Ilyenkor mit tehetek? Hol a vége? Van egyátalán kiút? Vagy akármit teszek, jobb nem lesz?
Az a történetem, hogy tinédzser fejjel (17 évesen) igent mondtam muszlim barátom leánykérésére. Hivatalosan nincs bejeltve sehova, de mi komolyan gondoljuk/tuk. Mivel most a következő helyzet áll fennt: Azt hiszi, hogy mindig minden úgy van ahogy Ő akarja, nekem ellentmondásom nincs. Dolgokba beleszólásom nincs. Vitatkozásba esélyem sincs (pedig sok dologban tudom, hogy igazam van, családom, barátok mindenki megerősít az amúgyis egyértelmű dologban) csak mivel ez Neki nem jó, ezért nekem nincs igazam. Meg-meghallgat, és ha érzi, hogy tényleg igazam van, akkor vagy azt mondja, hogy "NEM" vagy pedig hagyja a témát, és elkezd más témákat felhozni, hogy végre Neki lehessen igaza. Ha valamit nem csinálok meg amit kér tőlem (pl. üljek egésznap a szobámba, véletlenül se lépjek kapcsolatba más emberekkel, térjek át az Ő vallására stb..) akkor én csak kihasználom Őt mert nem is szeretem, és hagyom hogy Ő szomorú legyen. Ha Ő nem csinálja meg amit én kérek Tőle (pl. beszéljen velem normális hangerőn, ne hazudjon stb..) akkor az nem számít, meg én nagyon nehezet kérek Tőle. Már 2 éve együtt vagyunk, fél éve "jegyzett el" . De én azóta egyszerűen nem bírom tovább. Sokszor mondtam Neki, hogy Magyarországon az Ő dolgai nem így működnek. És mondta, hogy de hát én Egyiptomi vagyok, ezt nem tudom megváltoztani. De hiába mondom Neki, hogy én magyar vagyok, persze itt is nekem kell változnom. Ha Ő aztmondja, hogy az ég zöld akkor az zöld,és Allahért sem ismerné be, hogy az kék. Folyamatosan engem nyomozgat ahol csak tud, és mindegy egyes másodpercét tudni akarja az életemnek. Szóval ilyen dolgai miatt döntöttem úgy, hogy jobb Nélküle. Csak mikor ezt elondtam Neki, első két napban én voltam a legrosszabb ember a világon. Utánna látta, hogy komolyan gondolom, úgyhogy 1 hétig folyamatossan könyörgött és jött a "megváltozok szöveg" majd ez után elfogyott a türelme, azaz eddig tartott a "megváltozok" dolog, és visszaállt az alaphelyzet.. engem ócsárol.
De ezek mellett, nem hagyja hogy véglem elhagyjam, folyamatosan jelentkezik, nem törődik bele, hogy vége, mivel Ő nem eggyezett bele..
Csak az egy baj, hogy én szeretem, és egyszerűen annyira erős kötelék fűz Hozzá, hogy azt nem tudom szavakkal körülírni. Már azon gondolkodok, hogy visszamegyek Hozzá és inkább viselem a kínt, mert annyira szeretem.
Akik most oltogatni fognak azoknak most mondom :
Tudom, tudom, hogy már az elején mennyire hülye voltam.
Tudom, mindenki megmondta, hogy muszlim.. más vallás.. sokkal másabb. Ostoba voltam, nem hallgattam senkire és így tovább. Beismerem.
(de Ti is tudjátok, hogy ha tudom, hogy ez lesz, természetesen nem megyek bele)
Nem tudom mit kellene tennem. Teljes szívemből szeretem! Lehet, hogy Vele sosem leszek boldog, de Nélküle sem.
Nagyon jó lenne hallani egy pár tanácsot.
Előre is köszönöm :)
Szépen kérlek, hogy lépj ki ebből. Tudom, kívülről beledumálni a legkönnyebb. De ez csak rosszabb lesz. Mondd meg neki megint, akárhányszor csak keres, hogy vége. Kész, ennyi volt. Ha zaklat: szólj a szüleidnek. Fenyegesd meg rendőrséggel. Nagyon kérlek, hogy lépj még időben, míg nem késő.
Kitartást kívánok, és hidd el, találsz majd olyan férfit, aki megbecsül!
