Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél, ha egy közeli...

Mit tennél, ha egy közeli hozzátartozódat: gyermekedet, férjedet, feleségedet, esetleg testvéredet egy 12-13 éves, még nincs 14, nem büntethető gyerek szándékosan megölné?

Figyelt kérdés
2011. jan. 9. 11:26
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
65%

Nem kell bátorság ahhoz, hogy a gyermeke gyilkosát megölje valaki. Nyilván dühből lenne erre képes az ember.

Én valószínűbbnek tartom, hogy a szülő először sokkos állapotba kerül, esetleg gyógykezelésre is szorul egy ilyen trauma után. A fájdalom az első érzés és elég nehéz végigcsinálni a temetést is. Ha a gyilkos nem is, de a szülei felelősségre vonhatóak és felelősségre is kell vonni őket bíróság előtt.

A gyerek nem a játékszerem, hogy majd jól megbosszuljam, amikor elveszik, hanem önálló ember, akinek az elvesztését meggyászolja az ember. Óriási tragédia egy gyerek elvesztése, de az élet megy tovább. Ha van másik gyereke is az embernek, akkor segíteni kell nekik is megemészteni a történteket és fel is kell nevelni őket. Önmagát bünteti a család, ha önbíráskodnak.

2011. jan. 9. 12:50
 32/41 anonim válasza:
72%
agyonverném úgy, hogy fel nem kelne többet
2011. jan. 9. 13:21
 33/41 anonim ***** válasza:
70%
Egy bizonyos népcsoport kevesebbért is képes ölni, nem kell ahhoz meghalnia bármely családtagjának. Ugyanezen népcsoport 14 éven aluli gyerekeit védi a legszigorúbban a büntethetetlenségi korhatár. Érdekes, más országokban kisebb bűnökért is sittre vágják a 14 éven aluliakat... Ha elég érett volt, hogy öljön, elég érett a börtönhöz is!
2011. jan. 9. 14:58
 34/41 anonim ***** válasza:
86%

Itt nem az a kérdés, hogy van-e gyereked vagy nincs. Hanem az, hogy embert ölni a világ legmegrázóbb dolga. Könnyű azt mondani, hogy megtennéd, de nem biztos, hogy tényleg képes lennél rá. Ahhoz, hogy ezt megtudd, konkrétan bele kell kerülnöd abba a helyzetbe. (Bár ezt senkinek nem kívánom!)

A másik meg, én emlékszem, milyen voltam 12 éves koromban. Tudtam, hogy lopni, csalni, ÖLNI bűn. Nem azért, mert isten meg Biblia, hanem mert kárt okozni egy másik embernek paraszt dolog. Szerintem nagyon hülye 12 évesnek kell lenni ahhoz, hogy ezt valaki ne fogja fel.

2011. jan. 9. 15:03
 35/41 anonim ***** válasza:
21%

"Érdekes, más országokban kisebb bűnökért is sittre vágják a 14 éven aluliakat..."

Hol? Azért ne Irak és társai legyen már a példa :D

2011. jan. 9. 19:41
 36/41 anonim válasza:
52%
Mindenki leírja itt, hogy megölné megölné. De ha a kezébe kerülne a fegyver nem merné meghúzni/megdöfni. Mert a lelkiismeret. 13 éves fiú vagyok. De ha szüleimet, testvéreimet vagy akármilyen családtagomat 1 idősebb ember ölné meg azt biztos, hogy azonnal lelőném/ledöfném. Nem bírnám végignézni, hogy az a nyomorult él és az én rokonom pedig nem. 12-13 évesről van szó, ti 20-30 évesen leszúrnátok? Megkapja a méltó büntetést. Ha annyira ki akarják végezni akkor majd azt elintézi a rendőrség vagy aki ezt csinálja. És nem a mi dolgunk elítélni az embereket. Azt csakis Isten teheti meg. Ő ítélkezik felettünk. Ha itt a földön nem kapja meg a méltó büntetést akkor majd ott fent megkapja. De ezt mi nem dönthetjük el. Igen én is megölném azt aki merné bántani a rokonjaimat de attól nekem jobb lesz? Akkor ugyan úgy gyilkos vagyok mint az. Remélem egyet értetek velem. Ha nem akkor elnézést és további jó estét.
2013. aug. 11. 21:50
 37/41 anonim ***** válasza:
Megolnem vagy bergyilkost fogadnek aki biztosan el tudja vegezni a feladatot.
2015. nov. 5. 07:00
 38/41 anonim ***** válasza:

36 os

nem hiszek istenben ugyhogy gond nelkul kinyirnam mint a papirkutyat.

2015. nov. 5. 07:01
 39/41 anonim válasza:

36-os, nagyon jó. Sokan, reflexből: persze, kinyírnám, stb...Az emberek jó része normálisan verekedni sem tud, aki tud, azok közül is sokan fosnak még egy kis késeléstől is. Sok minden múlik a helyzeten: ott vagy, éppen látod, be tudsz-e avatkozni, vagy jóval később szerzel tudomást a dologról... sok-sok mindent kell számításba venni egy ilyen helyzet elemzésénél. De a lényeg: nem olyen egyszerű egy másik embert megölni, még éles helyzetben sem. Úgyhogy

a válaszom: nem tudom...

2017. jún. 16. 11:17
 40/41 anonim ***** válasza:
50%
Megolnem mert nincs joga ahozz hogy elvegyen egy embereletet
2020. júl. 19. 17:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!