Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vállalnál gyereket bizonytalan...

Vállalnál gyereket bizonytalan jövőképpel?

Figyelt kérdés

30 éves vagyok és már évek óta szeretnénk kisbabát a férjemmel, csak eddig mindig azt vártuk hátha jobb lesz az anyagi helyzetünk.

Nem lett, ugyanúgy albérletben lakunk, ráadásul az én "főnököm" nem akar bejelenteni (örüljek, hogy Bihar megyében egyáltalán dolgozhatok...), így viszont csak a 25 ezres GYES-t kapnám meg, párom fizetése pedig mindössze 65 ezer Ft.

Nem látok rá esélyt, hogy az elkövetkezendő években javuljon az anyagi helyzetünk, viszont rettentően szeretnénk már kisbabát.

Néha arra gondolok, ha a sok roma szüli ezerszámra a gyereket és felnőnek, akkor mi is meg fogunk élni valahogy.

Másrészről viszont nem szeretném, ha épp csak eltengődnénk hónapról-hónapra.

Mondják, hogy fogy a magyar, hát így nem csoda...

Van itt olyan, aki hasonló körülmények közt életet adott kisbabának?

Kíváncsi vagyok, más hogyan tud boldogulni ilyen helyzetben.

2011. jan. 14. 14:21
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Sajnos nem költözhetünk el, mivel páromnak itt él a kisfia és természetesen nem szeretne elszakadni tőle, így is olyan keveset láthatja..

Elszomorít az, hogy inkább ne vállaljak így gyereket, de akkor senki ne szüljön aki nem teheti meg anyagilag?

Ez olyan igazságtalan, hisz azért születtem nőnek, hogy életeket adjak és neveljek, vezetgessem a csöppséget az élet útján és erre ezt megtiltja a realitás, ez a drága ország...

Nem tudom mit lehetne tenni.

2011. jan. 14. 14:48
 12/14 anonim ***** válasza:

nekem megoszlik a véleményem.

mert valamilyen szinten érthető hogy gyereket szeretnél és azért 30 évesen teljesen rendben van, mert hát 40-es korosztályba azért veszélyes már.

viszont az sem mindig jó felfogás hogy majd lesz valahogy...

félre ne értse senki nem bántásból..ez mindenkinek a saját dolga...

írtad hogy a romák..nah igen..csak ők nem annyi segélyt kapnak, mint te fogsz meg nekik nem 1 gyerekről van szó (+egyéb segélyek) nálunk itt van olyan család aki havonta 200 ezret is összeszed segélyből meg családi pótlék stb.

Ha viszont tudod hogy lenne segítségetek pl a 2 szülő (ha mód van rá), itt nem feltétlen anyagiakról nektek hanem hogy a babának vesznek ezt azt ami kell (pl ruha stb) vagy a babadolgokat megkapnád ismerősöktől (még ha csak kölcsön is).

meg ha van nagyszülő a babának akkor ők esetleg tudnak rá vigyázni ha nagyobb lesz, így hamarabb elmehetsz dolgozni.

végül is meg lehet ezt oldani

én személy szerint nem vállalnék..bár én is szeretnék hamar szülni (nem akarok 30 felett), de sajnos nekünk most a házat fel kell újítani, mert már elég régi minden, bár legalább van és nem kell hitelt törleszteni, de nem fér bele most egy baba. ha esetleg 1-2 éven belül sikerülne felújítani akkor már jöhetne...

az én felfogásom szerint (ami vki szerint hülyeség más szerint reális): amíg nem tudok mindent megadni neki addig nem vállalom. bár ezt mindenki maga érzi, meg azért ez komoly döntés :)

2011. jan. 14. 14:51
 13/14 anonim válasza:

23 vagyok,egyetemista,fogamzásgátló mellett estem teherbe.

A babát egy percig sem volt kérdéses,hogy ha kell,egyedül is felnevelem.Tudtam,hogy képes vagyok rá,és nem féltem semmitől,pedig szinte semmim sem volt.

