Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél, a halálán lévő...

Mit tennél, a halálán lévő párod mellett lennél, vagy dolgozni mennél mert kell?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Adott egy 30x éves pár, férj,feleség, és egy 5éves kisgyerek. Ha tudod hogy a párodnak csak jobb esetben pár hónapja van hátra mert daganatos beteg, és közölték veled de csak veled a tényeket a dokik. Mit tennél? Mellette lennél táppénzen éjjel nappal jóval kevesebbért ugyan. Vagy elmennél dolgozni hogy esetlegesen 20ezer forintal többet kapj, ami sajnos esetünkben nem kevés kiesés. Az a szörnyü helyzet hogy anyós illetve anyukád nyaggat hogy menj dolgozni majd ök mellette lesznek. Vagy mit tennétek? Nagyon szét vagyok csúszva, főleg hogy nekik nem mondhatom meg mért akarok a párom mellett lenni, mert ők nem tudják milyen kőzel a vég. Kicsit biztos zavaros amit irtam, de ebben a helyzetben ez érthető gondolom. Minden vélemény érdekel.
2011. jan. 2. 16:31
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%

Ha mellette maradsz és nem mész egyáltalán dolgozni, csak feltűnik neki, hogy túl nagy a felhajtás, és valamit titkolsz. maradj mellette, de csak ha vállalod, hogy esetleg rájön (ami szerintem nem lenne olyan rossz).

A szüleinek mindenképp mondd meg, mit mondott az orvos. Ők a családod, a jövőben is szükséged lehet rájuk, ne játszd el a bizalmukat. Joggal vádolnának később, hogy megfosztottad őket az igazságtól, és az utolsó időktől, amit a fiukkal tölthettek volna.

Kitartást kívánok!

25/N

2011. jan. 2. 17:14
 22/35 anonim ***** válasza:
ha nagyon nem tudod elmondd -e a szülőknek bízd ezt a férjedre, ő tudja a legjobban menyit bírnak a saját szülei...
2011. jan. 2. 17:14
 23/35 anonim ***** válasza:
Én elmondanám a szülőknek! Nézd ekkora lelki terhet nem cipelhetel a hátadon egyedül. Még a végén te fogsz beleroppani, és ott van még az 5 éves gyermeketek.
2011. jan. 2. 17:19
 24/35 anonim ***** válasza:
Mindenképp otthon maradnék,de a párom szüleivel is beszélnék,hogy ők is mellette lehessenek,neked pedig az ő rigolyáik miatt nem muszáj dolgoznod menni..jobb lesz,ha a párod mellett lesz mindenki.
2011. jan. 2. 17:26
 25/35 anonim ***** válasza:
86%
Egy dolog furcsa számomra. A mai jogszabályok szerint kizárólag a betegnek adhat felvilágosítást az orvos, a legközelebbi hozzátartozójának is csak akkor, ha ehhez a beteg beleegyezett. Hogy lehet akkor, hogy te tudsz róla, a férjed vagy feleséged pedig nem?
2011. jan. 2. 17:26
 26/35 anonim válasza:

Szerintem is mindenképpen mondd el a párodnak, amit az orvosok mondtak. Ha nem mondod el neki, és nem engeded küzdeni, akkor végképp lemondtál róla, s neki még csak esélye sem lesz a küzdésre.

Fordított helyzetben te nem lennél mérges, ha nem közölné veled a párod a dolgot?

S a szüleinek is mindenképpen el kell mondani szerintem, de először beszéld meg ezt a pároddal, és ne a háta mögött mondd el nekik, hanem, együtt mondjátok, vagy ő mondja meg. De ha a párod nem akarja elmondani, szerintem akkor is tudniuk kell a szülőknek ezt.

Ugyszintén ugyanaz a kérdés. Te nem lennél mérge, ha nem mondanák meg neked, hogy baj van a gyermekeddel, csak akkor amikor már késő?!

