Mit tennétek ilyen helyzetben? A lelkiismeretemmel vívódom.
Férjemmel lenne egy jó lehetőségünk, hogy külföldre költözzünk. A gyerekvállalásnak itt se lenne akadálya, de kint minden szempontból jobb helyzetben lennék. A munkáltatók és a rendszer is rugalmasabban áll hozzá, a kultúra is gyerekcentrikusabb. A gyerek rögtön két nyelven tanulna meg.
Másik oldalon ott van, hogy a szüleim (egy szem gyerekük vagyok, ők 60-70 évesek) így is nehéz szívvel engednek el. Ha unoka is lenne, akkor végképp magukba roskadnának, hogyőt se láthatnák bármikor. De a koruk miatt a kiköltözés is megviselné őket.
Vívódom... nem tudom mi lenne helyes :(
Miért, Izrael kicsit közelebb van, mint Egyiptom (ott lakom)... 3,5óra repülővel haza, és kész...
nincs az messze :D
de igen a jegy nem olcsó,de én 3-4-5 havonta hazamegyek, vagy a családtagjaimat hívom meg (én veszem a jegyet).
egyébként meg költözhetnétek európába, 1-2országgal nyugatabbra is, az közelebb van és 20 euróért lehet repülni ha szerencsés az ember. (mondom, én Egyiptomban lakom, de nem biztos, hogy itt szeretnék gyereket nevelni, Izrael is hasonló. Talán nem annyira dzsuvás.)
kecske is, káposzta is.
gyereken már kár gondolkodni, amíg nem vagy terhes, mert van, akinek évekig tart, míg teherbe esik, nem biztos, hogy az máról holnapra megy.
tegnap 20:38 vagyok
Az unoka születése elsősorban a szülök öröme-élménye. Ha osztozni akarnak velem ebben a gyerekeim, természetesen részt veszek a boldogságukban. De ha úgy alakul, hogy kimaradok, el tudom fogadni. Az első években is elsősorban a szülőkre van szüksége a picinek.
Kívánom, hogy jól használjátok ki a lehetőségeteket.
Ne legyen lelkiismeret furdalásod a szüleid miatt. Azért mert meg öregszünk, nem azt jelenti, hogy nem tudjuk lerendezni dolgainkat.
Én szégyellném, ha az öregség miatt a gyerekekre lennék utalva,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!