Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A barátom mindig piszkál,...

A barátom mindig piszkál, hogy sportoljak, tanuljak meg főzni. Igaza van, de hogy vegyem rá magam?

Figyelt kérdés

Imádjuk egymást, több mint 4 éve. Kicsit tudok főzni (alapokat) de nem szoktam. Mostanában feljött rám pár kiló és ezért is piszkál. (persze neki meg nagy hasa van)

Igaza van és jót akar nekem de nem bírom rászánni magam:(

Nem élünk együtt.

Más is van így ezzel, hogy neki kéne állni de nem megy.

21l

2011. jan. 3. 22:56
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Jaj bírom, amikor a pasik azzal jönnek, hogy aki fizikai dolgozó, annak nem kell sportolni, meg hogy ő mozog eleget. Ha ez így lenne, nem látnánk kövér, pocakos munkásokat, márpedig van elég. A párodnak is van pocakja, azt írtad. Mondd meg neki, hogy akkor sportolsz, ha majd ő is (hiszen neki sem ártana), és akkor főzöl, ha ő is. Főzésnél amúgy is az a jó móka, ha ketten főztök, úgy még szórakoztató is. Mire egy csomó ételt megtanultok megcsinálni, addigra már rutin lesz, és egyedül is kisujjból kirázzátok mindketten. Ártani neki sem fog, ha megtanul főzni, legalább ha egyszer együtt éltek majd, beoszthatjátok, hogy mikor ki főz, nem lehet arra hivatkozni egyikőtöknek sem, hogy nem tudtok :)
2011. jan. 8. 21:17
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sehogy ne vedd rá magad, ha te magad nem akarod. És ne hitesd el magaddal, hogy igaza van. Ha szeret, elfogad olyannak, amilyen vagy. Lustának, kövérnek stb.

Ha nem szeret, akkor meg úgyis mindegy.

Ha meg akarsz változni, főzni akarsz és sportolni, azt magadért tedd, ne másért.

És lehet, hogy jót akar, de azt rossz eszközökkel teszi. Folyton azt érezheted, hogy nem vagy elég jó neki.

Miért nem főztök és sportoltok EGYÜTT? Úgy sokkal szórakoztatóbb mindkettő. Jaaa, hogy az elvárások csak rád vonatkoznak?? (Szerintem ez nagyon nem igazságos... A főzés (meg a házimunka) akkor női feladat, ha a férfi eltartja a családot. Egyébként neki ugyanúgy kell főzni, mint neked.

2011. jan. 8. 23:48
 23/24 anonim ***** válasza:

érdekes. ő elvárja, hogy te fogyj le, neki pedig büdös a sport és a diéta. én azt mondanám, hogy kezdj el fokozatosan sportolni és diétázni, de nem a kedves párod miatt, mert eléggé segg*lyuknak tűnik nekem az elmondottak alapján. az ember csak annyit várjon el a párjától amit ő is nyújtani tud, többet semmiképp sem. a legjobb az lenne ha együtt csinálnátok az "életmódváltást", de ez lehet nem fog menni.

23f

2011. jan. 9. 09:29
 24/24 anonim ***** válasza:

Tudod En ugy szoktam, amikor erzem azt, hogy szorit a nadragom derekban, akkor bizony nagyon gyorsan elkezdek barmilyen mozgast, amit rendszeresen vegzek, s kevesebbet eszem. Nekem nem az a fontos, hogy a parom mit szol, vagy az ismerosok, hanem az egeszsegem a fontos.

Ma mar lehet tudni azt, hogy amikor tulsulyosak vagyunk, akkor az mennyire artalmas a szervezetunkre, de a lelkunkre is, hiszen nem tudunk normalisan es csinosan feloltozni, de nehezebbnek es faradtabbnak is erezzuk magunkat, mint egyebkent.

Ellustulunk es elcsunyulunk! Aztan mi lesz kesobb, amikor mar faj a labunk, a derekunk stb... es meg mi varhat Reank.

En azt hiszem, hogy igy kellene megkozelitened, mert meg fiatal vagy, s ha netan nem is ez a pocakos fiu marad a tarsad, de a legfontosabb mindig az legyen, hogy Te jol erezd magad es igy onbizalmad is lesz.

En bizony elkezdenek tornazni, pl. tancolj, menetelj, mint a katonak es ez is egeszseges is, de hatasos is. probald meg!

2011. jan. 9. 13:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!