Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi értelme az életnek?

Mi értelme az életnek?

Figyelt kérdés
Ne értsetek félre, nem készülök öngyilkosságra, mély depresszióban sem vagyok. Viszont úgy gondolom, hogy valami nagyon nem jó körülöttem. Mindig ugyanaz történik, olyan monoton az életem. A napjaim a tanulásból, evésből, alvásból állnak. Jó néha egy-egy buli belefér, de ha éjjel-nappal bulizni járnék sem érezném jól magam. Nem látom értelmét az örökös magolásnak, mert egy hét múlva úgyis elfelejtem. Ilyenkor mindig azon gondolkozok, hogy ehelyett csinálhatnék valami hasznosabbat, viszont tanulni meg kell, mert akkor nem lesz belőlem semmi. Ez megy már gimi óta, és most 21 vagyok. Az egyetemen sem érzem igazán jól magam. Barátok vannak, de valami mégsem jó.
2011. jan. 11. 15:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
a negyvenkettővel tökéletesen egyetértek.
2011. jan. 11. 16:13
 12/14 anonim ***** válasza:

Nekem szerelem, család, megélhetés, kényelem, hasznosság érzés, elismertség ---> boldogság.

Én ennyit akartam az élettől.

Minden attól függ, te mit akarsz. Kitűzöd a célt, aztán megvalósítod, ahogy tudod.

Ha nem akarsz tanulni, ne tanulj. Számtalan ember lett sikeres annak ellenére, hogy nem szerzett hagyományosnak tekinthető végzettségeket. Így sokkal nehezebb boldogulni, de ha sikerül, sokkal többet is hoz. Kinek mi fekszik. A legjobb barátom is gyűlölt tanulni, inkább a szerencsére tette fel a pénzét, azaz pókerezett. Élte az álmait, volt hozzá tehetsége, szép summát hozott össze, végül kipofozott és felfuttatott egy helyi kiskocsmát. Ma már annyi a bevétele, hogy a pénze dolgozik neki, meg persze az alkalmazottak. De ehhez ilyen típusú embernek kell lenni: vezetőnek, álmodozónak, törtetőnek, és szerencsésnek.

2011. jan. 11. 16:14
 13/14 anonim ***** válasza:
65%

Értelme semmi, az egész élet egy nagy börtön.

De nem félj, egyszer lejár a büntetés, még senki nem maradt itt. Még az sem, aki örömét leli ebben a börtönben.

Én már alig várom, hogy vége legyen.

2011. jan. 11. 16:19
 14/14 anonim ***** válasza:

Az az élet értelme, hogy a legtöbbet hozd ki magadból és a legmagasabb szintre fejleszd magad, mind lelkileg, mind fizikailag, mind pedig tudásban.

"Ember küzdve küzdj és bízva bízzál"

Találd meg mindenben az örömet és lásd meg mindenben azt, hogy miképp válik hasznodra. Örülj annak, hogy tanulhatsz, mert ha munkába állsz majd visszasírod a nyugis magolós időszakot.

Az örömöt önmagadból tudod fakasztani, nem a környezetedből. Pozitív hozzáállással és cselekedettel.

Végül, amikor majd kileheled a lelked és visszatekintesz az életedre, akkor volt "értelme", ha azt mondhatod majd: mindent elértem amit akartam, boldog voltam, szerettem és szerettek.

2011. jan. 11. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!