Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél, a halálán lévő...

Mit tennél, a halálán lévő párod mellett lennél, vagy dolgozni mennél mert kell?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Adott egy 30x éves pár, férj,feleség, és egy 5éves kisgyerek. Ha tudod hogy a párodnak csak jobb esetben pár hónapja van hátra mert daganatos beteg, és közölték veled de csak veled a tényeket a dokik. Mit tennél? Mellette lennél táppénzen éjjel nappal jóval kevesebbért ugyan. Vagy elmennél dolgozni hogy esetlegesen 20ezer forintal többet kapj, ami sajnos esetünkben nem kevés kiesés. Az a szörnyü helyzet hogy anyós illetve anyukád nyaggat hogy menj dolgozni majd ök mellette lesznek. Vagy mit tennétek? Nagyon szét vagyok csúszva, főleg hogy nekik nem mondhatom meg mért akarok a párom mellett lenni, mert ők nem tudják milyen kőzel a vég. Kicsit biztos zavaros amit irtam, de ebben a helyzetben ez érthető gondolom. Minden vélemény érdekel.
2011. jan. 2. 16:31
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
61%

Az én férjem rákban halt meg,amikor terhes voltam. A szülőknek megmondtam,hogy mennyire beteg. Nekik is joguk van vele lenni az utolsó időkben. Elmentem dolgozni,mert az legalább elterelte a figyelmemet a gondomról. Este viszont ott voltam vele. Ha rosszul érezte magát,akkor megpróbáltam lelket önteni belé. Ha otthon maradsz hónapokra vele,főleg,ha nem is álltok jól anyagilag,mit mondasz neki miért vagy otthon? Gondolod,hogy neki nem lesz emiatt rossz érzése? Vagy megmondod neki,hogy :Drágám,pár hónap múlva meghalsz,addig veled akarok lenni?

Elsősorban rágondolj,ne a saját veszteségedre. Azt pedig egyetlen orvos sem tudja megmondani,hogy mikor fog meghalni.

Sajnállak nagyon benneteket,és jobbulást a párodnak,a családnak pedig sok lelkierőt.

2011. jan. 2. 16:50
 12/35 anonim ***** válasza:
94%

mit jelent az hogy csak neked mondták el?

a párod tudja? mivel neki kéne a legjobban tudnia, hogy küzdhessen, mert ha nem küzd akkor tényleg anyi volt...

hogy a szüleinek elmondod-e azt neked kell tudni, de a párod mindenképp tudja..

amúgy sztem maradj vele, mert lehet hogy megbánod amikor már nem lehetsz több időt mellette, hogy olyan keveset voltatok eggyütt.

2011. jan. 2. 16:57
 13/35 anonim ***** válasza:
85%

Na, ez pont nekem való kérdés.

A családnak minél előbb el kell mondani, csak arra kell vigyázni hogy ne zaklassák a beteget, és szerintem amikor csak teheted, legyél vele...

Az apukám daganatban halt meg. Hónapokig szenvedett (az orvosok az összes hibát elkövették rajta amit lehetett) Akkor voltam 13 éves. Nekem azt mondták, apu tüdőgyulladást kapott, semmi komoly baja nincs. Hát persze én elhittem a dolgot, miért ne hittem volna el... 13évesen nem tűnik fel a gyereknek, hogy egy tüdőgyulladással miért kell folyton visszafeküdni a kórházba. Az utolsó napokban találtam meg a rákról szóló könyvet, és minden világossá vált... Azt hittem, beleőrülök az egészbe. Anyám nem engedte hogy bemenjek apuhoz a kórházba, mert nem akarta hogy olyan rossz állapotban lássam.

A halála után 4 évig mély depresszióban voltam, magamat okoltam hogy nem voltam mellette, nem segítettem neki, nem tudtam megmondani neki mennyire szeretem...

