Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél, a halálán lévő...

Mit tennél, a halálán lévő párod mellett lennél, vagy dolgozni mennél mert kell?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Adott egy 30x éves pár, férj,feleség, és egy 5éves kisgyerek. Ha tudod hogy a párodnak csak jobb esetben pár hónapja van hátra mert daganatos beteg, és közölték veled de csak veled a tényeket a dokik. Mit tennél? Mellette lennél táppénzen éjjel nappal jóval kevesebbért ugyan. Vagy elmennél dolgozni hogy esetlegesen 20ezer forintal többet kapj, ami sajnos esetünkben nem kevés kiesés. Az a szörnyü helyzet hogy anyós illetve anyukád nyaggat hogy menj dolgozni majd ök mellette lesznek. Vagy mit tennétek? Nagyon szét vagyok csúszva, főleg hogy nekik nem mondhatom meg mért akarok a párom mellett lenni, mert ők nem tudják milyen kőzel a vég. Kicsit biztos zavaros amit irtam, de ebben a helyzetben ez érthető gondolom. Minden vélemény érdekel.
2011. jan. 2. 16:31
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
94%
Hát nem tudom, nekem természetes lenne a válasz, egy percig sem gondolkoznék ilyenen...
2011. jan. 2. 16:32
 2/35 anonim ***** válasza:
97%
Mellette lennék, hiszen a nélküle töltött perceket semmi pénz nem pótolhatja... Sok-sok erőt kívánok, hogy véghez tudd vinni ezt a poklot!
2011. jan. 2. 16:37
 3/35 anonim ***** válasza:
91%
Mellette lennék, még ha utána száraz kenyéren és vízen élnék is fél évig!!!
 4/35 A kérdező kommentje:
Én is tudom mit kellene tennem, de ilyen terhet nem akaszthatok egy szülő nyakába hogy a gyereke 2hónap mulva meghal, elég teher ez nekem.
 5/35 anonim ***** válasza:
67%

Ki az aki megmondhatja, mennyire van közel az a közel Én azt mondom, menj dolgozni, mert megőrülsz különben.

Majd ha már annyira vesztésre áll, otthon maradsz. Talán még meg is gyógyulhat. Én annyi hihetetlen gyógyulásról hallok manapság! Ha otthon maradsz, az azt jelenti, hogy végképp lemondtál róla.

2011. jan. 2. 16:40
 6/35 anonim ***** válasza:
81%

azért a szülei elől nem kéne ezt eltitkolni! Szerintem ez önzőség.:(

Nekik van a legnagyobb joguk az igazsághoz, hiszen ők "teremtették" a férjedet, ők nevelték.

2011. jan. 2. 16:43
 7/35 anonim ***** válasza:
95%
A Párom mellett lennék ...jóban-rosszban, egészségben-betegségben... Szüksége lenne rám, és én se tudnám később ezt saját magamnak megbocsátani, hogy nem voltam ott mellette! Ha most nem vagy mellette akkor később ezen már sajnos nem fogsz tudni változtatni és örökké bántani fog a dolog, hogy talán máshogy kellett volna döntened.
2011. jan. 2. 16:45
 8/35 anonim ***** válasza:
88%

Ha a munkámmal keresett pénzt arra lehetne fordítani, hogy még valamit kipróbáljunk a megmentésére (másik orvost, magánkórházat, esetleg gyógykészítményt, természetes gyógymódot kiegészítésképpen! AVEMART ismeritek?), elmennék dolgozni. Mindent meg kell próbálni, nem szabad róla lemondani. Az orvosok elég könnyen mondanak le egy ember életéről illetve életminőségéről, nem rosszindulatból, de nekik ezek csak személytelen "tények", nem az ő párjukról, az ő életükről van szó. A végsőkig kell próbálkozni a párod megmentése érdekében, én ennek függvényében gondolnám végig a döntést.

Ha tényleg semmi esély (AMIT MONDJUK NEM LENNÉK HAJLANDÓ ELHINNI!), akkor viszont elmondanám a szülőknek is, és a párom mellett maradnék.

2011. jan. 2. 16:46
 9/35 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem ne titkold a szülők előtt!Mondd el nekik,akkor biztos feléd is megértőbbek lesznek,máshogy fognak ők is állni a dolgokhoz és így a te dolgod és döntésed is könnyebb lehet majd!
2011. jan. 2. 16:48
 10/35 anonim ***** válasza:
75%

Én valszeg mellette lennék.

Viszont azon is elgondolkodnék, hogy van-e jogom nem elmondani az édesanyjának, ugyanis lehet hogy ő is ki szeretné használni az időt, amit még a fiával tölthet.

Értem, hogy meg akarod óvni, de nézd a másik szempontból is a dolgot.

Akkor esetleg meg lehetne oldani úgy is, hogy pl. megpróbálod lecsökkentetni a munkaidődet négy órára, és amíg dolgozol, addig lehet vele az édesanyja( persze csak annyi időt, hogy ne legyen feltűnő a párodnak).

Így mindketten lehettek a pároddal, de gond sem lesz belőle, hogy egyikőtök sem tud kettesben lenni vele. Azaz a ti esetekbe hármasban (a kicsire gondolok itt ).

2011. jan. 2. 16:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!