Manapság senki sem lehet biztos a jövőjében,régen 18 évesen szültek az asszonyok,és mégis felnőtt a generáció...

Te érzed,mikor vagy készen rá.

Én azt mondom az anyaság nagyon meg tud változtatni,kitartóbb lesz az ember,és ki mer állni a gyermeke érdekeiért.

Én egy elég hátrányos helyzetből indultam neki a terhességnek.

Megtaláltam azokat a lehetőségeket,amikkel előbbre juthatunk,és a kicsinek mindent biztosítani tudok,ami szükségeltetik.Elsősorban ez a szeretet,és a biztonság érzése.

Pénzügyek:

Tanulmányi és a szociális ösztöndíjjal az egyetemen havi 40000-et kapok,a terhességem alatt itthon adtam órákat,volt egy kis spórolt pénzem is.

Nem volt kellemes úgy vizsgázni,hogy előtte és utána is hánytam,és éjjelekig tanulni terhesen,de a bébiért megerőltettem magam.

Anyukám sokat tud segíteni babacuccokkal,olyan helyen dolgozik,ahonnan kedvezményesen beszerzi...

Szerencsére párom jól keres,így együtt,ha albérletben is,de megélünk...

A lehetőségek mindenhol ott vannak,csak meg kell találni őket...

Akárhogy is döntesz,nehéz lesz. Mindenképpen kell majd valamilyen jövedelemforrást találnod kismamaként is.Esetleg ha párod is annyira szeretne bébit, másodállást,vagy valamit egy ideig vállalhat.

Tudom hogy főleg Bihar megyében nehéz,de hidd el semmi sem lehetetlen,ha eléggé akarjuk.

Sok szerencsét hozzá!

39 hetes kismama

2011. jan. 14. 15:07
 14/14 anonim ***** válasza:

mi ugyanebben a helyzetben vagyunk, jobb fizetéssel. semmi tartalékunk nincs, nekem határozott idejű a szerződésem, ergo ha az lejár, akkor utána amikor vissza akarnék jönni dolgozni, az utcán találnám magam :( és kisgyerekkel munkát találni, nem könnyű.

elmentünk okos emberekhez, akiknek elmondtuk a gondunkat. És ők azt mondták ,hogyha 2 évig minden nélkülözhető forintot félre tudunk rakni és megfelelő befektetésbe bele tudunk nyomni, akkor 2 év múlva már lesz annyink, hogy próbálkozhatunk egy babával.. 15 év múlva lesz annyink, hogy vehetünk egy saját lakást, és talán valami maradék még a nyugdíjunkra is futja majd, ha megéljük.

Nekünk az a gondunk, hogy akárhogy számoltunk arra jutottunk, hogy lehet, hogy most ilyen fizetés mellett el tudnánk tartani egyetlen gyereket (nem többet!), de amellett semmilyen megtakarítást nem tudnák összerakni, pláne, ha én az előbb vázoltak miatt még a munkaviszonyomat is elvesztem. 33 éves vagyok.

el vagyok keseredve... folyton görcsölök azon, hogy mikor raknak már át határozatlan időre, és hogy ne csökkenjen a fizum (közigazgatásban dolgozom, most nyirbálták meg a z éves cafeteriát, több mint 200 ezer forinttal. Eddig belefért a kajajegy 1 hónapra, a bérlet, és egészségpénztár, amit a szüléshez akartam félrerakni. Most belefér a bérletem és 5 ezer ft kajajegy).

Átérzem a helyzetedet, és tuodm, hogy te ennél is nehezebb szituban vagy. De sajnos nem vagyunk egyedül.

És ahogy nézem, a jelenlegi kormány sem az ELSŐ GYEREK vállalását akarja megkönnyíteni (tudjuk, hogy a második már könnyebben jön) vállalását könnyíti, hanem a 3. gyerekét. :(

2011. jan. 14. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!