Ha lenne rá lehetőséged, kiköltöznél külföldre?
Nem, én hazaköltöznék.
Laktam már pár másik országban és sajnos most is máshol lakom. Hiába nyugatiak, otthon a legjobb.
Én angolul és németül is beszélek, egyetemre járok, gondolkodom egy néhány hónapos ösztöndíjon külföldön.
De lakni azt azért nem. Akik vinnék az egész családjukat, miből gondolják, hogy a család szívesen menne is utánuk? Így mondjuk könnyű lenne, persze...
Mi nagyon sok rokonunkkal tartjuk a kapcsolatot, ilyen közegben nőttem fel, nem faluban lakom, de olyan ez a városrész, mintha az lenne, mindenki ismer mindenkit, stb.
Ezt az életet semmi pénzért nem adnám fel. Pedig tutira lennének külföldön lehetőségeim. De szakadjak el a gyökereimtől teljesen? Életem végéig én leszek a "külföldi" abban az országban, akárhová is mennék. Persze, szép dolog világot látni, sok helyre eljutnék én is, de nekem az egy-egy nyaralás keretében bőven elég lenne.
A másik meg: a gyerekeim még csak-csak beszélnének magyarul, de az unokáim már nem hinném. Csak távoli fogalmaik lennének a magyar kultúráról. Én ezt nem akarom, az én gyerekeim járjanak el húsvétkor locsolni, csináljanak sulis ünnepséget március 15-én és beszéljenek egy olyan nyelven, amit az indoeurópai nyelveket beszélőknek lehetetlen megtanulni :P
23/L
hát Bécsből aztán nagy honvágyad lehetne:-)) akkor mennél haza amikor akarsz, a magyar dolgok eljutnak odáig, sajtó, ételek, stb., tele van ausztria magyarokkal, ergo beszélgethetnél is azzal, akivel akarsz.
én külföldön lakom, hát csak 4 óra repülővel = közel van. (észak-afrika), mármint nekem olyan érzésem van hogy ha akarom, bármikor hazaruccanok. (persze pénzfüggő) ...
Ausztria és Magyarország között semmi, zéró a távolság, repülővel kb fél óra, vagy lehet buszozni, vonatozni, napi több járat van.
ha Európában laknék eszembe nem jutna, hogy honvágyam legyen hiszen húsz eurókért lehet már Bp-re repülőjegyet venni :-o akárki meglátogathatna a családból
...szóval nézőpont kérdése. . de azt azért ne gondold hogy messze van, meg honvágy stb.
Én örülnék ha az eredeti otthonom meg az új olyan közel lenne, mint ausztria Mo-hoz...de közben meg mégis itt lennék ... igen, nem egyszerű :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!