Beszéljek én vele? Van ehhez egyáltalán közöm?
Szóval lehet,hogy hosszú lesz! A helyzet nagy vonalakban: apósom 3 éve meghalt, bizonyos dolgokra kell sürgősen pénz, ezért anyósom eladta a házat. Egyébként is el kellett volna, mert a férjem és a sógornőm már nem lakott otthon, anyósnak hatalmas lett volna a ház. A lényeg,hogy úgy vették meg a házat sajnos áron alul, hogy anyós még kapott 4 évi "lakhatást"! A pénz egy részéből kifizetgette a tartozásokat, a másik fele meg maradt,hogy majd lakást veszünk neki belőle!
Nem sokkal később kiderült,hogy a pénzt papír nélkül kölcsön adta egy barátjának, akinek megszorult a cége. Azt hittem elájulok. Mindezt úgy,hogy nem kérdezte meg a gyerekeit, pedig azért lett volna közül hozzá, hiszen a ház fele após után az övéké volt! Utána gyorsan írattunk a pasival egy papírt,hogy legalább nyoma legyen,hogy odaadta. Nem is a pasival van a gond, valóban régóta barátok, csak ennek már lassan két éve és nem akar a cég helyre rázódni. Sőt, egyre rosszabb lesz, tele van hitelekkel. A 4 év jövőre letelik, anyósnak költözni kell, pénz lakásra meg sehol. A férjem barátja, amikor most meg tudta, azt javasolta,hogy mindenképpen beszéljünk mi a pasival,hogy hogy áll az ügy, mert anyós szinte nem is mondd semmit,csak hogy baj van. Én még azt is el tudom képzelni,hogy a pasi nem is tudja,hogy ezt tulképpen anyós lakásának az ára. A férjem is tudja,hogy beszélnie kellene neki is a pasival, de kellemetlennek érzi. Ezt megértem, de több millió forintnál szerintem már nincs olyan,hogy kellemetlen. Eszembe jutott,hogy beszélek vele én. Jóban vagyunk valamennyire. De tudom,hogy anyósom nagyon megharagudna rám. De megbolondulok ebben a tehetetlenségben. Próbáljam a férjem rábeszélni és esetleg ketten beszéljünk vele, vagy ha nem lép senki, lépjek én?
Köszi!
Szerintem is ez lesz! Valahogy ráveszem a férjem! Egyszerűen muszáj. Ha kellemetlen, ha nem! Csak nyilván azért kellemetlen, mert a pasi alapjáraton normális! De sajnos így sem hiszem,hogy lesz valaha valami a pénzből, de legalább tudja már,hogy anyósom lakhatása múlik a dolgon. Mert nyilván akármilyen sz@rban is van, neki azért van tető a feje felett!
Utolsó!
Pont ezt mondtam én is a férjemnek!:)
Egyébként megszületett tegnap a döntés, a férjem ellentmondást nem tűrően közölte a mamával,hogy a jövöhéten egyik napra hívja oda a pasit és együtt leülnek vele beszélni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!