Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél, a halálán lévő...

Mit tennél, a halálán lévő párod mellett lennél, vagy dolgozni mennél mert kell?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Adott egy 30x éves pár, férj,feleség, és egy 5éves kisgyerek. Ha tudod hogy a párodnak csak jobb esetben pár hónapja van hátra mert daganatos beteg, és közölték veled de csak veled a tényeket a dokik. Mit tennél? Mellette lennél táppénzen éjjel nappal jóval kevesebbért ugyan. Vagy elmennél dolgozni hogy esetlegesen 20ezer forintal többet kapj, ami sajnos esetünkben nem kevés kiesés. Az a szörnyü helyzet hogy anyós illetve anyukád nyaggat hogy menj dolgozni majd ök mellette lesznek. Vagy mit tennétek? Nagyon szét vagyok csúszva, főleg hogy nekik nem mondhatom meg mért akarok a párom mellett lenni, mert ők nem tudják milyen kőzel a vég. Kicsit biztos zavaros amit irtam, de ebben a helyzetben ez érthető gondolom. Minden vélemény érdekel.
2011. jan. 2. 16:31
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

Én a helyedben ha anyagilag nem jelentene olyan sokat az a 20- as akkor mellette maradnék.3 év küszködés baromi sok idő.Fél családom ebbe a kórba halt bele,12-13 éves lehettem amikor anyámnál is találtak daganatot és azt mondták,hogy műtét után max pár hónap vagy fél év.De hál istennek él még sok más megpróbáltatás után is.

Viszont 2003-ban (nekünk már későn jött a hír) volt egy olyan ,,feltalálás" ,hogy 42-43 C fölé viszik a test vérét és állítólag ettől a rákos sejtek visszahúzódnak ill. kinél hogy hat.Sajnos már nem emlékszem melyik kórházban csinálnak ilyet.

Kitartást nektek

19/N

2011. jan. 2. 17:59
 32/35 anonim ***** válasza:

Azért próbálj valamennyire reálisan is gondolkodni. Van egy kisgyereketek,akit fel kell majd nevelned! Ha otthon maradsz a pároddal,akkor könnyen elvesztheted az állásodat. Ma nem megértők a főnökök. Ha bekövetkezik a tragádia miből éltek meg,miből neveled a kicsit?

A másik oldala a dolgonak: mennyit segítene a párodnak,ha állandóan ott vagy mellette? A súlyos betegek nagyon érzékenyek. Ha a párod ápolónő,akkor tisztában van a lehetséges következményekkel. Lehet,hogy jobban is,mint ahogy mutatja. Valószínű,hogy sokat gondol arra,ogy mi lesz veletek,ha ő már elmegy. Tudsz ezekről vele beszélgetni? Tudsz neki segíteni,hogy lelkileg is jobban legyen?

3 év alatt már biztosan van tapsztalatod vele kapcsolatban.

Bármilyen nehéz is,próbálj logikusan gondolkodni,és tégy úgy,ahogy mindkettőtöknek jobb.

2011. jan. 2. 18:37
 33/35 anonim válasza:

Én még azt tenném hozzá, hogy próbáljátok ki az agykontrollt, vagy van egy könyv: Éld az életed. Hay Louise, Egy olyan hölgy írta, akik kigyógyult a rákból, s ő is azt vallja, hogy az agyunkban dől el minden.

[link]

De szerintem az agykontroll is hatásos lehet.

Kitartást, és sok erőt és gyógyulást kívánok nektek.

2011. jan. 2. 19:16
 34/35 anonim ***** válasza:

Nehéz de szerintem meny dolgozni senkinek se jó lelkileg ha ott vagy és kéttségbe eseten nézed a halldoklását.

Nagyon nagy lelki erő kell ilyenkor, hamar bele rokkanál.

2011. jan. 2. 20:36
 35/35 anonim ***** válasza:

sosem szabad feladni...

nagynéném férje 4 éve rákos,4 és 5 évesek a gyerkőcök.

Mindenfélét próbáltak,többször kemó,agykontroll,vmi teák,cékla,gombák,pest,debrecen,győr korház,mindenhol hónapokat se adnak neki,lakást,kocsit adtak el hogy fizetni az utazgatást,legjobb dokit,meg valami kisérleti fázisban levő "csodaszert"

szeptemberben volt 4 éve amikor kiderült...akkor azt mondták pesten,hogy karácsonykor már nem fog élni...küzd,nem adja fel,bár fél gyomrát,tüdejét,máját már lassan teljesen kiszedik,haja nincs,bőre vörös,de nem adja fel,látni akarja a picurokat felnőni

ha meglenne a feleségedben az az akarat ami nagynéném férjében,hogy ő akarja felnevelni a gyereket,le tudná győzni...akarni kell...a rák legyőzhető...

eredeti kérdésre válaszolva...a gyerekkel ő van egyedül? ha te reggel elviszed oviba,délután hozod,közbe dolgozol,akkr ok...de kettesben ne nagyon hagyd őket,megsinyli,sose heveri ki,átragad rá is a depresszió...

első lépésként a depresszióból kel kikezelni,még akkoris ha maga a fizikális lét látszik reménytelennek

2011. jan. 3. 18:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!