Mindenképpen mondd el annak akinek kell, még ha nehéz is. Mert csak rosszabb lesz nekik, mikor kiderül hogy tényleg nagy a baj. 20/L

2011. jan. 2. 16:58
 14/35 anonim ***** válasza:
90%
figyi...tudod h mekkora balhé lesz abból ha a párod meghal és az anyja megtudja h te tudtad és nem szóltál neki???? tudod te mit kockáztatsz? egyáltalán hogy jutott ilyen az eszedbe h nem mondod el??? könyörgöm, a gyermekéről van szó, gondolkozz már.....
2011. jan. 2. 16:58
 15/35 anonim ***** válasza:
100%
próbálj meg keresni másik orvost.nem szabad ilyen könnyen feladnod a dolgokat.sajnos a családomban többen is rákban haltak meg.apukám a testvére miatt 3x járt Győrbe,csak hogy végre tlálkozhasson azzal az orvossal aki elvégezné a műtétet.sajnos közben az állapot felgyorsult és a dokik által jósolt 4-5 hónapból 3 hét lett :(.mi mindent megpróbáltunk.gondolom kemót,v sugarat kap.el kell menned orvos után járni és dolgozni is h mindezt fedezhesd.nagyon sajnálom ami veletek történik.de én bízom benne h sikerülni fog és újra egy boldog és egészséges család lesztek.amúgy milyen rákja van a párodnak?
2011. jan. 2. 16:59
 16/35 anonim ***** válasza:
79%

a szülök tudják ezt legalábbis én azt vettem ki amit írt a kedves kérdező a magyarázat résznél.

"Az a szörnyü helyzet hogy anyós illetve anyukád nyaggat hogy menj dolgozni majd ök mellette lesznek."

2011. jan. 2. 17:00
 17/35 anonim ***** válasza:
90%

Én a párom mellett maradnék, de én megtehetem, mivel saját vállalkozásom van. Nálunk 3 pici gyerek van (5 éves ikrek), így egész egyszerűen sehol nem alkalmaztak volna, mert folyton beteg valamelyik.

Nagyon is értem a dilemmádat, hiszen a munkahelyed mindenképpen meg kell tartanod (és ennek nem tenne jót több hónap táppénz), mert a gyermekedért felelősséggel tartozol, ugyanakkor hazahúz a szíved a párodhoz.

Én is a részmunkaidőt látom megoldásnak és - ha eddig még nem tetted - tisztázd a pároddal a helyzetet! Aztán ő majd ha akarja elmondja a szüleinek vagy bárki másnak, de neki mindenképpen tudni kell róla, hogy mi a helyzet. Nem tudhatod, hogy adott esetben kitől szeretne még elbúcsúzni, milyen rendezni való dolgai vannak még az életben. Ennyivel mindenképpen tartozol neki, hogy elmondod az igazat.

2011. jan. 2. 17:02
 18/35 anonim ***** válasza:
82%
nemtudják: "főleg hogy nekik nem mondhatom meg mért akarok a párom mellett lenni"
2011. jan. 2. 17:04
 19/35 anonim ***** válasza:
84%

Jól értem?Nem csak a szülők előtt,hanem a férjed előtt is titkolod,hogy beteg?Nem gondolod,hogy előbb utóbb úgyis kiderül és akkor az sokkal rosszabb lesz,mintha megmondtad volna te magad?Főleg a férjednek lesz rossz,mikor ne adj Isten,rosszabbra fordul az állapota és az utolsó pillanatban tudja meg.Vannak,akikben pont a betegségtudat mozgósít olyan erőket,érzéseket,amik pozitívak és szükségesek a gyógyuláshoz is.Lehet,hogy lennének olyan tervei,élményei,amik fontosak lennének neki,de mindig halogatta .Most,ha tudná,hogy beteg,még gyorsan megvalósíthatná talán ezeket és nyugodtabb lélekkel menne el,ha muszáj.

Kitartást kívánok és alakuljanak úgy a dolgok,ahogy mindannyiotoknak a legjobb.

2011. jan. 2. 17:06
 20/35 anonim ***** válasza:
100%
Még hozzátenném:Beszélj őszintén a férjeddel és legyen az a döntő,amit ő szeretne,ha úgy kívánja,maradj mellette,ha azt akarja,maradj dolgozni,hát maradj.Ha a kedvére teszel,azzal segítesz most legtöbbet neki és a családnak is.
2011. jan. 2. 17:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!