Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha lenne rá lehetőséged,...

Ha lenne rá lehetőséged, kiköltöznél külföldre?

Figyelt kérdés
Egyszer szeretnék kiköltözni Bécsbe. Jól beszélek németül (van egy felsőfokú nyelvvizsgám), de nagyon rossz lenne itt hagyni mindent (családot, barátokat), hiányozna a magyar nyelv, a magyar habitus, és a finom ételek. :)
2010. dec. 30. 14:36
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
75%

Nem, én hazaköltöznék.

Laktam már pár másik országban és sajnos most is máshol lakom. Hiába nyugatiak, otthon a legjobb.

2010. dec. 30. 18:27
 32/37 anonim ***** válasza:
67%

Én angolul és németül is beszélek, egyetemre járok, gondolkodom egy néhány hónapos ösztöndíjon külföldön.

De lakni azt azért nem. Akik vinnék az egész családjukat, miből gondolják, hogy a család szívesen menne is utánuk? Így mondjuk könnyű lenne, persze...

Mi nagyon sok rokonunkkal tartjuk a kapcsolatot, ilyen közegben nőttem fel, nem faluban lakom, de olyan ez a városrész, mintha az lenne, mindenki ismer mindenkit, stb.

Ezt az életet semmi pénzért nem adnám fel. Pedig tutira lennének külföldön lehetőségeim. De szakadjak el a gyökereimtől teljesen? Életem végéig én leszek a "külföldi" abban az országban, akárhová is mennék. Persze, szép dolog világot látni, sok helyre eljutnék én is, de nekem az egy-egy nyaralás keretében bőven elég lenne.

A másik meg: a gyerekeim még csak-csak beszélnének magyarul, de az unokáim már nem hinném. Csak távoli fogalmaik lennének a magyar kultúráról. Én ezt nem akarom, az én gyerekeim járjanak el húsvétkor locsolni, csináljanak sulis ünnepséget március 15-én és beszéljenek egy olyan nyelven, amit az indoeurópai nyelveket beszélőknek lehetetlen megtanulni :P

23/L

2010. dec. 30. 19:17
 33/37 anonim válasza:
67%
mint a széééél, és nem hiányozna semmi, sztem.
2010. dec. 30. 19:53
 34/37 anonim ***** válasza:
100%

hát Bécsből aztán nagy honvágyad lehetne:-)) akkor mennél haza amikor akarsz, a magyar dolgok eljutnak odáig, sajtó, ételek, stb., tele van ausztria magyarokkal, ergo beszélgethetnél is azzal, akivel akarsz.

én külföldön lakom, hát csak 4 óra repülővel = közel van. (észak-afrika), mármint nekem olyan érzésem van hogy ha akarom, bármikor hazaruccanok. (persze pénzfüggő) ...

Ausztria és Magyarország között semmi, zéró a távolság, repülővel kb fél óra, vagy lehet buszozni, vonatozni, napi több járat van.

ha Európában laknék eszembe nem jutna, hogy honvágyam legyen hiszen húsz eurókért lehet már Bp-re repülőjegyet venni :-o akárki meglátogathatna a családból

...szóval nézőpont kérdése. . de azt azért ne gondold hogy messze van, meg honvágy stb.

Én örülnék ha az eredeti otthonom meg az új olyan közel lenne, mint ausztria Mo-hoz...de közben meg mégis itt lennék ... igen, nem egyszerű :-D

2010. dec. 31. 06:51
 35/37 anonim ***** válasza:
Jóóóóóhogy... Bár én csak pár évre tervezem magam, h aztán ha visszajövök, akk legyen indulótőkém:) Nálam is Auzstria a cél, úgyh télleg csak a szomszédba ugrok át:)
2010. dec. 31. 10:33
 36/37 anonim ***** válasza:
Én igen. Már éltem egy évet külföldön és szivesen mennék világot látni akár egyedül is. Ausztráliába,Franciaországba,Írország..
2010. dec. 31. 17:05
 37/37 anonim válasza:
Ausztriában dolgozom 8 éve.Tapasztalataim:Saját nyelvjárásuk van rengeteg dialektussal,van olyan extrém eset is,hogy egymástól 20 km.-re élők már nem értik meg a másikat.Külföldivel,ha nagyon fontos,beszélnek németül,de előszeretettel mondják inkább a saját nyelvükön.Az öregektől szinte lehetetlen német szót hallani.Felső-Asztriában dolgozom jelenleg.Közöttük mindig külföldi marad az ember.Éreztetik is vele.Munkám több,pénzem kevesebb,de még így sem jönnék haza,csak ha nincs más választásom.Persze hetente hazajárok.Megtehetem,igaz fizikai munkás létemre elég jól keresek(két ház,két kocsi,rokonokat támogatom,nincsenek megélhetési problémáim(kopp-kopp:)).De mindennek ára van,kevés igazi barát,rengeteg irígy (igazi magyar szokás), akik nem dolgoztak külföldön,halvány elképzelésük sincs milyen lemondásokkal jár ez a tevékenység,állandó időhiány.Engem csak a pénz inspirál a kint maradásra.Javaslatom:Bécsből tényleg nem nehéz hazajárni,de előbb egy normálisan fizető,lehetőleg hosszabb (1-2 év)távú munkahely megszerzése a cél.Lakásvásárlás felejtős,albérletet is ki kell fogni,utána járással lehet szerencséje az embernek.Élni kint is lehet,hamar el lehet tapsolni a keresetet.Magyar szót meg lassan többet hall odakint hazánkfia,mint Budapesten.Ha nekiindulsz,sok sikert! 39 ffi
2011. jan. 1. 12:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!