26/N
Hibát követtél el, amiért belebonyolódtál ebbe az ügybe. De mindenképpen ki kell másznod belőle, ameddig még menthető az életed! Kizárólag az együtt töltött időnek és a tapasztalatlanságodnak köszönheted, hogy kötődsz hozzá, és úgy érzed, soha nem leszel boldog nélküle. Egyszerűen imponál neked a magabiztossága, férfiassága, fogalmam sincs még milyen tulajdonságai, de ezek nem teszik jóvá a birtoklási vágyat, lelki terrort, megaláztatást, amit gyakorol rajtad. Ha kiszabadulsz ebből a kapcsolatból, nem sok idő kell majd ahhoz, hogy felismerd a szerencsédet!
Lássuk csak, mire számíthatsz, ha vele maradsz:
1. Te folyton a birtoka leszel, és felejtsd el azt, ahogyan eddig bánt veled, mert esküvő után te megszűnsz ember lenni a szemében. Azt tesz veled, amit akar. Felejtsd el, hogy más emberekkel, barátokkal, családtagokkal tarts fenn kapcsolatot a jövőben..
2. Remélem szeretsz olvasni, mert a lakásba zárva más elfoglaltságod nem lesz.
3. Biztos lehetsz benne, hogy - már ahogyan a jellemét leírtad - el fog rejteni minden férfiszem elől (a barátjait is beleértve), sok nő panaszkodott rá, hogy muszlim férje bizony elvárja a csadort..
4. Mindig, minden úgy lesz, ahogyan ő akarja, ha neked nem tetszik valami, jellemétől függ hogy kezet emel-e rád
5. Nem tudom, téged rá tud-e kényszeríteni a vallására, de ha gyereketek lesz, ő lényegében muszlimként fog felnőni. Fiúkat nem tudom hogy nevelik - valószínűleg olyannak, mint a párod - de a lányod egész életét az apja, majd később a választott férje - no valószínűleg nem a lányod által - árnyékában fogja leélni egy lakásba zárva.
Természetesen léteznek muszlimok, akikben nem gyökerezik ilyen mélyen a vallásuk, neveltetésük, de a te párod nem ilyen. Ha ezek fényében mellette maradsz.. hát bocs, de akkor meg is érdemled a sorsod..
Arra még nem gondoltál, hogy ennél még egyedül is jobb lehet? Őt soha nem fogod megváltoztatni! Áldd a jó sorsod, ha sikerül kitenned az életedből!
Pont veled egyidős vagyok és én is két éve vagyok a barátommal. Te is 19 vagy most ha jól sejtem, vagy épp, hogy 20.
Fuss, amíg teheted. Ha feleségül mész hozzá, akkor kivisz magával az arabok közé, elveszi az útleveled és sehogy sem jöhetsz haza. Érted? Sehogy. Jogilag a tulajdona leszel abban az országban, nem hagyhatod el az engedélye nélkül az országot és válásról meg szó sincs. Esetleg szerez még 1 feleséget ha már megteheti...
Nagyon nézz utána egyiptom törvényeinek, amíg teheted. Ez asszem az arab emirátusokban van így, vagy talán iránban. Valamelyik követségről nyilatkozott valaki a TV-ben, hogy minden évben több nő keresi meg őket, hogy segítsenek hazajutni, de nem tudnak segíteni rajtuk a törvények miatt.
Jöjjön a lelki része: tudom, hogy mit érzel, én sem bírom elképzelni egy percig sem a barátom nélkül és én is azt érzem, hogy sosem lennék boldog nélküle. De ésszel belegondolva ez biztos hülyeség, 10 éves házasságok után is továbblépnek valahogy a felek. Lehetsz boldog mással is, csak nem szakítás után 1 héttel. Biztos vagyok benne, hogy képes leszel felállni újra. Tiltsd le msn-en, emailen, minden létező közösségi oldalon és a mobilodon.
Meséld el a barátnőidnek, és kérd meg őket, h rúgjanak hatszor seggbe ha csak megfordul a fejedben, hogy visszamenj hozzá. Lehet, hogy régen nem beszéltél velük a srác hülyesége miatt, de biztos vagyok benne, hogy segítenének neked.
L/19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!