Hogy segíthetnék magamon?
28 éves lány vagyok,a szüleimmel lakom.Már megőrülök,nem bírom velük, a páromra meg nem számíthatok ebben.Sajnos nincs pénzem hitelre ,albérletre ,tulajdonképpen semmire, mert minimálbért keresek.Van érettségim, de sajnos nem találok olyan munkahelyet ahol többet fizetnének.
Mit tehetnék???
jó az előző ötlet, talán vannak önkormányzati lakások ott, ahol laksz.
gondolom sajnos arra sincs pénzed, hogy elvégezz egy felsőfokú képesítést nyújtó tanfolyamot. pedig az jó megoldás lenne, utána lehetne jobb állásod, több fizetéssel. de ha ez megoldhatatlan, és mindenképp ki szeretnél törni ebből az állapotból, akkor érdemes lenne kimenned külföldre dolgozni, bár ehhez is kell némi pénz.
végső esetben, lehetnél prosti is, csak átmenetileg.
nem kéne, hogy útszéli legyél, mindenkivel, csak 1-2 idősebb, de tehetős pasi állandó nője legyél, és csak egy ideig, amíg megszeded magad.
Itt nem az a kérdés ,hogy hibás vagyok-e vagy hogy egyáltalán ki a hibás ??????
Segítséget kértem!
Ennyi!
Nincs olyan barátnőd/barátnőid akikkel közösen ki tudnál venni egy lakást? Vagy esetleg a munkahelyeden,akivel lakótársak lehetnétek?
Pároddal való kapcsolatodat meg gondold át,mert ha anyuci szoknyája mellöl nem akar elszakadni,akkor baj van.
Másodállást nem tudsz vállalni?
Nyugodj le, sok frusztrált, rosszindulatú p.csa van, amelyik itt éli ki magát, hogy névtelenül belerúghat abba, akinek segítség kéne.
Beszélj a pároddal, hogy te közös életet akarsz, hogyan képzeli el ő a jövőtöket. (Nem írtad, nem tudom, hogy akarsz-e egyszer gyereket, családot a férfival, vagy csak együtt "jártok")
Ha megteheted, próbálj meg keresni másodállást, négy órásat, akár árufeltöltőként, pénztárosként, bárhogy, tegyél félre annyi pénzt, amennyit tudsz. Ha bírod a hajtást, és beéred kevés alvással is, akkor elmehetsz folyamatos éjszakásba, nappal csinálod az eddigi melódat, délután alszol pár órát, és mész éjjelre dolgozni. Irgalmatlan kemény, de egy év alatt kb. egy milliót garantáltan félre tudnál tenni. Tovább viszont ne csináld, mert kipurcansz.
Így egy időre bármikor ki tudsz venni egy albérletet.
Munkahelyeden, barátnők közt próbálj meg keresni valakit, aki szintén elköltözne a szülőktől, de egyedül nem tud. Ha ketten vesztek ki egy albérletet, már feleződnek a költségek.
Ha más nincs, akkor próbálj meg feladni hirdetést, de akkor ugye bizonytalan, kivel kell osztoznod.
Sok helyen adnak ki egy-egy szobát is, elsősorban főiskolásoknak hirdetik, de ez téged ne zavarjon.
Nem tudom, most mit dolgozol, de én anno lejjebb adtam az igényeimet, és a minimálbéres állásomat lecseréltem egy gyári operátor állásra. Sokak szerint ciki, de akkor kerestem 110-et, amikor ők még 50-et. Ha bevállalod, és a pénz számít, szerintem érdeklődj pár helyen a környéken.
A nagyobb városokban van önkormányzati bérlakás, ezt is meg lehet pályázni, de kösd fel a nadrágodat, mert évekig (5-10 is akár!) kell csinálni, főleg gyerek nélkül, ha szociálisan se vagy rászorult, sokáig leszel a sor végén. De veszteni nem fogsz, ha próbálkozol, vedd úgy, mint a lakáslottót. Ezeknek a bérleti díja elég alacsony, jóformán csak rezsit kéne fizetned, és neked a legkisebb lyuk is elég, ha úgy vesszük, ezekre nagycsaládosok nem pályáznak (sok helyen nem is pályázhatnak csak X nm felett per fő).
Nem tudom, mi a baj a szüleiddel, de beszélj velük is, hogy félre akarsz tenni költözéshez, mindenkinek jobb lesz, mi az a minimum összeg, amit fizess, és a többi megy a bankba.
Ezen a helyzeten is sokat segít, ha csak aludni jársz haza.
Érettségivel sajnos nem sokra fogsz menni, barátkozz meg a minimálbérrel, vagy próbálj meg továbbtanulni, nyelvvizsgát letenni, stb. Így talán később jobb esélyekkel indulsz egy állásért.
Sok sikert, és ne törődj azokkal, akik nem segíteni akarnak, csak bántani.
KÖSZÖNÖM az utolsó 3 választ!!!!!!
Szuper lenne a bunkók nélkül ez az oldal, mert ugye senki nem ismeri a másik életét, és így egy csomó ötlelet,infót meg lehet osztani, én meg leszűröm mik a lehetőségeim, az adott körülményeim közt!Sajna nem sok, de ez már az én dolgom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!