 anonim ***** válasza:

Isten ments, hogy bármiben is hasonlítson rá!

Az én apám egy alkesz, aki a pénzt elveri mindig... Nekem ilyen pár soha nem kell, hála akivel együtt vagyok nem ilyen, mert menekülnék! (évek óta együtt vagyunk, kiderült volna, ha van rá hajlama, de el is ítéli az ilyen "embereket")

Papámat nem ismertem.

21/L

2011. jan. 15. 07:40
 16/17 anonim ***** válasza:

Nem hinném,hogy ez 100 %-osan így van.

Én pl biztos,hogy nem választottam anno olyat aki hasonlít akár apámra vagy nagyapámra.Vőlegényem meg egyenesen nem hasonlít se külsőre se belsőre egyikre se.Ezért áldom is az eget!

19/N

2011. jan. 15. 13:18
 17/17 anonim ***** válasza:
Nem! Nagypapáimmal állítólag szerettük egymást, de pici koromban meghaltak mindketten, nem emlékszem rájuk. Édesapámat nagyon szeretem, sok évtizede kitart a felesége és a családja mellett. Mégsem olyan társat keresek, mint ő. Egészen más személyiség vagyok, mint édesanyám, mások az igényeim.
2011. jan. 15. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!