Az anyósodnak ő ugyanolyan gyermeke, mint neked a tiéd, s neki is el kell búcsúznia, s felkészülnie minden eshetőségre.

De ettől függetlenül én nagyon drukkolok nektek, s azt gondolom, hogy minden pénzt fordítsatok a különböző gyógymódok kipróbálására. csökkentett denutérium tartalmú víz, spárga kúra stb.

Sőt, szerintem a főnöködnek is mondd el,hátha tud segíteni a rész munkaidőben, vagy a táppénzzel, vagy legalább a megértésével.

Ha nem kérsz segítséget senkitől, akkor nem tud segíteni senki. De mindenek előtt a pároddal beszélj mindenről, hogy ő mit gondol. Legjobbakat kívánok nektek.

2011. jan. 2. 17:28
 27/35 anonim ***** válasza:

Még ha nem is éjjel nappal vele maradsz, de szólj a melóhelyen, hogy ez a helyzet, szeretnél többet lenni a férjeddel. És szólj a családban mindenkinek. Én idén vesztettem el édesanyám, kórházba került, minden nap elmondták, hogy javul az állapota, semmi gond. Egyik nap bementem rá 1 órára meghalt... én meg ott álltam, hogy most mvan?! Nem egy jó érzés.

A másik meg, próbálj ne mártírkodni, hogy neked milyen felelősség ez stb. Légy erős!! Azt hiszem a párodnak nagyobb baja is van.

Jah és még utolsó, hogy valóban a dokik nem tudják megmondani ki mikor hal meg. Lehet azt mondják néhány nap és még él néhány hónapot.

2011. jan. 2. 17:33
 28/35 anonim ***** válasza:
17:26 - szóról szóra ezt akartam én is kérdezni. Hozzátartozó abban az esetben van értesítve, ha eszméletlen a beteg, így vele nem tudnak kommunikálni. Ilyenkor a legközelebbi hozzátartozóra hárul a döntés a kezelésekről, illetve őt tájékoztatják a beteg állapotáról. Ha a beteg magához tér, akkor neki is elmondják.
2011. jan. 2. 17:44
 29/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm a rengeteg hozzászólást, sajnos 3éve küzdünk a kórral. Az igazi gyanum az hogy mindenki tudja csak nem akarnak beszélni erről,legalább is szembenézni a tényekkel.Az Isten pénze nem elég a csodaszerekre, a csalókra akik lehuzzák a kétségbe esett betegeket(TAPASZTALAT) És látszik hogy ki lehetek, mert sokan kiszürték valamiből hogy a férj a beteg, nem sajnos a feleségem a beteg. Rengetek kemo,sugár, műtét,stb. És rengeteg pénz a csodaszerekre pl: Flvin77,B17,C-Vitamin kura.A párom egészségügyis,ápolónő tehát tudja miröl van szó, csak ki néz szembe, ki tud beletörödni az esetleges halálba. Hogy mért nekem mondták el? A jogról kár beszélni,a dokit én kerestem meg, és ő utalt a hónapokra, de a kórházban már azt is suttogták hogy a karácsonyt se éli meg. Hála Istennek még itt vagyunk. Köszönöm a hozzászólásokat.
2011. jan. 2. 17:45
 30/35 anonim ***** válasza:

Én csak annyit tudok tanácsolni, hogy ne adjátok fel! Fizikálisan és mentálisan is küzdjetek a betegség ellen. Mint számos más területen, itt is sok minden fejben dől el.

Olvastam valahol, hogy egy rákos férfi nem akart beletörődni a halálba, elhatározta, hogy nem gondol rá, kivett egy csomó vígjátékot a kölcsönzőből, és hetekig nézte otthon őket, sokat nevetett, megnőtt az életkedve, és nem törődött a betegségével. A vége az lett, hogy csodával határos módon meggyógyult.

Nme tudom, mennyire igaz ez a sztori, de az tény, hogy boldogság= életenergia!

Tudom, hogy mondani könnyű, de hátha segít.

2011. jan. 2. 17:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!